60-tal tjänster på Sörmland Media försvinner


MEDIA. Ett 60-tal tjänster på Sörmland Media riskerar att försvinna. Det meddelade vd:n Jenny Hoflund Bergvall på ett informationsmöte under onsdagen, uppger Eskilstuna-Kuriren.

I början av december stod det klart att NTM-koncernen blev ny ägare till Sörmlands media. De tog därmed över de sörmländska tidningarna Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter.

I fredags fick chefredaktörerna på Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren lämna sina jobb.

Och idag gav man personalen beskedet att flera förändringar är att vänta. Förhandlingar har inletts om att skära bort ett 60-tal tjänster från Sörmlands media.

Enligt tidningen handlar det om att annonsproduktion, privatmarknad, ekonomi och IT som kommer att centraliseras till NTM i Norrköping.

Om NTM på bloggen…

-Pettersson säger att i c:a tio år har de mindre tidningarna pratat om att det är den lokala marknaden och journalistiken som är viktig men hela tiden gör de tvärtom. Centraliserar och koncentrerar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “60-tal tjänster på Sörmland Media försvinner

 • stefan a.

  Det kommer inte att märkas någon skillnad säger Eva Burman.. nää tror inte jag heller, de är kanske det som är felet, samma gamla människor sitter kvar på ledande positioner och miljonlöner trots sina ständiga misslyckanden, MSM är den enda bransch jag känner till där detta är möjligt, andra byter ut folk och får in andra som ser med nya ögon…

  Gilla

 • HB

  Pettersons kunde starta en Pettersons V2 för alla avfällingar. De kommer antagligen att bli fler framöver. Inte pga av ekonomin.. Guldregnet tar inte slut.., Däremot tar ju nyheterna slut när det ska censureras..

  Gilla

 • HB

  60 st potentiella skrivare som ansluter sig till Petterssons eller annan media?
  60 st skrivare som ansluter sig till Avloppsmedia genom bidrag och liknande..?

  Gilla

 • Tore

  Hahahahehehe.

  Gilla

 • Tony

  Alltid ett glädjeämne i tråkiga tider att det går dåligt för lögnhalsarna som friserar nyheter så att det passar makthavarna, att deras uppgift är att granska makthavarna har dom sedan länge undvikit istället granskas dem som vågar att ha en åsikt som inte stämmer med etablisimanget.

  Gilla

 • Jack

  Jag för min del konstaterar att nyheterna i gammelmedia-tidningar är till 90% samma, för att inte tala om att alla tidningar publicerar TT.
  Varför behöver vi presstöd för dessa upprepningar? Det vore mer logiskt att ge presstödet till alternativmedia, som har helt andra nyhetsvinklar än gammelmedia.

  Gilla

 • valentin

  Pettersson får utöka, alltid kul att se vilka som besöker dig och hämta sanningsinfo

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: