Kaknästornet stängs på grund av säkerhetsskäl

Kaknästornet på Gärdet i Stockholm fyllde 50 år förra året. Tornet invigdes av Olof Palme 1967, och har sedan dess varit ett av Stockholms mest kända landmärken och samtidigt utgjort en grundbult i de svenska radio- och tv-utsändningarna.

Nu stängs Kaknästornet permanent för besökare. Anledningen, enligt ägaren Teracom, är de kostsamma säkerhetskrav som ställs på tornet.

Stängningen drabbar besökare och turister, Kaknästornets restaurang, souvenirbutik och dess besökare. Kaknästornet är med sina 155 meter Stockholms högsta byggnad.

-Pettersson undrar vad det är för säkerhetskrav som tvingar Teracom, som är ett statligt bolag att stänga. Jag tvivlar på att det är ett nytt sprinklersystem som uppges. Sanningen är nog att Sverige inte längre är ett öppet och fritt land och vi vet alla varför. Troligen stängs tornet på grund av terrorhot eller annat hot och den kostnaden ska skrivas på asylinvandringen av dysfunktionella…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “Kaknästornet stängs på grund av säkerhetsskäl

 1. Nästa som kanske skall stängas (avvecklas) blir Skansen, gissar jag.
  För hur länge kan man – MAN – tillåta ett sånt svenskt som Skansen i mångkulturrikets huvudstad?
  MAN har också redan plockat bort kronan med korset från Riksdagens pressrums-vägg, ersatt med något identitetslöst… har undrat redan för två år sedan när korset skall väckt bakom Löfvens intervjupost.. nu är det gjort.

  • När byts den korslagda svenska fanan ut mot något som passar den mångkulturella extrema Pridevänstern ?

 2. Den här lätt störde säkerhetschefen uttryckte sig på twitter att det är ”en ny normalbild” som varit bidragande till stängningen.
  Smaka på formuleringen ”ny normalbild”. Minst två motsägelser på två ord.
  En ”ny normalbild” torde i högsta grad vara onormal, hur ny den än må vara. Vilka pajaser som rattar detta land.

 3. Om ni åker till Malaysia och Kuala Lumpur så kan ett besök I höghuskomplexet PETRONAS Towers vara värt ett besök.
  Men biljett ska bokas I förväg. Din tid för besöket meddelas och ska hållas .
  Väl på plats så är det exakt samma säkerhetskontroll som på internationella flighter. känns..väldigt säkert..Trots detta är ju Malaysia semi muslimskt.
  Kaknäs har inte råd med denna kontroll.Inte heller logistiken.
  Åk till Malaysia istället.

  J

 4. Jag har varit däruppe och tänkte på precis samma sak när jag fick höra nyheten. Men jag är ändå förvånad att det gått så fruktansvärt långt med landet, Vårt land Sverige! som nu är på väg mot total förstörelse! Som vanligt verkar 3/4 fortfarande inte fatta hur allvarligt det är, det måste bero på hjärntvätten, den ohyggliga, som fick ett tydligt fysiskt ansikte på Sergels torg för 1 1/2 år sedan, då tusentals Stockholmare stod kvar under den fullkomligt sinnessjuka ”kärleksmanifestationen” efter terrordådet på Drottningatan. Buade inte ens ut de avskyvärda asen på scenen! utan stod kvar som zombies. Dock finns det ett uns av vett kvar, vilket visades då de applåderade på ” fel” ställe. Måtte detta vett ta överhanden och leda till besinning, annars är det garanterat KÖRT!

 5. Tja då var Fjollträsket ytterligare en attraktion fattigare. Snart återstår endast de som sitter utanför deras butiker,och säger ”Hej” !!
  Nattlivet i förorterna kan ju också vara en spännande upplevelse liksom den årliga Pride-paraden…. Abzurdien går framåt ! 😉

  • Ja, hej kompis hörs utanför varje butik numera!
   3 tummen ner för detta inlägg, helt ok men vad tycker dessa 3 istället ?

 6. Främmande invasionstrupper har inget behov av att inta lokaler kopplade till statens propagandaverksamhet. Medlöpare och infiltratörer är redan, sedan länge, involverade i verksamheten. Mussarnas folk har redan öppnat portarna för den lede fi.

Kommentera