Skallskadad kvinna låg utomhus och väntade på ambulans i en timme i Sveriges tredje största stad


VÄLFÄRD. I går eftermiddag råkade vid 17.15-tiden en kvinna ut för en cykelolycka på Övägen nära korsningen till Strandgatan, Limhamn, Malmö. Ambulans larmades till platsen av privatpersoner då kvinnan låg kvar på marken med misstänkta skallskador. Vid 17.30-tiden kom en polispatrull förbi platsen och hjälpte den skadade kvinnan med en värmefilt.

Steget efter

Ytterligare en värmefilt lades om den skadade kvinnan av polispatrullen vid 17.40-tiden. Allmänheten bistod med en regnrock vid 17.55 då kvinnan låg kvar på marken.

En kvinnlig polis satt nästan hela tiden och samtalade med kvinnan. Först vid 18.10 kom en ambulans till platsen. Fem minuter senare var kvinnan lastad i ambulansen för transport till akuten.

Enligt uppgift uppgav SOS att det inte fanns några lediga ambulanser och att fallet prioriterats som en så kallad förtur. Detta innebär att ambulansen inte kör med blåljus till platsen.

-Pettersson undrar om det är rimligt att en person som råkat ut för en olycka och ådragit sig misstänkta skallskador skall behöva ligga skadad utomhus och vänta på ambulans i en timme i Sveriges tredje största stad… Det måste ses som ett nytt lågvattenmärke för svensk sjukvård och prioritering av skattepengar…

Bilder och text på PPPress

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Skallskadad kvinna låg utomhus och väntade på ambulans i en timme i Sveriges tredje största stad

 • Onkel Björn

  Läste i dagens Metro, med anledning av sjukvården i Malmö, att man där har ”chockhöjt” tandvårsavgifterna med ca 20-30 %.
  Givetvis gäller dessa nya dyrare taxor endast svenskar. Immigranter och papperslösa fortsätter betala 50 kr.

  Sverige är underbart. Hur i hela världen har vi lyckats få sådana politiker som vi har?

  Gilla

 • Stenbock

  Kan utläsa att det inte var någon av de importerade,som råkade ut för denna olycka.
  Ett liknande fall,som gör att mina tankar ofta kretsar kring ”om ifall”,när jag för många år sedan drabbades av propp i mitt ben.
  Bor c:a 1 km från dåvarande Ambulansstation,men fick vänta på en ledig, som befann sig c:a 4/5 mil bort….Denna fördröjning innebar,att jag sedan dess är delvis handikappad.Tackar de duktiga läkarnas förmåga,som räddade kvar underbenet !

  Gilla

 • Billy Boy

  Region Skåne och Malmö kommun disponerar enorma mångmiljardbelopp – både från de skattebetalande egna invånarna samt gigantiska miljardbidrag från skattebetalare i hela övriga Sverige.

  Det borde gott och väl räcka för att ha tillräckligt antal ambulanser med bemanning redo för att omgående kunna åka på akuta utryckningar utan timslånga förseningar som i fallet med kvinnan som blev liggande på gatan efter cykelolyckan i Limhamn, Malmö.

  Skatteutjämningspengar fördelas till Sveriges 21 landsting / regioner, som ansvarar för hälso- och sjukvården.

  Nedan visas några exempel på hur delar av bidragen fördelades åren 2017 – 2018.

  Delcitat

  ”Stockholms pengar till Skåne

  Vinnare på systemet är till exempel Skåne, Dalarna och Södermanland.

  Region Skåne beräknas få in nästan 5,5 miljarder kronor / år på skatteutjämningen medan Södermanland räknar in 1,4 miljarder kr / år och Dalarna får drygt 1,3 miljarder kr / år.

  Enligt beräkningar som Moderaterna i Stockholms läns landsting redovisar kommer de nya skatteintäkterna för 2018 att utjämningsbeskattas med nästan 80 procent. Så för varje hundring, i fråga om skatteintäkter, som de som bor i Stockholms län drar in, stannar bara lite drygt 20 procent i Stockholmsregionen. Resten fördelas vidare ut i landet.

  I Stockholms stad bor numera c:a 900 000 människor. År 2020 beräknas Stockholm spränga miljonvallen.

  Finansministern får kritik

  – I stället för att straffbeskatta Stockholms läns tillväxt bör finansministern kräva att bidragstagarlandstingen effektiviserar sin verksamhet, säger finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M), i ett pressmeddelande i en tydlig passning till finansminister Magdalena Andersson (S).

  Så om skatteunderlaget i Stockholms län ökar med en procentenhet innebär det att effekten nästa år blir ökade skatteintäkter med 695 miljoner kronor. Men eftersom inkomstutjämningen ökar med 548 miljoner kronor blir skatteintäkten netto 147 miljoner kronor, det vill säga 21,2 procent.

  Utjämningsskattens baksida

  Irene Svenonius menar att det är en straffskatt som försvårar möjligheten för fler jobb och mer tillväxt.

  Skattebetalarnas pengar i Stockholmsregionen ska gå till bättre sjukvård och mer kollektivtrafik här där antalet invånare och därmed behoven växer kraftigt, inte till att finansiera andra landsting och regioners underskott, säger Irene Svenonius.”

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/stockholms-attack–mot-skatteutjamning

  Limhamn i Malmö kommun ligger ju i Region Skåne och får därför sin beskärda del av de nästan 5,5 miljarder kronorna / år som utgör utjämningsskatt som tilldelas hela Region Skåne.

  Detta alltså ovanpå de c:a 5,3 miljarder kr om året i kommunalt utjämningsbidrag som Malmö kommun redan får från Sveriges övriga skattebetalare för att slippa gå i konkurs.

  Gilla

 • Grune

  Det var väl tur för henne att detta hände i Sverige som har bland Europas bästa sjukvård. Tänk om det hänt i t.ex Frankrike då hade hon inte fått chansen att se det vackra Malmö från vägbane-perspektiv så länge.

  Gilla

 • Macke

  Tala om att bli kränkt med att få höra att en passagerare är kristen.
  Hur skulle det se ut i media med Expo och SVT Rapport / Aktuellt samt TV4 Nyheterna, om en kristen gjorde detsamma mot en muslim.

  Med att åka färdtjänst/ taxi och att man är kristen för en muslimsk chaffis, se det går inte.
  Det fick näml. Märtha Nordlund, 83 år, erfara.
  Märta fick lämna bilen för hon kränkte hans muslimska tro. med att säga att man är kristen.

  ”Taxiresan avbröts efter religionsdispyt”
  https://www.dagen.se/nyheter/taxiresan-avbrots-efter-religionsdispyt-1.1258258?paywall=true

  Gilla

 • Kenth Andersson

  En infödd eller icke infödd kvinna ?
  Med tanke på den långa väntetiden så lutar det åt infödd annars hade nog riksdagen extrainkallats in för att diskutera väntetid för blåljus, för att inte tala om krigsrubriker i PK-media.

  Gilla

 • Billy Boy

  Köandet till akut sjukvård börjar redan på olycksplatsen. Köerna blir bara längre och längre …

  Ingen förbättring i sikte – Tyvärr.

  Men avsatte socialminister Annika Strandhäll (S) twittrade ut sin lögn 24 jan. 2017 …

  Gilla

  • Onkel Björn

   Strandhälls twitter visar ju bara vilken glaskupa som regeringen sitter i.
   Säger bara, välkommen ut i verkligheten.

   Gilla

 • Nils Dacke

  Det vi ser nu är bara början, när förfallet gått längre kommer olycksoffret ligga kvar pågarna alternativt finns ingen ledig plats på akuten. Enligt galna rödskrikan kan vi ta emot ytterligare 30 miljoner invandrare. Fjamåt, fjamåt!!!!

  Gilla

 • ossie

  Dom kanske behövde polisbeskydd men polisen prioriterar väl att vara ute och jaga folk som håller en mobil i handen eller kör 5 km för fort.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: