Våldtäktsanmälningarna ökade med åtta procent på ett år


BROTTSLIGHET. Antalet våldtäktsanmälningar ökade med 8 procent under 2018. Det visar ny statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå. 

Reklamprofessorn

De anmälda våldtäktsbrotten mot barn 0–17 år ökade med 13 procent och anmälningar om våldtäkter mot kvinnor över 18 år ökade med 6 procent. Samtidigt visar statistiken att anmälda våldtäkter mot män över 18 år minskade med 7 procent.

Alla brottstyper ökar utom stöld och tillgreppsbrott (8 kap. brottsbalken) som är den enda kategori där de anmälda brotten minskade. I kategorin var det brottstyperna fickstöld samt inbrottsstöld i bostad, fritidshus med mera, som minskade mest.

Totalt – i alla kategorier – anmäldes cirka 1,54 miljoner brott under 2018, vilket är 34 800 fler i jämfört med året innan, skriver Brå på sin hemsida.

-Pettersson säger att det måste bero på de socioekonomiska effekterna. Våldtäkter, skjutningar, rån och annan grov brottslighet var väldigt vanliga efter Kreugerkraschen 1932, då många människor fick gå från hus och hem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Våldtäktsanmälningarna ökade med åtta procent på ett år

 • ruben

  Ha ha, ja de socioekonomiska effekterna tycks ta sig andra uttryck i dagens Sverige. Vad gjorde de urfattiga på 1930-talet? Ökade antalet våldtäkter? Nej och ingen verkar förstå den omöjliga gåtan. Kanske de, som ska förklara står för djupt i PK-värdegrunden och ser inte över kanten?

  Gilla

 • Tore

  Det där är #metoo och andra kvinnoorganisationer problem om dom inte brys sig varför ska då någon annan bry sig.

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  Stefan Löfven !!!

  Gilla

 • Stenbock

  Undrar hur mycket våldet bland de ”nya svenskarna” har ökat på ett år ?
  Att många ”skyddssökande kvinnor” faller ut genom fönstren,ser vi ju titt som tätt.
  Just nu tycks ett sådant ärende utspela sig i Helsingborgs övre ghetto,på Närlunda. Enl.skitblaskan HD skall en större polisinsats pågå,för att lugna ner deras heta orientaliska känslor en kulen torsdagskväll

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är bara början !

  Gilla

 • BB-8

  Att stöld- och tillgreppsbrott minskar beror på lägre anmälningsbenägenhet, har jag hört…

  Gilla

 • nosferatu

  Tur att det bara var anmälningsbenägenheten som ökade och inte själva våldtäkterna, eller hur är det de brukar säga, de där i etablissemanget.

  Gilla

 • Blodsven

  Hur många brott anmäls inte? En jävla massa skulle jag tro…

  Gilla

 • #Meetoo

  Det beror på att det blir lättare och lättare att anmälla brott som våldtäkter,. Vi ser samma tendens på dödsskjutningar och granater.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: