Det är medborgarnas pengar, inte politikernas…


EKONOMI & REGERING. Sverige är på väg mot lågkonjunktur och i det läget vill Coch L öka statens kostnader, alltså göra slut på nära 100 miljarder extra genom sitt beslut att ingå i socialistkoalitionen och införa familjevecka, familjeåterförening, höghastighetståg innan de ordinarie fungerar m.m. 

Pettersson vill inte betala för detta

David Eberhard skriver en krönika på Timbro: 

Politiker måste våga erkänna att det finns målkonflikter. Varje krona som går till kamelcenter i Göteborg kunde ha gått till vård, skola eller polis i stället. Det kan vara dags att på allvar överväga tanken att varje skattebetalare får välja själv vad hennes pengar ska gå till, i stället för att överlåta beslutet åt regering och riksdag.

I dagens Sverige är de som anser att vi i princip inte ska ha någon välfärdsstat alls, utan endast en nattväktarstat, inte särskilt många. Frågan är om de ens utgör mer än någon promille av väljarkåren. Vår kultur tycks marinerad i välfärdsstaten – ett tecken så gott som något på att vi svenskar faktiskt har en närmast helt egen kultur och alltså är unika i just den frågan. I många andra delar av världen är det inte alls självklart att tycka just så.

Det finns alltså en allmän önskan från en helt övervägande del av befolkningen att vi ska omfördela pengar från enskilda människor så att de kommer andra stora grupper till godo. Grupper som av väldigt olika skäl inte själva tjänat pengarna. Det anses vara politikernas uppgift att fördela dessa pengar.

Vad pengar ska gå till är viktigt i en värld där människor kräver mer och mer av välfärdsstaten och allt fler grupper slåss mot varandra för att få åtnjuta andras pengar.

Men för att återgå till ursprungsfrågan. Vad ska pengarna gå till? Eller, för att citera den före detta ordföranden i Svenskt Näringsliv Leif Östling: ”Vad fan får jag?” Och vad bör mina pengar absolut inte gå till?

Läs vidare…

-Pettersson håller med. Sveriges skattebetalares absolut största utgift är asylinvandringen. Trots detta har våra politiker aldrig någonsin gjort en seriös bedömning av kostnader och andra konsekvenser på lång sikt, vi har aldrig fått rösta om vi ska ha asylinvandring eller ur stor utan flum som att vi behöver  arbetskraft och det blir lönsamt på sikt…

Vi har facit och jag vill inte vara med att betala för islam, kvinnoförtryck, vuxna ljugande muslimska män, genustrams och feministidioti…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Det är medborgarnas pengar, inte politikernas…

 • Billy Boy

  Malmö – Södra Sveriges största slukhål) får ett årligt skatteutjämningsbidrag på c:a 5,5 miljarder kr från övriga landet. Detta för att undvika att gå i konkurs.

  Jeanders bildblogg

  Steget efter

  Gilla

 • Susanne

  Det sista du skrev, vad du inte vill vara med och betala för…Du är inte ensam, knyter näven i fickan, röstade SD, så jag är utmobbad av makthavarna. Jag, mina föräldrar, mina farföräldrar har alla knegat hela livet och betalat skatt till detta land…för att få detta??? Vill göra revolt, men kommer väl bara brännas på bål! Jag förbannar ”makthavarna…jag förbannad DIG Stefan Löven, DIG Karl-Petter Thorwaldsson ni har ljugit mig upp i ansiktet en gång för mycket! (Förbannar även Mp+C+L) Tack för ordet! Gå ur blöjfacket är nästa steg, trots att jag då ”mister” min position som skyddsombud, med allt jag lyckats driva igenom. Jag orkar inte längre! Det är ingen mening!!!

  Gilla

 • Tony

  Att inte sätta krav på bidragsunderhållna figurer som går och uppbär generösa bidrag år efter år är inget annat än legaliserad stöld av andras pengar.. Fem år för att skaffa sig en försörjning borde vara det absoluta
  tiden i annat fall ut ur landet, för då finns inte ens viljan kvar att jobba för sin försörjning..

  Gilla

 • Kattsand

  Det blev väl inte så mycket av sossarnas löften förra valet, se bara på t.ex skolan hur det gick med den, men dom gjorde slut på en massa pengar ändå, blir väl likadant igen…

  Gilla

 • Argus

  ”Fritz Gustav Möller, född 6 juni 1884 i Malmö, död 15 augusti 1970 i Bromma, var en svensk socialdemokratisk politiker. Han var under en lång period socialminister.

  Det är Gustav Möller som myntat uttrycket ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket”.” (Wikipedia)

  Det är skillnad på sossar före och efter 1969. Troligen hade Erlander & Co. raskt blivit uteslutna ur partiet för sina ”rasistiska åsikter”.

  Gillad av 1 person

 • Utled

  Invandring är inte en kostnad som analyseras, den betalas. Resten går till andra områden.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Mycket självklar och viktig synpunkt från David Eberhard.

  Gillad av 1 person

 • Nosferatu

  Medhåll på alla punkter. Varför avstå mina pengar till människor från hela världen som varken har eller vill bidra?

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: