Få med utländsk bakgrund antas till polishögskolan


POLISEN. Antalet ansökningar till polisutbildningen är det högsta sedan 2005, och 23 procent av dem som söker har utländsk bakgrund. Men på utbildningen är personer med utländsk bakgrund underrepresenterade – de fyller bara nio procent av utbildningsplatserna. 

Det finns en anledning till att inte alla är lämpliga att bli poliser.

Statistiken visar att den med utländsk bakgrund löper mer än dubbelt så stor risk att sållas bort i antagningen. Polisen vet inte hur bortfallet kommer sig och skulle gärna se en större mångfald inom poliskåren.

– Fler poliser som pratar andra språk ger bättre service till dem som inte behärskar svenska fullt ut. Och vi behöver folk som kan se saker ur olika perspektiv, säger Stefan Wehlin på polisens HR-avdelning.

HR är ett typiskt löjligt nyord. Det står för Human resources och betyder personalavdelning. Vad som blir bättre av att byta ut begripliga ord till utrikiska vet inte jag.

TT/OMNI

-Pettersson ser att en stor del av de sökande faller bort i rekryteringsprocessen. Och att polisen påstår att ingen vet varför.

Det är klart att dom vet vilka tester de sökande inte klarar men ”HR” avdelningen vill tydligen inte säga det.

Det viktigaste är att inte sänka kraven ytterligare, försök höja statusen i stället. Vi behöver bra poliser, inte ett klansamhälle inom poliskåren.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


13 responses to “Få med utländsk bakgrund antas till polishögskolan

 • Brasklappen

  Vissa företag ger REKRYTERARE order om att ta ut utlänningar oavsett stora kunskapsbrister! Det handlar om ren diskriminering av etniska svenskar och ingenting annat där dessa tränger sig före trots noll kompetens, utbildning, erfarenhet.

  Gilla

  • Brasklappen

   Ex på kunskapsbrister: NOLL kunskap i svenska språket och NOLL ordförståelse! NOLL matematikkunskap osv. osv. MEN allt går att vrida för rekryterare som får order vilka de ska plocka ut….Deras lön hänger givetvis på detta!

   Gilla

 • AmaTona

  Jag är så tacksam att de flesta sållas bort, de skall inte få chansen att infiltrera poliskåren..Det skall finnas garantier att de vill skydda Sverige ..

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  I Tyskland försökte en delstat och Berlin specialsatsa på poliser med invandrarbakgrund, vilket resulterade i att mängder med aspiranter med muslimsk invandrarbakgrund antogs, olyckligtvis från tyska områden där muslimklaner var förhärskande. Inom 1 år hade polisutbildningen i dessa skolor fallit samman. Muslimerna krävde, och krävde, och svetsade sig samman mot alla andra, var allmänt hotfulla, trakasserade icke muslimer etc. Till slut fick de icke-muslimska polisaspiranterna nog och gick till motattack, då de inte fick stöd av (syltryggade) skolleddningar, och det blev ett jätteslagsmål mellan muslimer och tyskorienterade (inkl en del icke muslimska invandrade aspiranter).

  I tysthet har vad jag förstår polisskolorna avvecklats. Tyskland gör sannolikt inte om detta försök. De tyska polisaspiranterna från skolan blev botade från vidare polisutbildning. Faktisk är det numera färre sökande till polis i de aktuella tyska landsändarna. Kraven för antagning har dessutom HÖJTS!

  Men självklart kommer Svenska syltryggade politiker snart tvinga Svenskt polisväsende att göra om det tyska misstaget.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det osar berömd svensk rasism !!!!!!!!

  Gilla

 • Argus

  Jag tror att Jordan B. Peterson behöver undervisa polisens ”HR-avdelning”.

  Som jag tolkar förvaltningslagen och språklagen ska ”det allmänna” uttrycka sig på svenska.

  Gilla

 • SVENSK

  Vilken tur! tänkte jag direkt, som kom jag på vad PK-tokena tänker; ”nu måste vi göra något och förändra polisutbildningen och intagningen så att det passar ‘nysvenskarna’!” dvs utlänningarna! Bevare oss!

  Gilla

 • Mm

  Ta in dem som är bra på att elda och det är ju många invällare, det är ju bra när de skall bjuda på grillade korvar, Halal.

  Gilla

 • gamgubben

  Vad är Polisledningens mål med polisarbetet?
  Att poliser ska vara guider för utlänningar som kommer och inte kan göra sig förstådda, eller är det primära att upprätthålla våra lagar och förordningar?
  Stefan W. bör tänka till eller går det inte med det förnamnet?

  Gilla

 • angelicaplacet

  Polisens uttalande gör ju inte att allmänheten får bättre förtroende för polisen.
  Beror det på bekvämlighet att inte orka ta reda på orsaken innan eller vill polisen inte avslöja för allmänheten.

  Gilla

 • Kent

  Identitetetspolitiskt trams, de dugligast ska naturligtvis antas.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Får man säga att en infödd äkta svensk är lämpligare än en importerad pensionsräddare?
   Tveksamt.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: