Förbudet stoppar inte fattigdomen, men det gör livet svårare för tiggarna


INSÄNDARE till Miriam Lukasiak, läkare i världen

Eftersom jag inte vet om Miriam Lukasiak har ovanstående emailadress så vore jag tacksam om någon i organisationen Läkare i världen kan skicka henne detta mail.

Rom och cola är gott.

Angående din insändare i sydsvenskan den 9-1-2019 vill jag bemöta på följande sätt.

När jag åker utomlands och vistas i ett annat land så slår jag inte upp ett tält eller bygger kojor på annans mark eller på offentliga platser.
Jag uträttar inte mina behov där heller och lämnar inte platsen så att det ser ut som en veritabel svinstia.
Jag kräver inte heller att kommunen som jag vistas i skall bistå mig med tak över huvudet och inte heller med ekonomisk hjälp i någon form.
Detta bekostar jag med egna medel.
Jag sitter inte heller och tigger utanför affärer eller andra platser eftersom jag har ekonomiska medel med mig så jag kan stå för mina egna kostnader.
Ovanstående är elementära saker för dom flesta som besöker ett annat land och det skall det också vara för dom s k EU – migranterna. Har man inte möjligheter till detta så skall man stanna hemma.

Vid två tillfällen så besökte jag den ockuperade tomten vid Industrigatan här i Malmö och en värre svinstia än denna har jag aldrig upplevt. Hur mänskliga varelser kan bete sig så i ett främmande land är för mig helt obegripligt och med vilken rätt man tar sig dessa friheter att ockupera någon annans mark är lika obegripligt.
Du skriver att tomten fortfarande står tomt. Jaha, och vad är det med det då? Om den så står tom i ytterligare ett antal år så ger det ingen rätt för någon att ockupera denna.

När Malmö kommun till slut rev kojorna på den aktuella tomten så menar du tydligen att kommunen skulle ha någon skyldighet att anvisa någon annan plats eller ett mer värdigare boende.
Varför skulle Malmö kommun ta detta ansvar för andra länders medborgare och det särskilt när man betänker hur man har betett sig?

När dom här s k EU – migranterna reser till andra länder och beter sig som man skall och inte ligger det landets medborgare till last på något sätt så är dom välkomna. Annars så skall dom stanna hemma och inte belasta andra länder med sin livsstil.

F ö så behöver jag väl knappast skriva att jag aldrig har gett något bidrag till någon av dessa och att inte göra det är det bästa sättet att få stopp på deras tiggande.
Deras eventuella problem skall lösas i deras hemländer och inte här eller i något annat land. Den situation som dom befinner sig i är något som dom själva är skuld till och ingen annan än dom själva skall skuldbeläggas för detta. Det finns en anledning till varför denna folkgrupp bemöts med skepsis och misstänksamhet var dom än dyker upp.

Sandor Herold, Malmö


15 responses to “Förbudet stoppar inte fattigdomen, men det gör livet svårare för tiggarna

 • fattiglappen

  Det är lätt att stoppa tiggare således fattiga mäniskor från att tigga , Varför är det inte lika lätt att stoppa rika från att skattefiffla mm.Vart hamnr alla miljarder som rumänien har fått av det så kallade EU där . Hur är det med EU s topp politiket och kommisionärer. Vilka hut lösa ersättningar har dessa. Så har det alltid varit jag fattiga det är lätt

  Gilla

 • Per Andersson

  Det där att ‘man inte kan förbjuda fattigdom’ är ju bara struntprat (som enfaldiga politiker och medlöpande journalister älskar att upprepa); vi har minsann hastighetsbegränsningar (= förbjudit fri fart) på våra vägar utan för den skull ha förbjudit brådska.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Märkligt med tiggare här när så många länder har lägre arbetslöshet än Sverige, t ex både Rumänen och Bulgarien har fler sysselsatta.

  Gilla

 • Brasklappen

  Instämmer i allt Sandor skriver! Vill tillägga att exempelvis varje tiggare vid våra köpcentrum har 10-20 släktingar som också driver omkring runt centrumet. Parkeringar och andra utrymmen smutsas ner, sjukdomar sprids, man gör sina behov där de inte ska göras osv. osv. TIGGERIET är ett svineri och för med sig mycket elände! 82:an får vad de beställer av våra ynkliga politiker!

  Gilla

  • Brasklappen

   Inom varje område härjar AFA och olika ”vänstergrupper” med målet att totalförstöra Sverige som stat! Man fokuserar på helt fel saker, att SVERIGE är någon slags humanitär superstormakt ansvarig att ta hand om jordens alla problem. SÅ ÄR DET INTE! Dessa vänstermuppar som är för massinvandring tänker totalt fel och befolkningen framstår mer och mer som totalt IQ befriade och svagsinta….! SVERIGE utnyttjas och kommer att gå under om inte denna maffia stoppas!

   Gilla

 • Weronica Selby

  du far inte jamfora det har tva benta med grisa dom beter sig elegant jamfor med

  Gilla

 • Tony

  Sverige som inte kan avskaffa fattigdomen i sitt eget land ska ge fan i att leka världsförbättrare.

  Gilla

 • turrim

  Det är alltid ett friskhetstecken i landet när man får läsa Sandors drapor.

  Gilla

 • Bobby

  Gör tiggeri lagligt i Rinkeby och Rosengård. Öppna sedan en påse popcorn och följ med utvecklingen =)

  Gilla

 • SVENSK

  Självklart ska vi hjälpa folk i andra länder att få en levnadsstandard som så småningom är lik vår egen, men det är ett fatalt misstag att tro att detta ska uppnås genom att föra dessa underutvecklade folk hit! Det ska ske i deras hemländer med samtidiga krav på befolkningskontroll tex sterilisering efter två födda barn per kvinna (Afrika, mellanöstern, Afganistan m fl). Om de inte kan gå med på dessa krav måste biståndet minskas eller dras in, Först då kan vi nå en globalism som respekterar alla folk och alla länders suveränitet.
  En globalism med suveräna stater och folk är det bästa, och egentligen har vi haft det hela tiden, vem som helst har t ex kunnat studera och arbeta utomlands, det sjuka nu är att hundratusentals luras hit för att få bidrag, och det är åt he…te!

  Gilla

  • För Vårt Bästa?

   Tror inte alls på att de luras hit. Dom vet exakt vad och hur de skall föra sig för bidragen….
   Vi skänker pengar till hela världen, tom till Kina får av oss svenskar, Indien likaså.
   RUMÄNIEN har fått 350 miljarder från EU(om jag kommer ihåg rätt), Den där lillfansossen sa ”så mycket”, rätta mig gärna. Angående Rumänien så var pengarna villkorade som så att Gör något först så får ni pengarna. Men tydligen så tycker rumänska staten att det är bättre att slippa vissa klientel.

   Gilla

 • Tore

  Invandring gör Sverige fattigare och det gör livet svårare för Svenskar.
  Men det skiter du Miriam i och jag skiter i om varenda zigenare svälter ihjäl.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad blir alternativet för tiggarna efter ett förbud?
  Är ganska övertygad om att socialen i slutänden tar över ansvaret och får försörja denna s.k stackars utsatta grupp med skattepengar.
  I dårhuset Sverige är all tänkbar idioti möjlig.

  Gilla

 • Bosse S

  Det finns en Miriam Lukasiak bosatt i Malmö som är AT-läkare i Region Skåne. Samma människa har varit aktiv mot tiggeriförbud i Vellinge, så det är nog rätt person som efterfrågas.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: