Sjöstedt: Tänker inte fälla Löfven med hjälp av SD

INRIKES. Vänsterpartiet har lovat att väcka misstroende mot Stefan Löfven (S) om han lägger fram förslag om fri hyressättning i nybyggda lägenheter eller förändringar av las. Men för att kunna väcka misstroende behöver V ytterligare ett parti med sig, de 28 V-mandaten räcker inte. För att få till ett misstroendevotum behövs minst 35 mandat, enligt SVT.

Bild från SVT

Alltså, om Sverigedemokraterna är emot fri hyressättningar i nybyggda lägenheter eller förändringar i LAS blir det inget misstroendevotum från Sjöstedt, han ställer sitt hopp till KD och M istället, enligt Sveriges Radio. 

Sakfrågan är alltså inte så viktig för vänsterledaren, det viktiga är att ta avstånd från SD, även om det gäller att bygga en cykelväg…

-Pettersson säger att Löfven kan sitta lugnt så länge det hänger på vänstern och Sjöstedt…

Bild från Sveriges Radio

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Sjöstedt: Tänker inte fälla Löfven med hjälp av SD

 1. Sjöstedt är en HYCKLARE och mytoman som ljuger så ögonen blöder….! Detta parti vill liksom Miljöpartiet ha ökad invandring, generösare regler för anhöriginvandring m.m. I Stockholms bostadskö står över 600.000 människor och ändå vill dessa öka invandringen. Skjutningar, våldtäkter och knivmord skiter det i, det drabbar den s.k. “arbetarklassen” som dessa lögnare säger sig värna….! Självklart vill ingen försämra LAS eller ha marknadshyror men det är INTE det som det handlar om….RESURSERNA RÄCKER INTE TILL ALLA DESSA VILL SLÄPPA IN I VÅRT LAND!! De finns framförallt inte bostäder alla. Sveriges befolkning måste göra sig av med sådana här politiker….

 2. Hade någon räknat med V skulle göra gemensam sak med SD ?
  M och KD kommer inte heller att fälla den nya 4/V-klövern, är bara tomt prat och hyckleri.

 3. Men det räcker väl inte bara med att få ihop 35 mandat för att ställa ett misstroendevotum. Man måste få igenom det i Riksdagen också. Och det är ju omöjligt utan SDs röster. Ett misstroende med bara V, M,Kd och kanske C och L blir ju bara C.a 44%. Han kan väl ändå inte hoppas på Mps röster också.

 4. Socialdemokraterna med Stefan Löfven i ledningen kallar sig Framstegspartiet.

  https://pbs.twimg.com/media/DkmDwNIW4AA0s-X.jpg

  Kräftor förflyttar sig oftast baklänges. De ser var de har varit men har inte en aning om vart de är på väg.

  https://static01.nyt.com/images/2016/04/09/multimedia/sciencetake-crayfish/sciencetake-crayfish-mediumThreeByTwo210-v2.gif

  Trots Sveriges osäkra framtid under ledning av det planlösa bakslagspartiet (S) så stöds Stefan Löfven (S) som regeringsbildare av Jonas Sjöstedt (V), Annie Lööf (C), Jan Björklund (L) och Isabella Lövin (MP).

 5. Från KD:s Facebook………..

  KRAFTFULL MOTREAKTION MOT VECKANS REGERINGSSVEK!!!

  Kristdemokraterna växer så det knakar!
  Vi har fått över 1000 (!) nya medlemmar denna vecka.

 6. Kommunisten kvarstannar hellre i pk-sandlådan och bedriver en sandlådepolitik med dom andra sandlådepolitikerna än att fatta rationella beslut. Allt för att motarbeta och hålla sig borta från SD.

  Ett gäng imbecilla nötter till makthavare befinner sig nu på den politiska arenan. Och dom kommer att bedriva en skadlig politik.

 7. Blir svårt att skrapa ihop en majoritet av M och två småpartier.
  Men han räknar kanske med att han inte kan hindra Sd att rösta på förslaget. Men det är också komplicerat eftersom allt kaos i politiken beror på sju-klöverns oförmåga att agera demokratiskt.
  Ingen vill samarbeta med det mest demokratiska partiet, Sd.

  Men vänstern börjar säkert känna kalla vindar kring sin egen existens och roll i demokratin. De är själv inte de mest demokratiska politikerna, framförallt historiskt.

  Släpp låsningarna och ni som röstar på andra partier än Sd kanske måste fundera på hur ni ska kunna påverka M och andra borgerliga partier.
  Den viktigaste frågan, enligt många, är invandringen och eftersom Sd är det enda parti som driver frågan konsekvent, så röstar jag på dem. I framtiden när de kommit fram till maktens grytor får vi se hur de tänker agera, hitintills har de bara teststats på kommunal nivå.
  Men där verkar de agera förnuftigt i de fall jag sett.

 8. Frågan är hur denna champagne och gåslever kommunist ska kunna hindra SD från att hjälpa till att rösta ned Svetsaren.

  • Det är bara skrämseltaktik från honom.
   Han fick extratid av talmannen för att förhandla med Stefan Löfven. Fast han var avkopplad och stod utanför redan ifrån förstadagen

   Jonas Sjöstedt lär aldrig lämna in om misstroendeomröstning mot Stefan Löfven, för att därmed riskera att hela regeringen får gå.
   Med extraval och minst ett parti åker ut.
   Risken är överhängande att han då står med lång näsa och svansen mellan benen.
   Att vara skyldig till en kommande borgerligregering och att SD ökar ytterligare.

   • Kom ihåg förra valet, äntligen skulle få vara med i regeringen ropade Sjöstedt, sen fick han inget och var nöjd ändå, i 100 år har de aldrig fått vara med, det är lite längre än Sd. Så han vek sig då och nu av gammal vana,

 9. Sjöstedt fälla regeringen? Tillåt mig gapskratta. Han är nöjd bara han får vara i närheten av köttgrytorna.

 10. Helt sjukt sjuklöverns enda mål är att motarbeta SD.
  Jonas skulle nog kunna regera med Moderaterna också bara SD inte får inflytande.

 11. Jonas Sjöstedt (V) är otillåtet okunnig i frågan betr. effekterna av införandet av “marknadshyror för nybyggda hyresrätter. Frågan är om också Annie Lööf (C), Jan Björklund (L) och Stefan Löfven (S) är lika okunniga som Sjöstedt.

  Överenskommelsen mellan S+MP+C+L om införandet av marknadshyror för nyproducerade hyresrätter kommer INTE att ÖKA produktionen av fler bostäder enligt Stefan Ränk, VD Einar Mattsson AB.

  Enligt Reinhold Lennebo, VD Fastighetsägarna Sverige skulle den ”fria hyressättningen” på nyproducerade hyresrätter enligt överenskommelsen mellan S+MP+C+L endast påverkas marginell höjning med några få procent i tillväxtområden där efterfrågan är stor.

  Nyhetsinslaget kom i gårdagens Rapport och börjar vid tidskod c:a 5 min 19 sek på liggande skalan. Snabbspola på SVTPlay-länken nedan.

  https://www.svtplay.se/video/20438811/rapport/rapport-15-jan-19-30-2?start=auto&tab=2019

  Förslaget enligt S+MP+C+L-överenskommelsen kommer därför inte att kunna öka bostadsproduktionen av nya hyresrätter för att råda bot på den skriande bostadsbristen. Kön i Stockholmsregionen är idag mycket lång c:a 600 000 bostäder behövs.

  De flesta människorna som idag är bostadslösa kommer inte heller ha råd att betala de redan höga hyrorna i dagens nyproduktionen. Bostadsbolagen bygger därför inte fler bostäder med höga hyror, vilka riskerar att stå tomma mycket länge.

  Bostadsbolagen kommer inte heller att kunna genomföra några gigantiska höjningar framöver. Vi pratar om några procent säger Reinhold Lennebo, VD Fastighetsägarna Sverige.

  Så de 30 000 kunniga byggjobbarna från Afghanistan / Iran kan åka tillbaks till sina egna hemländer och bygga bort bostadsbristerna där i stället.

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/02/fatemeh_twitter_byggjobbare.png

Kommentera