Ytterkantspartierna


Just nu ser vi en eventuell regering som inte vill ge ytterkantspartierna SD och V en gnutta inflytande i svensk politik.

Skratta eller gråta? När det gäller SD har partiet växt i varje val sedan de kom in i riksdagen, trots löften från övriga att inte ge dem något inflytande. Dessutom har såväl S som M tvingats karbonkopiera stora delar av SD:s politik för att inte tappa ännu fler väljare. Nu står V där med avgörandet i egna händer. Extraval eller ett fortsatt liv utanför beslutsfattande organ? Så säger S+Mp+C och L att ytterkantspartierna inte ska ges något inflytande i svensk politik.

Som hämtat från Monty Python.


38 responses to “Ytterkantspartierna

 • Kapten Bölja

  Och de extremliberala partierna, är inte de också ytterkantspartier?

  Gilla

 • Lilla fröken

  Ytterkantspartier tycker jag är de småpartier, som nu dirigerar utvecklingen i regeringsfrågan. Folket, väljarna, samlar sig kring de tre stora: S, M och SD. DÄR ligger den politiska mitten!

  Gilla

 • Grune

  Detta är så långt ifrån DEMOKRATI man kan komma och strider mot Svensk grundlag

  Gilla

 • Thomas

  Jag diggar Lars Ohly nu. Han borde tas tillbaka som partiledare.
  LO hade garanterat fällt Löfvén,och så hade Lööf och Björklund skitit i det blå skåpet en gång för mycket.
  Haha.smygkommunist ikväll.

  Gilla

 • Tobbe

  Ytterkantspartierna lär nog bli L, C och Mp eftersom det är de som kommer att lämnas helt utanför makten… Om inte nu direkt så inom fyra år, dvs senast vid nästa riksdagsval vare sig det blir ett extraval eller i september 2022 😉

  Gilla

  • Tobbe

   För det måste väl vara de som är närmast att ramla av pottan som ska kallas ytterkantspartier menar jag alltså 😀

   Gilla

  • Grune

   SVENSKA folkets önskan är nog att dom som ställt till det på det här sättet L och C får lämna riksdagshuset och aldrig mer komma tillbaka.

   Gilla

 • Langmore

  Inga partier i riksdagen är ytterkantspartier.
  De jag skulle önska vore att partierna inte ställde olika villkor för att rösta på ett visst sätt. När ett förslag kommer på bordet skulle man rösta efter övertygelse. Inte typ, vi går med på höjda barnbidrag om ni går med på fler poliser.

  Gilla

 • Lellegoo

  Den här Jenny Madestam är nog en av de mest oprofessionella ”statsvetare” som får breda ut sitt svammel. Men de flesta ”statsvetarna” ligger hack i häl. Någon mer partisk samling människor får man leta efter.
  Så här säger Jenny.
  ” Då blir det en stor risk eller möjlighet för extra val och då kommer Vänsterpartiet, möjligtvis tillsammans med Liberalerna beroende på deras beslut, sitta med svarte petter i hand och vara de som bidragit till extra val.”

  Svarte Petter skulle jag nog snarare kalla guldaktie. Dessutom så har i princip de flesta partier bidragit till ett eventuellt extraval.

  Gilla

 • Argus

  Om ni bläddrar ner lite här så ser ni ”ytterkantspartierna”: https://politologerna.wordpress.com/2018/05/22/8382/

  På vänster/höger-skalan har SD den jämnaste fördelningen. Låt vara lite mer till höger än vänster. På GAL/TAN-skalan* ligger de säkert på TAN.

  *Grön, Alternativ och Libertär/Traditionell, Auktoritär och Nationalistisk

  Gilla

 • Tony

  En figur som jag starkt avskyr är den Mopsiga Majoren Björklund, som när han blir pressad börjar och svamla om sina barn o föräldrar för att väcka någon slags sympati för sin helidiotiska politik, hans lilla Mops parti vill hålla 1,5 miljoner vuxna Svenskar utan inflytande, och då ska vi har klart för oss att liberalerna är ett av dom partier som svamlar mest om allas lika värde?

  Gilla

  • Ruth Magnusson

   Nu är du elak Tony. Tänk vilket traumatiskt liv Björklund har, mor från Norge och barn från Asien som han måste skydda.

   Gilla

   • Tony

    Ja och här är många offer här i Sverige som får ett traumatiskt liv på grund av Björklunds politik.

    Gilla

 • Kenth Andersson

  SD har blivit större och större !
  Ja det må så vara men hur stort ska SD behöva bli innan partiet får något politiskt inflytande och kan uträtta någonting i verkligheten ?

  Gilla

  • Tony

   Ja och det beror ju på att Dumsvensken ger sina röster till dom partier som är ansvariga för allt elände som sker o skett i Sverige dom senaste 25 åren , och när då dom gaddar ihop sig för att hålla SD utanför behöver SD bli väldigt stora.. Dessa partier vet mycket väl, precis som du att det SD sagt har varit rätt hela tiden, för i annat fall hade dom andra partierna inte sno deras program?

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Ok, då är det bara att vänta på att SD ska bli ännu större !
    Kanske växer SD snabbare när partiet blivit det där antirasistiska mittenpartiet som man enligt gruppledare Mattias Karlsson strävar efter att bli.

    Gilla

  • Mr Brownhole

   Det spelar ingen roll om de så får över 50 % i nästa val. Då kommer ändå de övriga partierna att gadda ihop sig och försöka bilda regeringen för att undvika att partiet får inflytande och för ”rädda demokratin”. Svensk politik styrs av konflikträdsla nämligen.

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Stämmer helt, så länge en trygg majoritet av den svenska väljarkåren håller en 7 klöver under armarna så spelar det ingen roll hur stort partiet SD blir och att SD skulle få egen majoritet i riksdagen är nog inte sannolikt !
    Nej, J.Å och SD lär få fortsätta att ha kvar sin hedersplats på åskådarläktaren.
    Blir definitivt en röst på AFS även i valet 2022.

    Gilla

  • Grune

   Om vi som över halva befolkningen vill får ett extraval så kommer samtliga partier utom SD att förlora på detta. Det är därför dom är livrädda för extraval. SD är det parti som går fram 15-30% alla andra backar 4-15%

   Gilla

 • svenskfinnaren

  Ha ha ha!!! Jo, den som binder ris åt egen rygg, får ta konsekvenserna. Karl den XII skulle tro att han var i Turkiet, om han levat. Och då menar jag inte invandrarna, utan kaoset i riksdagen. Men det avspeglar bara rötan i resten av samhället. Nu har den även kommit in i ”det allra heligaste”. Så blir det när man försöker hålla en felaktig bild och syn, om hur allting ska bara, med terror och våld gentemot oss oliktänkande. Det straffar sig till slut och korthuset faller samman. Även Stalin-riket föll ju till slut, fast ingen trodde det!

  Gilla

 • Peter

  Utav massor av olika politik så är det ett fåtal punkter som är ganska lika mellan V och SD. De är ganska stora. Arbetsrätten och makten som EU har.

  Gilla

 • Danne

  Invandring – Globalism.
  De två viktiga sakerna i den ”uppgörelse” som nu kommit till.

  Det har i princip inte diskuterats kring dessa ämne i valet. Fegheten har gjort att de inte vågat diskutera dessa frågor eftersom de hade varit tvugna att resonera sakfrågor, vilket är deras värsta mardröm.

  När Mp tillåts inflytande då blir det dyrt. Snabbjärnvägar för en dryg kvarts biljon för att de ska få idka välgörenhet med invandrare. Den välfärd som behövs för att många infödda ska kunna klara att leva och jobba, används idag till att släppa in människor utan asylbehov och anpassningsförmåga.

  Partierna i de fyras gäng är de som i störst utsträckning är beroende av importerade väljare. De tackar för rösterna genom att dela ut favörer till dessa väljare ur skattkistan. De som dragit ihop dessa miljarder kan se sig blåsta eftersom de bara behövs som skatteslavar. Sedan får de leva med politikernas importerade problem, när de klagar så är de dumma rasister.

  Gilla

  • Grune

   82% av väljarkåren är gravt hjärnskadade.

   Gilla

  • svenskfinnaren

   Mycket sant!!! Men globalismen gäller som ont i allt! Tänk bara på det fiktiva klimathotet contra vår, av 7-socialisterna, skövlade närmiljö.

   Gilla

   • svenskfinnaren

    ”Miljövännen” ”Annie get your soul”, vill exempelvis skövla våra skogsmarker, för miljöns skull. ??? Man kan ju fråga sig vad som är mest värt: våra bevarade kulturmarker och svenska landskap, eller miljöfanatism, för nån liten procent mindre oljeutsläpp. Nej, det har gått överstyr med miljövänner. Det är så man äcklas av all s k ”miljösmarthet” för intet vettigt alls i förlängningen. Men vänsterfolket måste ju ha nåt att syssla med, när de gett upp vårt land och släppt våldtäkterna helt fria. Och en yttre propagandafiende som enar är ju bättre, än att medborgarna blir medvetna om hur genomruttet samhället är med allt förfall. Det vill man ju inte. FÖR DÅ BLIR DET UPPROR!!! Så miljöskådespel för folket är bäst, har man kommit fram till, hos vänsterstyret.

    Gilla

 • Peter Kostin

  Jag tror att S skulle förlora på ett extraval. Många vänsteranhängare kommer troligen att lämna S och söka sig till V.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå ”klausulen”…..samt S/MP/liberalernas /centerpartiets syn på respekt och maktfullkomlighet….

  Uppgörelsen om den särskilda skrivningen, om att V inte ska få något inflytande över den politiska inriktningen, under den kommande mandatperioden.

  Betecknas som ren förnedring och en förödmjukelse av Vänsterpartiet.

  Ändå kräver dessa fyra partier att V ska rösta för den.

  Herre Gud min skapare, säger man bara.

  Gilla

 • Tanten

  Är detta en demokrati? SD tredje största parti nobbas och mobbas av småpartier! Lekstuga!

  Gilla

 • Bosse

  Inte ens Monty Python hade kunnat hitta på en så bisarr sketch

  Gilla

 • Kent

  Vi får hoppas att Annie Lööf är bättre på att tillreda skor än att räkna.
  När skorna är uppslitna så tillreder man dom och äter upp dom helt i linje med Annies politik med cirkulär ekonomi.

  Gilla

 • centurion

  Sista chansen : V säger nej 16/1. Den 4:e omröstningen 23/1 havererar. Då blir det nyval 7/4 där L och C blir fullständigt utraderade för sitt svek. Kan bli bra…

  Gilla

 • Ropsten

  Min gode granne Felix säger att det spelar ingen som helst roll vem som vinner då vi lever i en skendemokrati precis som hela väst gör. Den som pratar vid sidan tar man av daga. Estonia? Palme? Anna Lindh? Nog är folk betydligt räddare idag.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: