Det kallas demokrati, frågan är varför?


INRIKES. I valet den 9 september 2018 fick Alliansen inklusive Sverigedemokraterna hela 205 mandat medan vänsterblocket fick 144 mandat. Svenska folket visade med andra ord i vilken riktning man ville att landet skulle gå.

Straxt därefter, den 25 september, röstade Sveriges riksdag, som är folkets representanter, bort statsminister Stefan Löfven från makten med 204 mot 142.

Idag har 115 ledamöter röstat ja till att utse Stefan Löfven (S) till statsminister, men det var 153 ledamöter som röstade nej till Stefan Löfven och 77 ledamöter som avstod.

Det visar att Sveriges demokrati inte fungerar efter folkviljan.

Det diskuterades heller inte sakfrågor som arbetslösheten, sjukvård, skolan eller något annat. Det diskuterades vem som ska ha makten.

Ett extraval har de flesta varit emot, exempelvis talmannen Andreas Norlén tyckte att det skulle spä på politikerföraktet och visa på ett misslyckande för det demokratiska systemet.

-Pettersson säger att val aldrig kan vara fel, speciellt inte när väljarna inte visste förutsättningar i det tidigare valet.

Enligt SvD/Sifo skulle M, KD och SD få egen majoritet i riksdagen med 179 mandat om det vore val idag. Det är den första mätningen efter att överenskommelsen mellan S, MP, C och L presenterades, skriver SvD.

Både MP och L hamnar här under riksdagsspärren med 3,9 respektive 3,6 procent av rösterna.

Förändring jämfört med Sifos decembermätning inom parantes.

 • S 29,3 (29,7)
 • V 8,5 (7,7)
 • MP 3,9 (4,2)
 • M 19,5 (19,0)
 • C 6,9 (7,7)
 • L 3,6 (4,0)
 • KD 7,5 (6,5)
 • SD 19,9 (20,0)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Det kallas demokrati, frågan är varför?

 • S Eriksson

  Jag tycker tvärt emot talmannen, ett extraval skulle minska politikerföraktet och visa på ett hopp för det politiska systemet. I alla fall jämfört med hur det blev nu.

  Gilla

 • anne b rat

  Jag kan inte förstå detta jävla rabblande om Liberal politik, de liberala L&C har 51 mandat av 349 mandat i sveriges riksdag.
  Det visar väl tydligt att det är en försvinnande liten del av väljarna, cirka 12-13% som vill ha liberal politik.
  Trots detta så tjatar Rödluvan och Knekten nästan hål i huvet på oss om dessa liberala idéer.
  Rödluvan säger: ”nu fåj vi en libejal jefojmagenda” och Knekten snackar om sina ”liberala värderingar” och hur jävligt det är att det går en högervåg med nationalistiska partier på framgång i Europa.
  Dessa kan väl inte få framgång om inte folket röstar fram dem,eller hur?
  Men det fattar väl inte den avdankade knekten där han representerar ett litet skitparti på några enstaka procent av väljarunderlaget.
  Självbilden hos dessa är fantastisk!

  Gilla

 • Kommendanten

  Sandlådepolitikernas största huvudbry är SD, därtill makten.

  Man säljer sig själv, man skiter i partiets ideologi och värderingar, samt sviker sina väljare. Och denna fars kallar dom för demokrati.

  JÖKen är ett stort svek mot demokratin och mot svenska folket.

  Vi har nu fyra sandlåde år framför oss där dessa sandlådepolitiker har gott om tid att förpesta och islamisera Sverige ännu mer.

  Sverige närmar sig avgrunden allt mer.

  Gilla

 • ossie

  Jag vill kalla detta pajaseri för en skendemokrati.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Jag anser att det är helt oviktigt vem i partiet som kommer att rösta, eller hur; men det som är utomordentligt viktigt är detta – Vem som kommer att räkna rösterna, och hur.
  / Josef Stalin

  Gilla

 • fattig lappen

  Finns ingen demokrati mer, nu ärdet fyra rena liberala pari .,S MP C L. dessa partier vill bara förstöra och jag varenda krona från en fattigpensionär. Fattig p med så låga pensioner som 8000 kr ut ska betala skatt o leva på detta och det är inte bara käll skatten,momsen. och alla djävla avg.
  Inte ljud har jag hört röd fjollan nämna fattigp.Men jag har hört mer anhöriga . Hur ska de leva om inte en pensionär klarar sig i detta skrtna landmer

