Dörrmattor finns på IKEA


INRIKES. Flamman, som tidigare hette Norrskensflamman, är en svensk socialistisk tidning utgiven sedan 1906.

Anna Herdy, chefredaktör på Flamman är inte så imponerad av den föreslagna regeringen bestående av S+MP med stöd av C+L.  ”Arbetsförmedlingen ska läggas ner, LAS ska luckras upp ytterligare, kollektivavtalslösa företag ska stödjas, det blir fri hyressättning på all nyproduktion i hyresbeståndet, skatter ska sänkas. Man ska avskaffa arbetslöshetsunderstödet till långtidsarbetslösa och skicka dem till socialen istället, A-kassan ska sänkas, RUT-bidraget ska tredubblas och riskkapitalet får vad som än händer fortsätta profitera på skattepengar. Vad vi ser i 72-punktslistan är tillsammans med Reinfeldts yxande på arbetsrätten den största systemförändringen sedan 1991″. 

Det är svårt att hitta pärlorna i bajshögen, för de är få. Höghastighetståg och flygskatt. Bra reformer – men de luktar Macron. Klimatinvesteringar som läggs på arbetarklassens axlar som ska betala med sin ekonomi, sin välfärd och sina arbetsvillkor.

Stefan Löfven är en skicklig förhandlare. Han har förhandlat bort det som skulle vara hans egen politik och dessutom fått sitt parti att gå med på en högersväng som innebär en centerpartistisk regeringspolitik med en sosse som statsminister. Socialdemokratin gör i och med denna överenskommelse ett sista vägval mot mitten – samma misstag som lett socialdemokrater runt om i Europa till värdelösa valresultat och betydligt mindre inflytande, skriver Herdy.

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt har både innan och efter valet sagt och hotat med att han inte kommer släppa igenom en regering utan kravVänsterpartiet ska inte vara dörrmatta.

-Pettersson undrar hur V någonsin ska kunna hota med något i framtiden om partiet plötsligt backar från det?

Förövrigt vill även vänsterpartiet hålla SD borta från inflytande. Anledningen till att Sverigedemokraterna växer, att det förs en dålig politik i landet diskuteras dock aldrig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Dörrmattor finns på IKEA

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: