Stäng

På fredag väljer Bananrebubliken Sverige en statsminister som har ett hemligt avtal med kommunisterna

REGERINGSBILDNINGEN. -Pettersson misstänker att ingen fick det vi röstade på den 9 september 2018, men det är svårt att veta eftersom vi inte vet vad Sjöstedt (V) och Löfven (S) kommit överens om. Detta händer i nådens år 2019 och på fredag ska 349 riksdagsledamöter utse en statsminister som har ett hemligt avtal med kommunisterna. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

53 reaktioner på “På fredag väljer Bananrebubliken Sverige en statsminister som har ett hemligt avtal med kommunisterna

 1. Får det verkligen gå till på det här sättet? Man undrar ju varför vi har val i Sverige. Ska dena regeringen spegla väljarstödet?

 2. Bananmonarkin Sverige utmärker sig allt mer för var dag som västvärldens gigantiska och ledande dårhus där masspsykosen breder ut sig från regering,riksdag,systemmedia och ut i hela samhällsapparaten och in i svenska folkets sinnen/hjärnor.
  Allt är planlagt,bara spel för galleriet med regeringskrisen, vi får inte glömma att socialistledare Stefan Löfven sa för ca 2 år sedan att; jag kommer inte avgå jag ska sitta kvar vad som än händer för jag är inte färdig ännu. Nu ser vi resultatet ,juntaledare Löfven kommer troligen sitta kvar precis som han sa.

  Humor är viktigt och här bjuder Kiwi and the dogboys på en mycket träffande,rolig och fyndig låt om socialistledaren Stefan Löfven.

  ”gnäller du på twitter ja då hämtar vi dig,har man egna tankar skall man passa sig säger Stefan…

 3. förruttnelsen total i de socialistiska
  blocket inom svensk politik!
  …att de s.k. Liberalerna självmant
  ansluter sig till denna PEST är mer
  än remarkabel…har nippertippan
  minsta fjun på bröstet, borde hon
  snabbt som ögat lämna ingånget
  avtal med Stefan Löfven!

 4. ”Svenska modellen” av demokrati är att väljaren inte ska få veta eller vara delaktig och kunna påverka samhällsutvecklingen.

  Nu styrs vi av ett hemliga minnesanteckningar också. Vart ska det sluta ?

  Vad håller svenska politiker på med?

  1. Vi får det vi röstat på. Svenska folket är djupt oenigt. Att skälla på politiker i allmänhet gör inte saken bättre. Däremot att argumentera för en politik och få folk med sig är i längden bra. Vi vet vad de olika partierna står, det är ingen hemlighet.

   1. Pettersson, eftersom det inte bara finns två alternativ, så måste partierna kompromissa fram ett resultat. Hur riksdagen skall fungera bestämdes för ganska länge sen. Det är kanske dags att börja diskutera reformer för val och riksdagsarbete. Minoritetsregeringar har svårt att vara effektiva.

   2. ”Langmore”……

    Det är väl precis tvärtom nu för tiden. Vi vet inte vad partierna står för, förrän efter valet. Det är väl detta val, ett alldeles ypperligt exempel på.

    Centerpartiet och Liberalerna gjorde inte det de sa, innan valet. V går med på massor av förslag som är helt emot deras politik. Utan att få något inflytande över den regering de nu passivt ska stödja.

   3. Skoglund, C och L sa hela tiden att de skulle hindra SD från att få inflytande. V har aldrig sagt att de skulle stödja en borgliga regering. För övrigt tror jag att regeringsmakten är övervärderad om man är i minoritet. S kommer sannolikt inte att kunna driva sina hjärtefrågor, då de saknar stöd i riksdagen, möjligen får de administrera den borgerliga politiken, och det med rätta när de har så lite stöd för sin politik bland väljarna. I ett så splittrat land som vårt är det svårt att hitta gemensamma lösningar på våra problem. Hur det skall bli får folk bestämma i nästa val, jag tror att det småningom kan bli ett extraval.

 5. Grunden till det hela är att 7-klöverns partiledare saknar förmågan att tänka, samt har ingen som helst aning om varför dom älskar SD:s politik men hatar Jimmy Åkesson.

 6. Tidigare fanns en (tyst?) överenskommelse mellan sossarna och högern att hålla rent på respektive kant. Jag antar att den överenskommelsen dog när Erlander avgick?

 7. På 70-talet sade en man i de 60-70 att ”socialdemokratien är bara en liten omväg till kommunismen”. Detta ang. rubriken. Stämmer ganska bra va???

  1. Kommunism är statligt maktövertagande genom revolution,
   socialism är statligt maktövertagande genom evolution.
   (evolution=utveckling)

   Lärdomsord från gymnasiet, som verkar hålla,

  1. Jo det skulle Annie kunna göra ! Hon behöver rädda sitt anseende och gör hon det så då blir det ännu mera ”kalabalik i hönsgården” som man brukade säga på 60 å 70 talet !!!

  2. Hoppas att Jimmie och Ebba kan göra det. Jonas Sjöstedt fick en fråga på nyheterna om ”den hemliga Lappen” var skrivet på en servett!

  3. Ja. Om det införs DEMOKRATI i Sverige så finns det en chans.
   De 8 partiledarna i Sverige som förespråkar DIKTATUR kan vi sätta i en raket och skicka ut i universum utan destination.
   Varför klankar all på Jimmy Åkesson, han är ledare för det enda demokratiska partiet i Sverige, det enda partiet som inte har någonting med den röran som 7-klövern har ställt till med.
   SD är det enda partiet i Sverige som kan stå upp och säga ” Vi står för vad vi lovat”, Trotts detta så är det dom som får skulden för att dom andra inte har en aning om vad DEMOKRATI är.
   Tänk om vi hade haft 100% innevånare i Sverige som varit friska i huvudet och inte 82% som är sjuka i denna del, Då hade Sverige fortfarande funnits.

 8. Jaha, det var det, då får det bli ett vältningsförsök mot globalisterna i EU-valet istället.

 9. Hanif har rätt i det, ordagrant också detta med bananrepublik. Det kan inte vara så länge sen våra ledare över Sverige klättrade ner från träden, det hade varit bättre ifall dom stannat där. Och låtit folk med sunt bondförnuft fått styra landet
  Dom har sen sett till att dessa som blivit inkvoterade hade fått sparken med omedelbar verkan, A-kassan nästa åt dom eller leva på socialbidrag. Även så skulle allt genusfixerat tänkande tas bort ur skolans läroverk, inget mer trams om värderingar och mål.
  Då kanske det fanns en liten ljuspunkt i slutet på tunneln, för tillfället är det lyset på tåget man ser. Och det är inte så bra när man är mitt i tunneln

 10. Eftersom makten ska utgå från folket borde folket få bestämma politikers löner och vart skatterna ska gå till och om politikerna inte sköter sig så ingen lön

  1. Skattebördorna på det svenska folket skulle kunna lättas betydligt genom att effektivisera och minska den ineffektiva offentliga byråkratin.

   Börja t ex med att halvera antalet riksdagsledamöter och sänk därefter de guldkantade förmånerna för de kvarvarande riksdagsledamöterna.

   I Nederländerna med c:a 16,5 milj invånare klarar man sig med endast 150 ledamöter i parlamentet. Varför skall vi med endast c:a 10 milj. invånare ha 349 riksdagsledamöter i Sveriges riksdag? Alla dessa kostar mångmiljardbelopp utan att medborgarna får valuta för skattepengarna.

   En stor del av makten och besluten har ju för länge sedan överförts från den svenska riksdagen till byråkraterna i EU-kommissionen och EU-parlamentet i Bryssel och Strasbourg. Arbetsbördan för de svenska riksdagsledamöterna borde ju därför ha minskat i motsvarande omfattning.

   Därefter borde man göra likadant i de statliga myndigheterna och verken, i länsstyrelserna, i kommunerna och i regionerna (= fd landstingen). Sverige skulle då bli både effektivare och rikare efter dessa nedskärningar.

   De frigjorda resurserna skulle kunna användas till välbehövliga välfärds-satsningar för medborgarna på områden där bristerna på resurser idag är skriande stora, t ex vård, skola, omsorg, rättsväsende, försvar mm mm.

   De friställda politikerna och byråkraterna får väl kontakta Arbetsförmedlingen och den vägen försöka finna något annat lämpligt arbete för att tjäna ihop till sitt dagliga levebröd.

   Problemet är att det idag saknas någon / några med engagemang, kompetens och pondus som skulle kunna ta itu med jobbet och få det uträttat.

   Så tyvärr blir det politikerna som drar vinstlotterna och medborgarna dvs vanliga skattebetalande Svensson får nöja sig med nitlotterna i vanlig ordning.

   1. och så ska vi inte glömma alla fd ”politiker som ”fått jobb” på nyskapade departement typ värdegrund, miljö,ekonomisk sektor o fan vet fler. allt för att ge de sina fortsatt inkomst..

    Tar tillfället i akt och rekommenderar Uvell. Tillika finns ett flertal kvinnor med skarpa tangentbord, Wagner, Magda,Katarina med flera. Bali,nä det vete fan, skägg som en mussepräst(trovärdigt???), listan e lång på skarpa grävare men tyvärr är motsvarande lista på ”icke hjärndöda svenskar” närapå kortare. Eller sitter alla i saxen med lån på villan o bilen o sommarstället? Tja, vi som målar faan på väggen vi är jagade men förlorar minst. Till sist: läs twitter, stimulerande. Och Du Pettersson VILKET JOBB DU GÖR!!!!!

  2. Hade detta skett på en ARBETSPLATS där folk ARBETAR så hade dom fått sparken direkt på grått papper.

 11. Man underskattar Jannie om man tror att de inte känner till Stefans och Jonas bluff mot sina boskap.

 12. De håller på med mycket de där politikerna. Jag kan rekommendera Jesus, Herren och Frälsaren. Hos honom är man trygg. Honom kan man lita på. Den fantastiska människosonen från Nasaret!

   1. Han älskar alla! Ta emot honom i ditt liv och vinn frälsningen! Han dog på korset för alla våra synder.

  1. Det är ju så i Sverige att folket skall ingenting få veta utan dom skall bara hålla käft och göra som dom blir tillsagda.
   Här i landet är det ju så att makten utgår INTE från folket och de styrande tror att DEMOKRATI = fria val och inget annat.

 13. Vilken regeringskonstellation kommer att bildas? Vilka ministerposter kommer representanter för S,C,L och MP att inneha? MP och L som med nöd och näppe kom över riksdagspärren på 4 % för att komma in. Varför skall de sitta i regeringen? Få personer i förhållande till alla som hade röstat röstade på dessa småpartier. Det är ingen demokrati att tala om.

  1. C & L kommer inte att inneha (de ville inte ha) några ministerposter i Löfvens rödgröna regerings-röra som kommer att bestå endast av S & MP.

   Det verkar som att Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) kommer att sitta på läktaren och försöka fjärrstyra Löfven-regeringen och på så sätt se till att JA-överenskommelsens 73-punkter genomförs.

   https://www.socialdemokraterna.se/globalassets/aktuellt/utkast-till-sakpolitisk-overenskommelse.pdf

   1. Skoglund, C och L sa hela tiden att de skulle hindra SD från att få inflytande. V har aldrig sagt att de skulle stödja en borgliga regering. För övrigt tror jag att regeringsmakten är övervärderad om man är i minoritet. S kommer sannolikt inte att kunna driva sina hjärtefrågor, då de saknar stöd i riksdagen, möjligen får de administrera den borgerliga politiken, och det med rätta när de har så lite stöd för sin politik bland väljarna. I ett så splittrat land som vårt är det svårt att hitta gemensamma lösningar på våra problem. Hur det skall bli får folk bestämma i nästa val, jag tror att det småningom kan bli ett extraval.

 14. I går kväll sändes ett program på SVT som heter Ekdalh&Ekdahl där temat var är demokratin i fara. Det genomgåend narrativet var att den är under attack från mörka krafter med rötter i trettiotalet i hela Europa och det kommer mer och mer till Sverige.
  Man kan ju fråga sig om det makabra skådespel vi nu har bevisat I fyra månader med en rödrävshona som huvudrollsinnehavare med runt 10% av rösterna är demokrati.
  Programmet gick annars ut på att konsumera information bara på SVT, SR och av myndigheter godkänd press och lita inte på något som sägs utanför den kretsen.
  Naturligtvis så ska folket endast rösta på godkända politiker.

  1. Här i Sverige är det numera så att om du vill veta sanningen så får du läsa PETTERSSONS BLOGG den är kemiskt ren från fake News.
   All annan nyhetsrapportering i Sverige är lögn från första bokstaven till den sista.

  1. Så länge som S och V håller detta hemligt så är det ett faktum att någon överenskommelse inte existerar, Allt detta snack kommer sig av kärleken mellan Jonas och Stefan.
   Är dom gifta med varandra ???????

 15. Då många av oss efter mer än 4 månader inte trodde det skulle bli värre så blir det det…..
  Osså hemliga överenskommelser även om det är nedskrivet vad är sådant klotter värt….. för att det skall bli en överenskommelse som gäller skall de givetvis basuneras ut och alla parter skall hålla med om innehållet…. två partier har något ihop hur skall ens C+L acceptera detta? Att ”köpa grisen i säcken” är bara förnamnet…..

  1. Efter Fredagen står vi fortfarande på ruta ett. Ingenting har förändrats, vi har fortfarande ingen regering i Sverige.

 16. Nu kommer massinvandringen från dysfunktionella kulturer att öka i omfattning, var skall alla dessa människor bo?, var skall deras barn gå i skola?, hur skall de försörjas?, några jobb kommer inte att finnas nu när vi står på randen till en lågkonjuktur. Varför har våra PK-sektspolitiker ingen aning om konsekvensanalyser, de verkar tror att detta är något som Leif Mannerström använder vid en sås??

  1. Antingen gör man inte konsekvensanalyser eller så blir slutsatserna inte de önskade varför man kastar bort resultatet och bara säger typ ”xxx är berikande”…. Global Compact?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: