Kallade nyanlända kackerlackor – frias från hets mot folkgrupp


INVANDRING. ”Bortskämda jävla kackerlackor se till dra åt helvete.”, så skrev en 50-årig Kävlingebo i en kommentar på Facebook rörande en artikel om bostäder till nyanlända. Efter ett anonymt tips till polisen åtalades mannen, men friades av tingsrätten då inget reellt hot förelog. Nu har saken prövats igen och hovrätten går på samma linje.

Kackerlacka

”Mannen har uttryckt sig fult och olämpligt men hans meddelande har inte riktat sig mot en folkgrupp eller annan sådan grupp på det sätt som förutsätts för straffansvar. Tingsrättens frikännande dom ska därför fastställas”, skriver hovrätten i sin dom.

Åklagaren ska i sin stämningsansökan och överklagan till hovrätten gjort gällande att 50-åringen genom genom sin kommentar hotat och uttryckt missaktning mot gruppen nyanlända.

Hovrätten anser dock inte att innehållet i meddelandet innefattat något hot. De anser heller inte att mannens missaktning riktats mot någon specifik folkgrupp eller grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

Lokaltidningen

-Pettersson ser att det är en anonym anmälan och misstänker att ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg och hans gäng ligger bakom. Undrar vad den djurplågande skattefinansierade profitören kostat oss skattebetalare – både i upptagande av polisresurser, utredningstid och domstolskostnader?

Hur många våldtäkter har hamnat i botten av utredningshögarna på grund av Åberg?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Kallade nyanlända kackerlackor – frias från hets mot folkgrupp

 • Torsten Laursen

  Blatte , det stämmer har kollat lexiconet

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Något för Sveriges censurpolis Trolljägarna med Aschberg i spetsen att ta tag i !!!!!!

  Gilla

 • Kurt

  Så det är ok att använda sig av ordet kackerlackor när man i olika sammanhang syftar till ”Nyanlända”? Så när mina ”granar är nyanlända kan jag säga vi ha fått Kackerlackor i huset och ringa till Anticimex?

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Bra dom att hänvisa till för framtida yttringar! Borde överklagas till Högsta domstolen, så den blev riktigt prejudicerande.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Ett syfte med ”näthatsgranskaren” är förståss att mätta rättsväsendet med skitsaker till den grad att den riktiga och större brottsligheten inte hinner lagföras.
  Har rättsväsendet sedan samtidigt en hög grad av med näthatsgranskaren samspelande aktivister, så kommer allt fler grova brottslingar att slippa undan konsekvenser för sitt agerande. Ageranden som dessutom inte är ”olagliga” enligt brottslingarnas interna lagar, utan tvärtom önskvärda resp ”beundransvärda”!

  Gilla

 • ossie

  Men att teckna Åkesson som kackerlacka härom året det gick bra. Inget åtal där inte.

  Gilla

  • SVENSK

   Det borde ha gått till åtal eftersom Åkesson inte, enl de allra flesta, är en blatte!1

   Gilla

  • svenskfinnaren

   Det är BARA när det ligger någon sanningen i det, som det är kränkande. För då lyfter man fram det myckna dåliga, hos det dåliga, istället för att se till det lilla ljuset som trots allt finns. Hos Jimmie Åkesson är det tvärtom. DÄRFÖR kan han inte bli kränkt av såna totala svartljus i solen. Och därför går det heller inte att anmäla, då det är total verklighetsfrånvändhet. 🙂

   Gilla

 • Erik Bergman

  Kackerlacka heter ”blatte” på franska.

  Gilla

 • Tore

  Hmk, hets mot kackerlackor.
  Hellre 10.000 kackerlackor än en ensamkommande.

  Gilla

 • SVENSK

  Undra vad som händer om man kallar Kackerlackor för Nyanlända?

  Gilla

 • assad

  ”Mannen har uttryckt sig fult lämpligt och hans meddelande är både sanningsenligt och underhållande på samma gång. En extra eloge skall mannen ha för hans ordval. Straffansvar föreligger naturligtvis inte (det var det dummaste vi hört här i tinget), snarare tvärt om, mannen ska ha medalj och en liten slant i penningpungen som tack för hans kreativa formuleringar. Den här privata Tingsrättens belönande dom ska därför fastställas”. Vi påminner om att bostadskö är just en kö, där den som väntat längst skall ges ett boende – det hör man liksom på ordet. Oberoende av etnicitet rekommenderar vi inte potatis i parketten. Detta gäller alla, men kan man inte läsa och skriva behövs det naturligtvis förtydligas”.

  Gillad av 1 person

 • Tomas Omaely

  Det är förbjudet att förolämpa kackerlackor, en överlevare som i nästan oförändrad form funnits på jorden i många hundra miljoner år.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: