Annie Lööf går rakt i utredningsfällan 


INRIKES.  Att låta S-MP-regeringen sitta kvar, fortsätta med Stefan Löfven som statsminister och spränga alliansen är ingen liten sak för ett parti som i vått och torrt lovade det motsatta. Det är ett skyhögt politiskt pris för Centerpartiet, skriver PM Nilsson på Dagens Industri.

Om man tittar närmare på vad C, L, S och MP har kommit överens om är det mesta till intet förpliktigande. Nästan alla förslag handlar om att tillsätta en utredning.

Utredningar är ett beprövat sätt för regeringar att förhindra eller försena frågor som man egentligen inte vill ha avgjorda. Sammanlagt har C+L med uppgörelsen fått Löften om 34 utredningar, sedan finns det naturligtvis en hel del som det inte står om i uppgörelsen men det kommer nog fram.

Detta är vad man har kommit överens om:

Man ska tillsätta en utredning 2019 eller 2020 om att förändra 3:12-reglerna. En utredning om breddning av rutavdraget ska tillsättas 2019.

Ett förenklat regelverk och enklare beskattning för mikroföretagare ska utredas 2020.

Regeringskansliet ska göra en utredning, en så kallade departementsserie, om en bortre parantes i a-kassan. (Göran Perssons regering gjorde detsamma några gånger utan att något hände eftersom LO sa nej.)

Arbetsrätten ska utredas, med särskild betoning på undantag i lagen om anställningsskydd. Problemen med kompetensutvisningarna ska utredas.

Centerpartiets landsbygdspaket har omvandlats till sex utredningar. En om förenklade byggregler vid strandnära lägen. En annan utredning om förenklade bygglov för lantbruk. En tredje om ett nytt reseavdrag. Och en fjärde utredning om försäljning av alkoholhaltiga drycker. En femte utredning om hur stärkt äganderätt för skogsägare ska kunna förenas med internationella konventioner om biologisk mångfald. Och en sjätte utredning om hur man ”effektivt” ska kunna skydda hotade arter gentemot enskilda skogsägare ska tillsättas 2019 eller 2020.

Läs vidare på Dagens Industri…

-Pettersson säger att utredningar inte bara förhalar och försenar, det beror också på vem som leder dessa utredningar och där är socialdemokraterna bra på att utse någon lydig partikollega…

Annie Lööf går rakt i utredningsfällan ”Löfven kommer att sitta tryggt och genomföra det han har lust med och det som LO, som sitter i hans partistyrelse, kan acceptera. Och hela upplägget ska godkännas av V.”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Annie Lööf går rakt i utredningsfällan 

 • Kattsand

  Ännu en blogg om uppgörelsen: https://uvell.se/2019/01/11/uppgorelsen/

  Gilla

 • Cesil.

  Jag tycker näsan sitter väldigt högt på rödskrikan.

  Gilla

 • Macke

  Vad sägs om TV4 reportern i riksdagshuset.
  Det gäller att hålla reda på vem som är vem.
  Ebba Bush Thor kan allt ge svar på tal

  ”Efter timmar av direktsändning kan det ibland vara svårt att hålla reda på vem som sagt vad och vem som snart ska tala. Men Ebba Busch Thor var uppmärksam mitt bland alla journalister.”
  https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/h%C3%A4r-ger-kd-ledaren-svar-p%C3%A5-tal-efter-tv4-reporterns-fatala-misstag-11960132

  Gilla

 • robbcos

  Lööf följer blint en redan av andra utslagen väg som bygger på att krossa national staten och andra ”små” hinder som står i vägen för globalisering nya världsordning. Att även hennes egna häpnar förvånar mig då man sett hennes psykopat still länge. Jag känner många som röstat på C men som vanligt så lockar partier som C o Mp till sig känslomänniskor, det som säger,,, -ööööö jag känner att C är bra parti, hade det tänkt för ovanlighetens skull så skulle de röstat annorlunda.

  Gilla

 • Bosse

  Det visar återigen att erfarenhet går före ungdomligt övermod
  Trodde hon att hon skulle få igenom något mot en förhandlingsräv som Lövén
  Med en sådan oskuld får vi hoppas att svetsaren tar det försiktigt med svetselektroden under täcket i regeringssängen

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Annie kanske inte är så intelligent !

  Gilla

  • Tomas

   ? ! ? Har du trott att Annie är intelligent ?

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Måste man tro eller ha trott att Annie är intelligent bara för att man ställer frågan?
    Svaret är nej.

    Gilla

  • uträknaren

   Men hennes rådgivare kanske är intelligenta? Allijangsen kanske bara tänker låta S+MP+V ta hand om lågkonjunkturen, bli tvungna att radera det sista av skattefinansierad verksamhet och helt enkelt regera ihjäl sig?

   Sedan kommer hela Allijangsen tillbaka och privatiserar ALLT, deras våta dröm: folk kommer att slita varandra i stycken i den uppkomna konkurrensen, samtidigt som finansmaffian kan kräma ur det sista innan de lämnar landet slutligen?

   Långsökt? Tja…

   Gilla

  • Tomas

   Senare: OK! OK! OK! OK! OK!

   Gilla

 • Tore

  Grattis 82:an höjda skatter anställningsskyddet hej då, höjda räntor och framför allt humanitär stormakt hahahaha
  Från en utan lån med pengar på banken.
  Detta har ni gjort er förtjänta av.
  Svensken är för dum för SD.

  Gilla

 • Billy Boy

  Innehållet i utkastet till den luddiga s k sakpolitiska överenskommelsen mellan S, MP, C och L på 16 sidor med 73 punkter kan läsas i sin helhet på länken nedan (PDF-fil).

  https://www.socialdemokraterna.se/globalassets/aktuellt/utkast-till-sakpolitisk-overenskommelse.pdf

  Dokumentet saknar uppgifter om vad alla önskningarna kostar i skattepengar. Det är inte mycket för Annie Lööf (C) att kunna uttrycka stolthet över vilket hon försökte på den långa pressträffen igår.

  Hon svarade inte ens på en journalists avslutande fråga om hon skulle äta upp sin högersko nu.

  Gilla

 • Macke

  Har H. skon förberetts i marinaden eller blir den griljerad.
  Det vankas en gourmé måltid med flamberad H. sko.

  Gilla

 • Tore

  Det kvinnliga lynnet att inte veta vilken sko man ska stå på, och förresten har inte detta röda våp lovat att äta en av sina.

  Gilla

 • Bosse

  Hahaha
  Löven har lurat skjortan av henne
  Kejsarinnan är naken

  Gilla

  • Tore

   Ja eller lurat skjortan av ett redan grundlurad folk.
   Varför ska man rösta längre?
   Ja visst fan! Vi ska ju värna om demokratin
   Hahahaha!
   Fy fan vad less jag är på detta land och folk.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: