Musik till fredagsölen

Splitternytt och ett band som normalt lirar tungt framför en ballad.

Smärta och något som alltid är grått, om man nu översätter på dålig engelska.

Vi börjar med lite smärta, eller Pain som framför en två år gamma låt, ”Coming Home”.

Evergrey tar över i den betydligt tyngre ”Weightless”

15 thoughts on “Musik till fredagsölen

  1. En trevlig sak med petterssons blogg är musiktipsen på fredagar,
    kan behövas en trist fredag som denna när svetsarsteffe och hans
    pk gäng kapat demokratin i sverige.
    Minns tillbaka till en bättre tid,80-talet med en skön låt för nostalgin.

  2. Har precis slagit mig ner framför min gamle trotjänare till dator. En 14-15 år gammal dator som arbetar på som om den vore välsignad. Han är stor vår Gud.

    Till middagen avnjöts det ett par fantastiska pannkakor vars bas bestod av svenskt höstvete. Psaltaren beskriver glädjen för människan att få ta del av skapelsens outsinliga skafferi. I Psaltaren 81 går det att läsa att:

    17 ” Han skulle ge folket bästa vete att äta,
    ja, med honung ur klippan skulle jag mätta dig.”

    Svenskt höstvete mättar sannerligen folket i vårt vackra avlånga land. Tack Gud för all näring du ger oss! För våra kroppar och våra själar.

    I Predikaren nämns också hur fantastiskt generöst vardagslivet kan vara. Hur berikat det och ger människan frid i sin stund när han eller hon kanske sitter med sitt glas öl eller med ett glas porlande mineralvatten från en skånsk hälsokälla.

    17 ”Jag har också sett något annat: det är gott och skönt för människan att äta och dricka och finna glädje mitt i all sin möda under solen, de dagar som Gud har gett henne att leva. Det är hennes beskärda del. 18 När Gud ger en människa gods och guld och förmåga att njuta av det, ta ut sin del och vara glad under sin möda, då är det en gåva från Gud. 19 Hon tänker knappt på hur livsdagen förrinner, ty hon har fullt upp med den glädje Gud ger.”

    Nu tycker jag vi jublar in helgen och stämmer upp till lovsång!

    • Till dig med den gamla datorn,hittade jag en som jag tror lämplig låt med zigenaren Målle Lindberg.Som ju numera rest hem till de sina på moln nr:7:

Kommentera