  Gilla

 • Tomas

  Med de siffrorna från Sifo behöver vår statsminister inte oroa sig för att C och FP ska fälla regeringen. Alla FP och flera C blir ju arbetslösa om de fäller

  Gilla

 • SVENSK

  Det visar att en stor del av Svenska folket haf blivit dumma och rädda, frågan är varför? En stor del beror på långvarig propaganda, desinformation och annan indoktrinerande verksamhet av nästan samtliga Regimmedier, som gjort att majoriteten hamnat i ett tillstånd av hjärntvätt som spridit sig till en ren masspsykos. Regimen försöker även stoppa medier som presenterar sanningen, delvis genom att ändra lagar och delvis på rent olaglig väg. Detta system är nu så utstuderat att man ytterligare manipulerar folket genom att i Regimmedierna ge sken av att man stöttar all världena disscidenter genom att ta utländska sådana i försvar. Samtidigt som man här hemma censurerar, lagför och utesluter desamma bl a genom påhittade lagar, Exempel är konstnären Dan Park som fängslas och förföljs för sin konst, men det finns fler!
  På så sätt skräms foket att rösta på det Regimen vill.

  Gilla

 • Erling

  En synnerligen berättigad fråga!

  Lögn och bedrägeri associerar snarare till kriminell verksamhet!

  En undersökning gav nyss vid handen att förtroendet för aktörerna
  hade minskat hos 70 % hos befokningen.
  Premissen måste då ha varit att det fanns ett förtroende att utgå
  ifrån som kunde minska. Förvånande från min horisont!

  Det jag ser utspela sig är lögn, bedrägeri, och korrupta manipulationer
  som emanerar ur prestige och maktbegär på personligt eller
  partipolitiskt plan.

  Äkta insatser till landets och befolkningens fromma, ja, det är
  möjligt att det förekommer. Men knappast värst högt på agendan!

  Det har runnit lite vatten under broarna sen politiskt engagemang
  var ett hedersuppdrag!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  115 röster för av 349.

  Starkt stöd för den statsministern och hans kommande regering.

  Ta bort den gula knappen i riksdagen. I varje fall när man ska rösta om ny statsminister och regering.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   I den svenska s.k demokratin fungerar det inte med bara två alternativ ja eller nej !
   Vid folkomröstningen 1980 om kärnkraftens vara eller icke vara fanns det tre alternativ, JA NEJ och alternativet avveckling med förnuft.
   Typiskt idiot-Sverige.

   Gillad av 1 person

 • Bobby

  Såhär fungerar korruption. Man kan kalla fusk för demokrati, man kan kalla våldtäkt för sexuell nödsituation, man kan kalla invasion för pensionsräddning, man kan kalla sunt förnuft för rasism osv osv. Väldigt flexibelt! Om ni trodde allt var åt helvete innan, ojooooj hörni MYCKET VÄRRE kommer det bli. Detta var dödsstöten åt det fen gång fria landet Sverige.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Äpplen, päron eller rutten frukt?https://www.youtube.com/watch?v=xddf9trcQ8M

  Gilla

 • robbcos

  Så länge man låter personer som mig själv som inte betalar skatt i sverige, studenter, bidragsproffs, kåkfarare mfl rösta så kommer extrem partier typ centern o miljöpartiet få väljare. Men så fort folk växer upp, börjar jobba och ser hur lite man får tillbaka från den stat man göder och hur liten skillnad det är på bidragsproffs och hårt arbetande medborgare så minskar risken för att man gör dumma val. När partier säger vi måste ta hänsyn till våra väljare så betyder det för tex miljöpartiet att man skall ta hänsyn till folk som lever på andras inbetalda skatter till förmån för de som bidrager med skatt. Detta rösträtt system undergräver demokratin. Men demokratin är redan så underminerad och svag så vanligt folk som politiker skiter i kommer skita i att rösta, det är bara slöseri med sin fritid.

  Gilla

 • robban

  hmm är nog lite trög men om fler röstar nej än ja så blir man inte vald i min värld eller har jag missat nåt?

  Gilla

 • Kurt

  Det va en pinsamt fars av ”demokrati” eller en våldtäkt på Demokrati.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: