Nytt rekord: 636.000 i bostadskö i Stockholm


BOSTADSBRISTEN. Bostadskön i Stockholm slår nytt rekord. Antalet köande ökade i fjol till 636.000 – samtidigt som Bostad Stockholm bara förmedlade 7.900 vanliga hyresrätter.

I befintligt bestånd förlängdes kötiden med i genomsnitt ett kvartal sedan i fjol. 2017 tog det 11 år att få en vanlig ”begagnad” hyresrätt i Stockholms kommun genom Stockholm Bostad. Under 2018 steg den kötiden till 11,3 år.

Läs mer på SvD…

-Pettersson säger att det är lugnt. Det är bara att öka anhöriginvandringen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Nytt rekord: 636.000 i bostadskö i Stockholm

 • Tia

  Och detta är bara i Sth-län, om vi därmed lägger till övriga städer i landet så ligger den totala antalet på säkerligen 1000000000 dvs 1 miljon bostadssökande i landet och varje månad importeras det ytterliggare ca
  2000+ sökande för eget boende. Situationen är ohållbar och FNs prognos om att Sverige blir ett U-land om ca 11 år stämmer nog.
  Politikerna bygger vidare på sitt kaos-koncept vilket de faktiskt gör medvetet, en medvetet förstörelse av Sverige är vad vi ser.

  Gilla

 • SVENSK

  Och utlänningarna går före SVENSKA ungdomar som vill flytta hemifrån, skaffa arbete, sätta bo och skaffa BARN! det sista är högönskligt enligt Kalergiplanen!
  Fullständigt ohyggligt vidrigt!

  Gilla

 • Bosse S

  Vad är pjoblemet? Det äj väl baja att bygga.

  Gilla

 • Grune

  Och fler kommer det att bli. Det är ju så att invandrarna går före Svenskarna i bostadskön och det kommer 200 000 invandrare om året och alla vill bo på Sergels torg.

  Gilla

 • Jack

  Hade jag varit fastighetsägare i Stockholm hade jag aldrig lagt ut några lägenheter på Bostadsförmedlingen.
  Varför? Som det var förr var det så att de minst skötsamma som knarkare, akolkoholister och kriminella fick förtur och lägenhet först.
  Hur det är idag vet jag inte. Men i Göteborg har de privata fastighetsägarna visat sitt missnöje mot boplats Göteborg med att starta en egen bostadsförmedling.

  Gilla

 • ruben

  Större antal än hela Göteborgs stad. Ja öka anhöriginvandringen, så försvinner problemen i bruset av kaos.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det lilla banala bostadsproblemet löser nu den kommande S, MP-regering med stöd av C och L !
  Sverige är och förblir naturligtvis nu framöver det där trygga och heligt mångkulturella Folkhemmet som Löven alltid säger att Sverige är.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: