RPS-chefen hissar vit flagg. Kräver åtgärder mot våldet!


INSÄNDARE. Den myndighet som påstås ansvara för att ordning och reda upprätthålls i Sverige, kräver åtgärder – från andra aktörer – mot kriminaliteten och det dödliga våldet med skjutningar…! Betyder detta att RPS kastat in handduken och har gett upp?

Med närmare 300 skjutningar under 2018, 44 med dödlig utgång och ett stort antal skadeskjutna, har Rikspolisstyrelsen (RPS) kommit fram till slutsatsen att det är ”djupt oroväckande”. (Där ser man…! Antar att man också ser ”mycket allvarligt” på saken.)

Under senare år har vi vant oss vid att se svensk polis, med svansen mellan benen, ständigt retirera inför den raketskjutande, molotovcocktail- och stenkastande ockupationsmaktens trupper. Poliser blir spottade på, misshandlade och kallade vid värsta invektiv, medan kvinnliga poliser bemöts fullständigt oanständigt.

Det har gått så långt att polisen undviker, att åka in i de värsta av Sveriges numera internationellt beryktade 60-talet no-go-zoner.

Finns det ingen yrkesstolthet…?

”Ungdomsgäng” från Afrika och Mellanöstern drar runt på gator och torg och skapar rädsla och otrygghet. På bibliotek, i gallerior, i tunnelbanan, på bussar, på tåg, i väntsalar, färjeterminaler… Överallt! På allmänna platser och i lokaler dit allmänheten har tillträde; vandaliserar, skjuter raketer på folk, kastar smällare i barnvagnar, trakasserar svenska kvinnor sexuellt, misshandlar, rånar, stjäl, ofredar och hotar människor. Samt leker katt och råtta med polisen – medan man vet att man i stort sett är fredade.

Samtidigt som polisbilar slås sönder, får däcken punkterade eller till och med eldas upp. Polisstationer utsätts för terroristangrepp och polistjänstemännens bostäder blir föremål för både beskjutning och bombattentat.

En förnedring och förödmjukelse av en yrkesgrupp utan motsvarighet.

Dessvärre utan minsta ambition att ta upp striden… för demokrati, trygghet, säkerhet, ordning och reda i samhället. Har svensk polismyndighet igen stolthet? Hade detta gått an i USA, Ryssland, Polen, Ungern…? Länder som svenska politiker och vänstermedia (SR & SVT och press) gör allt för att smutskasta, genom att skriva och snacka en massa skit dessa. Nej, självklart inte!

Armband, ”Sluta skjuta kampanjer”, grillad halalkorv, saft och bullar serverat av dialogpoliser har haft föga framgång bland de kriminella gängen. Det är sedan länge bevisat att söndagsskole-stuket inte har någon effekt mot importerade utomeuropeiska mördare med grov kriminalitet i bagaget.

Vem minns inte förre låtsaschefen för RPS, den socialdemokratiske och överbetalde politruken Dan Eliasson, när han satt som en annan fjolle i TV och gnydde: ”Hjälp oss!”, ”Hjälp oss!”

Inkompetent justitieminister

Nuvarande RPS-chefen Anders Thornberg har gått ett steg längre och konkretiserar varifrån han vill ha hjälp. Kontentan blev att man skrivit brev till Justitiedepartementet.

Det förefaller dock ganska meningslöst och slöseri med tid, kan tyckas, att välja den bevisligen totalt inkompetente socialdemokraten Morgan Johansson som adressat.

Vad vet handlingsförlamade och passive Morgan och hans handplockade politruker på Justitiedepartementet (som de facto tillhör de huvudansvariga för den katastrof som drabbat Sverige) som RPS inte känner till beträffande kriminaliteten i Sverige?

Tror inte att socialdemokraten och ”justitieminister” Morgan Johansson ännu har fattat att svenskt rätts- och domstolsväsende i det närmaste har totalhavererat.

Fast man kan faktiskt undra hur informerad man är på RPS, då Anders Thornberg i brevet till Morgan bland annat skriver: ”att Sverige i grund och botten är ett tryggt land att leva i. Men utvecklingen i utsatta områden är djupt oroväckande och måste brytas.”

Hela Sverige snart ett utsatt område

 RPS-chefen må själv stå för denna (miss)uppfattning, i sin politiskt korrekta tillvaro. Då många svenskar – inte minst det ökande antalet brottsoffer – sannolikt är rörande överens om att allt större delar av Sverige, i accelererande omfattning, är på god väg att inkluderas i det nysvenska PK-begreppet: utsatt område.

Thornberg hävdar att det vilar stort ansvar på kommuner och landsting, som bl a föreslås erbjuda socialtjänst dygnet runt samt psykiatri med utökad kapacitet. (Nej, inte för brottsoffren, utan för mördare och kriminella…) Det handlar också om stöd i skolan och på fritiden.

Dessutom önskar RPS att nya uppdrag tilldelas Kriminalvården, Migrationsverket, Skatteverket, Tullverket och Brottsförebyggande rådet, inom en rad områden i syfte att ”utreda bakomliggande orsaker och underlätta utredningar”.

Det behövs åtgärder från andra samhällsaktörer för att stoppa tillväxten till de kriminella gängen, menar man. Dock inte ett ord om att stänga gränserna, eller att sparka ut ur landet de som inte sköter sig. Vilket är det mest effektiva om man menar allvar med att uppnå ett synbart resultat.

Med andra ord förslås ett penga- och resursslukande och genomgående liberal-socialistiskt koncept. Som så mycket annat i samma ”genre”, visat sig totalt meningslöst och inte kommer att leda någonstans. Och där absolut inget ansvar kommer att vila på individen själv, utan som i vanlig ordning i den ”humanitära stormakten” Sverige kommer att betraktas som offer.

RPS vill att staten därför med hjälp av psykologer, socionomer, fältarbetare, kuratorer, handledare, pedagoger… etc. etc. samt naturligtvis batikhäxor, med skattebetalarnas miljarder skall agera dadda åt hela den importerade kriminella sektorn.

Brottsligheten späs på hela tiden

Detta är naturligtvis inte hållbart. Och redan på förhand dömt att misslyckas, i synnerhet då vi vet att minst 300 000 ”nyanlända” utomeuropeiska bidragsturister kommer att invadera Sverige bara under de närmaste tre åren. Och under nästa treårsperiod ytterligare några hundra tusen… Osv. osv.

Att lösa den kontinuerligt importerade brottsligheten med svenska folkhemsmetoder, är som att ösa vatten med en fingerborg i en läckande träeka!

Situationen i landet kommer bara att bli värre och värre, precis som vi självständigt och individuellt tänkande kritiker, med våra oberoende intellekt i behåll, hävdade och skrev i insändare och debattartiklar för långt mer än ett decennium sedan. Vi påpekade då att det bara kommer att bli värre och värre och värre… Sista tåget för Sverige gick i anslutning till riksdagsvalet i september 2010. Men ingen ville lyssna…

Vi fick rätt! Vi har rätt! Vi kommer att få rätt!

En dystopisk framtid väntar

Frågan kvarstår till vem RPS-chefen egentligen skulle ha skrivit… Mest logiskt hade naturligtvis varit att tillskriva ÖB Micael Rydén och begära hjälp, (från den garanterat mens- och genuscertifierade svenska armén med erfarenhet i fält från framför allt Pride-parader), då det rådande krisläget i Sverige bevisligen inte förmås hanteras av en icke stridsutbildad poliskår.

Kontakta försvarsminister Hultqvist…? Nej, för allt i världen, glöm honom. Han har fullt upp med att putsa på sin Palestina-orden ”Order of Merit”. Som han tilldelats av president Abbas för sina heroiska insatser i terroriststaten, där Hamas har sin hemvist.

-Hedrande! Jag har varit engagerad i Palestina- och Mellanösternfrågan ända sedan

SSU-tiden, sade Hultqvist då 2015.

Polismyndigheten har med största säkerhet aldrig erhållit något politiskt mandat eller direktiv, för att styra upp den accelererande grova brottsligheten i landet, som direkt hotar hela vårt samhällssystem. Om så varit fallet borde RPS för länge sedan ha agerat som en riktig polismakt sig bör göra. Ta ordentliga krafttag, och lösa problemet!

I flera svenska städer påverkar grovt kriminella maffiasyndikat redan den dagliga tillvaron för många människor.

Som det ser ut i dag, är rådande katastrofala samhällssituation faktiskt en strikt militär angelägenhet. Och den löser man vare sig med saft och bullar, eller bakom några skrivbord!

En sak är säker. Så länge det i landet finns politiker och korrupta politruker som kallar sig socialdemokrater, vänsterpartister miljöpartister, liberaler, centerpartister… och feminister, med andra ord: den destruktiva vänsterfalangen… Där man inbördes tävlar i att bokstavligen förstöra Sverige och kränka sitt eget folk – är utsikterna mikroskopiska för att situationen i landet skall förändras till det bättre.

Vänta lite… Dock inte att förglömma de politiskt tillsatta statliga myndighetscheferna, som för höga löner köpts till tystnad och låtit sig korrumperas. Ingen nämnd, ingen glömd!

Johansson


11 responses to “RPS-chefen hissar vit flagg. Kräver åtgärder mot våldet!

 • Danne

  Väl talat.
  Tycker att det blivit tystare i polisens led. Tidigare har flera poliser öppet redogjort för de problem de stått inför och att de inte haft stöd av ledningen att lösa problemen.

  Om det nu finns ett allmännt missnöje i polisen så tycker jag de ska visa det. Jag har oerhört svårt att se att de skulle kunna stoppa en sån rörelse.
  Men när Peter Springare stod upp och berättade sanningen så var det tyst i leden. Anonyma supportrar stöttade honom, men visar som vanligt ingen handlingskraft.

  Polisen har i tidigare versioner anklagats för att vara reaktionära, kanske på grund av deras arbetsuppgifter. Men idag finns det en tystnadskultur inom kåren där cheferna talar och gör det med politikerspråk.

  Samtidigt så finns inte stödet i resten av kedjan som ska beivra brotten. Det arbete som poliserna lägger ned kan visa sig bortkastat, när förövarna släpps efter korta förhör. Fria att fortsätta sitt värv.

  De utvisningar som är beslutade ska genomföras med militärens hjälp.
  Jag tror det skulle ge snabba resultat och ge polisen chansen att komma ikapp.

  Gilla

 • Fiona1177

  Jag följer serien Cops på TV och tycker att vi borde hyra in ett större antal amerikanska poliser några månader för att rensa upp. Kan vi ta in Polen för att släcka våra skogsbränder så borde vi även kunna ta in amerikanska poliser. Men så klart…. då stupar det ju omedelbart på vår generösa lagstiftning. Sossetant i stället för fängelse.

  Gilla

  • Grune

   Såg en Amerikansk serie om polisens arbete där och blev medveten om varför invandrarna i Sverige begår så mycket brott.
   I Amerika får man över 20 års fängelse för mord, i Sverige får man tillsägelsen ” Ajabaja till en annan gång..

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Dags för 7 klöverns knähund poliskåren att införskaffa fler grillar fotbollar armband och annat smått och gott som kan locka de kriminella parasiterna från brottsligheten !
  Sverige har definitivt blivit historiens största skämt och det bara på de sista dryga 40 åren.

  Gilla

 • nosferatu

  Bra skrivet.

  Vi är många som tappat förtroendet för samhället och hela rättsapparaten.

  Gilla

  • Grune

   Inte bara rättsapparaten utan hela det politiska Sverige har slutat att fungera och så blir det när man har en Afrikansk regering.

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Instämmer till 100%, ett fullständigt haveri inom det svenska rättsväsendet !
   En mycket farlig utveckling.

   Gilla

 • Egon

  Muslimer, judar, negrer och zigenare m.fl. är ohyra. Låt oss se till att Sverige åter blir lika svenskt som det var år 1900 med mindre än 1% invandrare. Det är inte hälsosamt med fler parasiter.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: