Nye inrikesminister Damberg (S): Gängbrottslighet vår tids största problem


INVANDRING OCH BROTTSLIGHET. Regeringens nya inrikesminister med ansvar för polisen, Mikael Damberg (S), vill se en rivstart i kampen mot den organiserade brottsligheten. I en intervju i Sveriges Radio Studio Ett kallar han gängkriminaliteten ”utan tvekan ett av vår tids största samhällsproblem”.

Steget efter…

Enligt Damberg ligger skulden för att gängen kunnat växa sig starka på tidigare regeringar, både S-ledda och borgerliga.

– Man såg inte riskerna och hade inte verktygen. Poliserna var för ensamma, säger Damberg, som nu vill att polisen ska få hjälp av andra myndigheter, bland annat med att strypa gängens finansiering.

Han vill också se fler och snabbare insatser mot unga, för att försvåra gängens rekrytering.

– Om man ser brottslighet som en lockande väg in i samhället, då har vi stora problem. Och jag tror att vi är där i dag, säger Damberg.

-Pettersson hör ännu en förnekare. ”Man såg inte riskerna”, vilka man Damberg? Alla som varnat har du och många andra kallar rasister och nazister.

Och gängen är bara ett symptom på för stor invandring från dysfunktionella länder.

Sedan 1967 kom dom första kvotflyktingarna, syrianer från Liibanon till Södertälje och det var ingen fara med några stycken och det fanns jobb, men på 1970-talet började det urarta och sedan har det urartat på.

Inrikesminister Damberg, hoppas du begriper att gängen kommer någonstans ifrån och jag tror polisen och det övriga rättsväsendet klarar av de svenska kriminella…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Nye inrikesminister Damberg (S): Gängbrottslighet vår tids största problem

 • Lagro

  Det är en organiserad brottslighet som har sin grund genom röstimporten som kallas för asylinvandring, som inte politikerna såg konsekvensen med.
  Genom asylinvandringen kommer personerna in till Sverige utan pass, som gör att ingen vet deras bakgrund utan vad de själva säger.
  De kommer från tredje världens länder med låg eller ingen utbildning och kan omöjligen få några jobb i Sverige, bortsedd från de konstgjorda.
  De här unga männen vill tjäna snabba pengar därför går de in i den kriminella branschen, som är uppbyggd som klaner och kontrollerar ett område bland annat droghandeln.
  Försöker någon annan klan tränga in sig och ta marknadsandelar anlitar de sina ”hit man” som avrättar inkräktaren, ledarna skulle aldrig utföra något sådant själva.
  Några vittnen får polisen aldrig från de här grupperna, utan de håller tyst för deras egen hälsa.
  Polisen står helt maktlös med de lagar och förordningar som finns i landet för polisen, därför kommer den organiserade brottsligheten att öka och inte minska.
  Det är endast att se på trenden den organiserade kriminaliteten ökar hela tiden, därför polisen är maktlös, och det hjälper inte med fler poliser.

  De länder som är utsatta för organiserad kriminalitet har blivit tvungna att ta till drastiska metoder för att få bukt med den, men sådana metoder går inte att införa i Sverige.

  Sverige försökte bjuda dem på kaffe med bullar och grillad korv, men naturligtvis var det dömt att misslyckas.

  Svenska folket får vänja sig med en kraftig ökande kriminalitet, som är orsaken av röstimporten (asylinvandringen).

  Gilla

 • Nicklas

  Var är alla svenska män, grabbar som kan möta upp dessa gäng på lämpligt sätt när uppenbarligen inte polisen klarar det. Nä de sitter väl inne och sminkar sig och ser repriser på melodifestivalen.

  Gilla

 • Nick

  Vi som minns Ny Demokrati vet att regeringen efter några år stal deras politik, precis som regeringen nu stjäl Sverigedemokraternas politik. Skam att det kommer 20 år för sent.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”De enögda” har haft ett S-tort parti i många år nu.

  Dessutom verkar hörseln inte ha varit den bästa. Funnits många som har påpekat detta i åratal.

  Gilla

 • Ståfräs

  Det värsta kriminella gänget är väl vår sk regering.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Oj, har inrikesminister Damberg som inte kan stava till ordet arbete vaknat ur sin Törnrosasömn och insett att den organiserade gängbrottsligheten 2019 indirekt styr Sverige !
  Välkommen Damberg till verkligheten.
  PATETISK !!!!!!

  Gilla

 • Onkel Björn

  Sickna politiker! ”…polisen få hjälp av andra myndigheter..” Redan på 90 talet skulle myndigheterna samarbeta för att stävja brottsligheten. Och det fungerade dåligt då och är det någon som tror att det kommer att bli bättre nu? Nu i en tid då myndigheterna har fullt upp med egna interna problem.

  Nej politiker. Kliv ni upp ur sandlådan och gå ut i verkligheten och titta er omkring. Gå sen hem och konsekvensanalysera.
  och vet ni inte hur man ska göra kan jag rekommendera en bra bok i ämnet

  https://www.bokus.com/bok/9789146175124/problemlosning-enligt-puh/

  Nalle Puh han kan. Han är nämligen en klok liten björn.

  Gilla

 • Billy Boy

  196 SVT Text Fredag 25 jan 2019
  Nyheter från TT för SVT Text kl 01-06

  Ny explosion i Malmö

  Någon form av detonation skedde i
  Malmö vid 00.30-tiden, skriver
  Sydsvenskan.

  Enligt uppgifter till tidningen har
  explosionen inträffat i en byggnad
  som var tom. Flera fönsterrutor har
  gått sönder.

  Polisens nationella bombskydd har
  skickats till byggnaden, som ligger
  nära den plats där en annan explosion
  ägde rum för två veckor sedan.

  Gilla

 • Billy Boy

  Och vilka effektiva åtgärder tänker inrikesminister Damberg (S) sätta in för att rensa upp bland de hel- och halvkriminella gängen politiker både inom och utanför hans eget politiska parti …

  Jeanders bildblogg

  … som tillsammans fortsätter vanstyra Sverige.

  Gilla

 • Kurt

  Ha vi inte hört allt detta förut? De låter som ett grammofon som ha hängt sig i samma spor

  Gilla

 • Sea Gull

  Nej, herr Damberg/ ministern, vi var där för ca 20 årsedan🧐!

  Gilla

 • Langmore

  Visst många politiker ser inte orsakerna, och Pettersson har alltid samma lösning, :för många!

  Gilla

 • Fjodor

  sånt här är aldrig problem innan valet tydligen. men samma slashasar som suttit i åratal utan att varken se, höra eller göra något anser sig bäst skickade att styra landet.

  Gilla

 • Mike E

  Helt korrekt analys.

  Gilla

 • Dick

  Och allt detta kommer de på nu när det redan är för sent. Sicka drönare till poliliker vi har!

  Gilla

 • centurion

  Rikspajasen : ”Det har varit fyra våldsamma år(pga. min politik), men nu ska vi ta itu med nå´t….typ.” Det har ju inte börjat så värst bra efter valet heller. Men våra principer står fast : ”En snyggt förpackad lögn smäller högre än en jobbig sanning.”

  Gilla

 • Tore

  Sveriges största problem år våra odugliga politiker och deras efterblivna väljare exklusive 1.1 milj sd väljare med tillhörande parti.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: