En klok centerpartist röstade emot

INRIKES. Centerpartisten och riksdagsledamoten Helena Lindahl gick emot partilinjen och tryckte nej till Löfven. ”Socialdemokraterna är ett landsbygdsfientligt parti”, skriver hon på Facebook.

Beslutet har varit känt i partiet på förhand. – Det visste vi, det har varit känt sedan tidigare att en riksdagsledamot röstade rött i dag. Hon kunde helt enkelt inte tolerera Stefan Löfven som statsminister, säger C-ledaren Annie Lööf.

Helena Lindahl är den av C:s ledamöter som fått flest personkryss efter Annie Lööf.

Lindahl skriver ”Jag har sagt nej till Socialdemokraterna för en månad sen, ett år sedan och för den delen även för tio år sedan”. 

Centerpolitikern är själv från Västerbotten och pekar på en rad frågor där hon anser att S har svikit landsbygden. Däribland polisbristen i Norrland, flygskatten och planerad kilometerskatt.

”Jag kan inte stoppa Löfven från att bli vald, men han är inte och kommer aldrig att bli min statsminister”, skriver Helena Lindahl.

”Under Stefan Löfvens tid vid makten har Socialdemokraterna nonchalerat när staten hindrar enskilda människor från att bruka sin fjällnära skog samtidigt som dessa inte får ett öre i ersättning. Helt vanliga människor av kött och blod förväntas stå med miljonlån på skog som blir värdelös till följd av statens dåliga beslut. Människor i södra Lappland får dela en polisbil på vardagskvällar och nätter. På en yta stor som Danmark där det bor 30 000 människor. Samtidigt har Socialdemokraternas lojala följeslagare förklarat att kritik mot sådana missförhållanden är populism.

Vi har dessutom stått utan snöröjning på enskilda vägar i norra Sveriges inland i snart tre vintrar. Socialdemokraternas ansvariga minister har bemött det med att ge sken av att man är på väg att lösa problemet, men i praktiken har man inte gjort någonting alls. Till det ska läggas flygskatt, planer på kilometerskatt och avveckling av Inlandsinnovation, det statliga riskkapitalet på två miljarder kronor som var avsatt för bland annat norra Sverige och som flyttades till Stockholm. Det är, tyvärr, bara ett axplock av allt det negativa som S utsatt den del av landet jag brinner för.

Jag kan inte stoppa Löfven från att bli vald, men han är inte och kommer aldrig att bli min statsminister. Därför är det för mig självklart att inte stödja hans fortsatta regerande.

Nu ser jag fram emot att under resten av mandatperioden jaga på Socialdemokraterna med ännu större kraft än tidigare”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “En klok centerpartist röstade emot

 1. Bra! Det finns äkta centerpartister, trots allt. Och inte bara dessa auswitchiska annielööfska fejkpåhäng.

 2. Uppfriskande och skönt att se. Att en del vet varför de sitter i riksdagen.

  Respekt Helena Lindahl.

 3. Om Christersson blir statsminister, är han min statsminister. Om Löven blir stats minister är han min statsminister. Om Åkesson blir statsminister är han min statsminister. Och så vidare. Jag är ju svensk.

  • Höger om deras knappar grön – röd – gul
   finns en vit (”Begär: rösträkning/votering”)
   Någon/ några kunde ha tryckt på den knappen.
   Som när Björn Söder -14 röstades in som talman.
   Med att samtliga får gå fram och lägga lapp i urnan.

 4. Räckte inte långt !
  Får väl istället trösta sig med att brottsligheten enligt PK-media i Kalifatet Malmö minskar, vad ska man tro om detta, sant eller Fake News ?

  • Såg det med! Konstigt att när brotten ökar, då är det alltid bara ökad anmälningsbenägenhet!

   Nu när dom minskar är det på grund av polisarbetet!

   • När ingen vågar gå ut, när ingen lämnar något stöldbegärligt obevakat, när ingen vågar anmäla, då är det självklart att brottsligheten minskar!

Kommentera