Varför bidrag till etniska föreningar?


INVANDRING. Igår skrev vi om att Organisationen för exil-irakier i Sverige planerade att hålla en hyllningskonferens till diktatorn Saddam Hussein på Folkets hus i Rågsved. När Folkets hus fick reda på vad arrangemanget skulle handla om avbokades det.

Det fick mig att fundera på vad alla etniska organisationer är bra för?

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är en statlig myndighet som delar ut bidrag, alltså skattepengar, till mängder av hbtq- och etniska organisationer som arbetar med språk, kultur, identitet och delaktighet i samhället.

-Pettersson har svårt att se att en grupp människor, som irakierna ovan, blir mer delaktiga i samhället genom att umgås, drömma om gamla tider och prata arabiska. Tvärtom motverkar det syftet.

Här kan du se vilka som får bidrag och hur mycket.

När man ser vilka organisationer som får bidrag så verkar det som stöd till vuxna ungdomsgårdar för olika folkgrupper som snarare passiviserar än gör nytta utom för några få som lever gott på tramset…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 


11 responses to “Varför bidrag till etniska föreningar?

 • Weronica Selby

  Och sa pratar alla om att integrera dom d…….a ” Lar er fran Muhammed ”

  Gilla

 • age

  Visst ja!
  Staff ska givetvis utgå för landsförräderi!
  Socialdemokraterna går däremot fria trots att de skrev kontrakt med muslimerna och lovade att införa islam i Vårt Fosterland!

  Varför är SÄPO tysta om det?
  Varför är vi tysta om det?
  Pettersson har lagt ut en fullständig redigörelse om landsförräderiet.
  Jag har påmint om det flera gånger!
  Är hela Sverige (utom vi här på bloggen) korrumperade av muslimerna?

  Gilla

 • age

  Normalt i Vårt Fosterland är att man får betalt för en prestation,
  ett arbete, som varit till någon eller någons nytta.

  Varför ska invällarna få betalt i förväg?
  Varför ska invällarna klara sig utan prestation eller erbete?

  Ingen har någonsin gett mig pengar utan att ha fått något i utbyte!

  När invällarna visar att de kan tillföra något till Vårt Fosterland
  ska de givetvis få betalt för det värde de tillfört!

  Vi behöver en nyordning innan VårtFosterland går under!

  SD kan säkert införa ”rättvis” ersättning” för varje prestation!

  Betalt för nyttiga gärningar och straff för bedrägliga gärningar!

  Gilla

 • ruben

  Är det inte den aggressive krigshetsaren de vill hylla, som tog USA:s ambassadfolk ( familjer med barn ) till gisslan? Är det en angelägenhet för ”Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor” att dela ut bidrag till en grupp, som hyllar Saddam Hussain? Vad har det med civilsamhällsfrågor att göra? Jag önskar byta ut många myndigheter förutom regeringen.

  Gilla

 • NALLEN

  Jag ser fram emot den dagen när SD eller kd eller M TA över makten i Sverige och jag hoppas verkligen att det blir bland det första dom ta tag i att avveckla alla dom här idiot myndigheterna som nuvarande regering skapat för att antagligen ge jobb till alla inom partierna alltså precis alla. Att det sedan är skattemedel som bara rinner ut från svenska folket det ser han som en petitess.
  JAG BER TILL DOM HÖGRE MAKTERNA ATT DENNA DAGEN SKA KOMMA SÅ SNABBT SOM MÖJLIGT. 🙏

  Gillad av 1 person

  • Kenth Andersson

   Lycka till med bönen, den lär behövas !
   Dagens SD kommer aldrig att få något politiskt inflytande möjligtvis när partiet blivit det där antirasistiska mittenpartiet som man tydligen strävar efter att bli och vad beträffar M och KD så är de inte tillräckligt starka för att kunna styra Sverige och vad är det för positivt med att U.Kristersson (Reinfeldts lärjunge) styr landet han som ordförande för MUF skrek om öppna gränser och fri invandring ?
   Skulle aldrig lita på en moderat eller på någon i 7 klövern överhuvudtaget.

   Gillad av 1 person

   • NALLEN

    Hej Kenth angående bidrag till ETNISKA föreningar och min bön om maktskifte. Du var lite pessimistisk till detta och verkade mer eller mindre gett upp hoppet om Sverige och dess framtid, vilket jag mycket väl kan förstå, men jag antar att du följer debatten och utvecklingen i Sverige.
    Men det jag vill få SAGT är att det verkar som vinden är på väg att vända angående SD och den utfrysning dom levt med sen dom kom in i riksdagen, och partiet som först bröt sig ut från det som extremisterna i regeringen och riksdagen skapat för att helt hålla SD utanför alla beslut som man ta. Men tack vare Kd så sprack hela den packt som extremisterna trodde sig ha säkrat lång tid framöver och för någon månad sedan visade sig att om det vore val idag så skulle SD, Kd, och moderaterna tillsammans få egen majoritet i riksdagen och och när det skrevs om detta i Aftonbladet och Expressen och även andra tidningar så kunde inte jag HÖRA några protester från VERKEN moderaterna eller kristdemokraterna.
    Jag menar hade detta gjorts 4-5 månader sedan så hade det blivit ett ramaskri från Kd och M och det skulle vara att dom skulle aldrig någonsin tänka sig att samarbeta med ett extremist parti som SD. Men som sagt det verkar som vindarna nu vänt och en sak till jag läste en artikel för ett par dagar sedan där Stefan löfven intervjuades och en sak som han påpekande var att han aldrig SAGT att han inte skulle släppa in SD i debatten och beslut som man ta i riksdagen.
    SÅ LÄT DET INTE FÖR BARA NÅGON VECKA SEDAN.
    SÅ KENTH GE INTE UPP FÖR DET SE UT SOM ETT LJUS TÄNTS I MÖRKRET. 🙏👍

    Gilla

 • Bosse S

  Det verkar som om många av dessa bidrag tillkommit det senaste årtiondet. Bidragsregnet har i allafall eskalerat kraftigt de senaste åren.
  Visst är det som någon här nämner, socialisternas röstköp, eftersom det är en påfallande majoritet av föreningar för utlänningar som får bidragen. Utan de här köpta rösterna hade S varit ett 10%-parti och V inte funnits i riksdagen.
  Man måste här ställa sig den viktiga frågan: Varför kan inte folk betala sina fritidsaktiviter själva?
  Många, väldigt många av de här föreningarna är spelklubbar med ren kriminell (droghandel) verksamhet kamoflerade till idrottsföreningar för ungdomar, utan en enda ungdom.
  Sossarna med sitt ABF skapar ett stort problem här, genom att ge desa verksamheter bidrag i smyg, så att deras skumraskaffärer obehindrat kan fortsätta även när polis och myndighet stoppat de kommunala och statliga bidragen.

  Gilla

 • Bobby

  ”Tvärtom motverkar det syftet” ..inte om syftet är islamisering.

  Gilla

 • Kent

  Sossarna vill köpa röster överallt med våra skattepengar.
  När Stefan Löfven säger att pengarna räcker inte utan skatten måste höjas så tar han inte hänsyn till alla svarta hål som pengarna bara försvinner i.
  Det han egentligen säger är jag behöver mer pengar till att köpa mer röster.

  Gilla

  • Karlsson

   Absolut.
   Det är ett skandalöst svineri med våra gemensamma tillgångar, de är inte politikernas att ge bort efter godtycke.

   En försnillad krona är en stulen krona!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: