Partistöd i december

REGERINGSBILDNINGEN. Idag ska talman Andreas Norlén prata i telefon med statsministerkandidaterna Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) för att få en rapport om hur arbetet med regeringsbildningen går.

Informationen från de olika parterna är fortfarande knapphändig och det är oklart vid vilken tid samtalen kommer att äga rum och vad som blir offentligt.

Nåväl, en opinionsmätning känns kanske oviktig i detta läge men ändå lite intressant.

 • KD har gått om V och är nära C
 • Det konservativa M, SD och KD-blocket Åkesson talar om får tillsammans 45,3 procent. Inte så långt till egen majoritet.
 • L åker ut i dagens mätning och MP ligger nära spärren

Mer om partistöd december på Statistikopinion.se 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “Partistöd i december

 1. Det är troligen rädslan för att vissa partier ska åka ur, som föranleder kohandeln och svammlet.
  Saken skulle ställas på sin spets om extravalet medförde att Mp o L åkte ur. Då riskerar mellanmjölks-politiken att haverera totalt.

  De väntar troligen på att något stort ska hända som förändrar opinionen.

  • Vad har någon politiker någonsin bidragit med förutom att sko sig själva ?
   Alla politiker från yttersta vänstern till yttersta högerkanten är allihopa lika goda kålsupare, det är bara makt och egna förmåner som hägrar, var bor exempelvis politikerna från V till SD någonstans ?

 2. Hade inte SD:s ledning jävlats med trogna partimedlemmar så hade stödet legat på 25-30%.

  Jag hoppas på ett extraval så jag kan ångra min röst och ge den till nån som uppskattar den….kanske AfS…:-)

  • Ska SD bli det där antirasistiska mittenpartiet som gruppledare Mattias Karlsson säger att man strävar efter att bli så måste naturligtvis alla som tycker och säger sådant som partiledningen ogillar rensas bort, så fungerar ju den s.k svenska demokratin inom alla partier !
   SD är definitivt inget undantag, vem vet kanske består Sveriges riksdag snart av en 8 klöver och AFS som oppositionsparti.

 3. Hur det än slutar i den patetiska svenska politiska sandlådan så blir det inte bra utan bara värre !
  Det kommer sluta med någon typ av panikregering bara för syns skull och för att Sverige måste ha en regering, vad som är bäst för landet är ointressant.

  • Jag är rädd för det, Cirkus Sverige lär fortsätter, och ingen militär att prata om som skulle kunna ställa allt till rätta. Återta Malmö, Södertälje mm. och lägger riksdagen på is tills man ha rensat ut de för Sverige skadliga element, oberoende av parti bok

Kommentera