Regeringen använder gamla felaktiga siffror om anhöriginvandringen


INVANDRING. I måndags fick justitiedepartementet en begärd konsekvensanalys från Migrationsverket. Den handlar om de nya reglerna för familjeåterförening i överenskommelsen mellan S, MP, C och L.

I dokumentet – som inte har publicerats – framgår att fler kommer att flytta till Sverige och att kostnaderna ökar med 455 miljoner, jämfört med den tidigare prognosen.

Trots det har den nye migrationsministern Morgan Johansson (S) hänvisat till de gamla siffrorna under hela veckan.

På fredagen den 18/1 valdes Stefan Löfven till statsminister. Bara 25 minuter efter att talmannen meddelat att Stefan Löfven skulle nomineras till statsminister skickade en tjänsteman på regeringskansliet ett mejl till Migrationsverket. I mejlet, beställer tjänstemannen en konsekvensanalys av de nya, mer generösa reglerna för familjeåterförening.

I måndags den 21/1 läste Stefan Löfven upp sin regeringsförklaring och presenterade ministrarna i den nya regeringen – bland dem Morgan Johansson, som blev justitie- och migrationsminister.

Samma kväll, klockan 20.20, levererade Migrationsverket den beställda konsekvensanalysen av familjeåterföreningen till regeringskansliet.

Sedan dess har Morgan Johansson intervjuats om de nya reglerna för familjeåterförening vid ett flertal tillfällen, men fortsatt hänvisat till höstens analys från Migrationsverket, där prognoserna för både kostnader och antal beviljade uppehållstillstånd är väsentligt lägre än de är i den nya analysen.

Läs mer på Expressen…

-Pettersson säger att vi återigen har en minister, Morgan Johansson (S), som ljuger och undanhåller fakta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Regeringen använder gamla felaktiga siffror om anhöriginvandringen

 • Alexander

  Svenskarna är de mest fega folkslaget i världen. Hade utfallet som det blev i Dveriges riksdag blivit i ett annat land så hade opp o dess väljare fyllt gatorna i protest!

  Gilla

 • ruben

  Det var gement av ministern mot väljarna. Kanske SVT eller SR också borde gjort sitt jobb att avslöja den medvetna lögnen. Jag undrar vad, som egentligen pågår i riksdagen. Regeringen verkar oseriösa och skadligt listiga när de mörkar för generösare anhöriginvandring där de inte har stöd av majoriteten väljare. Fy skäms att leka med hyggligt folks skattepengar.

  Gilla

 • Kattsand

  Så våra politiker är medvetna om att det inte ser bra ut och vill dölja det, och vi förväntas vara naiva och inte ifrågasätta vad våra politiker har för sig.

  Gilla

 • Tanten

  Minimister mister mini.

  Gilla

 • turrim

  Fake News är bara förkastliga när de kommer från andra. Inte från Morgan. Eller hur Löfven?

  Gilla

 • Ståfräs

  Ljuga är väl en signum för en sosse, vidrigt, äckligt.

  Gilla

 • Tony

  Klart han ljuger, han är ju Sosse, deras bästa gren, alla får nog gå Ljug kurser på Bommersvik?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är någon förvånad över detta i dagens sjukligt mytomaniska Sverige ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: