Om slöjan


Kvällens Rapport visade också ett inslag från Iran där allt fler kvinnor trotsar religionens krav på att bära slöja.

Kvinnor som inte vill foga sig i religionens och männens krav fängslas och i vissa fall tvingas de fly landet. Reportaget är intressant på många sätt, inte minst för att det i Sverige sitter vänsterfeminister och tar på sig slöjor till stöd för religiöst förtryckta kvinnor.

Se reportaget (börjar 12 minuter in i sändningen)


5 responses to “Om slöjan

 • Kenth Andersson

  Hörde idag 7/1 ett långt och utförligt reportage SR p1 om Belgiens nyöppnade Kolonial-Museum som visar landets övergrepp mot Kongos infödda befolkning under Kung Leopolds tid som regent och Belgeins kolonialtid !
  För att bland annat gå Kongoleser både i Belgien och i Kongo till mötes så är statyn av kung Leopold som förut stod vid ingången till det förra Museet nu utbytt mot en staty av en svart man, nu ska det Belgiska icke vita folket upplysas och skämmas över sin historia.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nu har inte Sverige bara en Pridepolis utan även Metoo-polis !

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Är inte slöjan något man har framför ansiktet och det man har på håret en sjal eller en huvudduk?

  Gilla

 • Mr Jordan

  De sympatibeslöjade feministerna i Sverige borde få sitta på kåken i två år. Om slöja är så viktigt så borde två år vara en baggis. Sedan kan de åka och ansluta sig till IS, eller bära en förbaskad slöja själva.

  Gilla

  • Mr Jordan

   Inslaget efter är rörande. Påven vädjar till de europeiska ledarna att ta emot 49 migranter från en båt på Medelhavet. Påven kan kanske dra i lite trådar på egen hand och inhysa dem i Domus Sanctae Marthae?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: