INTE-gration är regeln

INVANDRING. Per Gudmundson skriver en ledare på SvD att danskarna har problem men integrationen och förhoppningar att Sverige skulle klara saken bättre än Danmark torde vara förhastade.

Detta med anledningen av en studie som visar att det även för tredje generationen invandrare är stora bekymmer med integrationen.

Man ska akta sig för generaliseringar skriver Gudmundson. Det finns stora skillnader inom gruppen. Flickor klarar sig generellt bättre än pojkar. Barn med turkiskt ursprung (drygt 40 procent) klarar sig sämre än dem med pakistanskt (drygt 20 procent). Socioekonomiska faktorer spelar roll, men studien framhäver föräldrarnas utbildningsnivå som avgörande. En annan anledning till integrationsmisslyckandet tros vara att när andra generationen gifter sig, så hämtas partnern från det gamla landet. På så vis tvingas varje ny generation börja om från början med språket i hemmet.

-Pettersson ser att utbildningsnivån är avgörande och då är det bara att konstatera att Sverige ligger illa till…

”………. så hämtas partnern från gamla landet……….”. De ingår i den stora gruppen ”Anhöriga – Övriga” Se nedan. I den gruppen ingår naturligtvis även thailändskor som ”hämtats hem” av svenskar i ganska stort antal, anhöriga till indier och kineser m.fl. Migrationsverket har detaljstatistik från vilket land alla ca 19.000 kommer ifrån om någon är intresserad. Antal beviljade uppehållstillstånd verkar bli på samma nivå som föregående år dvs ca 135.500.

Trots stängda gränser och EU:s miniminivå, för några år sedan hade det varit en katastrofsiffra, det är det nu också men PK-media med politiker verkar ha vant sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

2 thoughts on “INTE-gration är regeln

  1. Kom ihåg vad jag har sagt ! Om 10-20 år kommer miljoner hjärntvättade människor i vårat före detta land att vakna upp brutalt ur sin koma och undra , ångra vad som hände när dom inser att ett helt land är förstört !!! Men då är det försent sen läng tid tillbaka !!!

  2. Varför finns det massa dårar som skall analysera allting och dra massa idiotiska slutsatser???Bara inse fakta att invandringen har skapat enorma problem i vårt land.Alla känner till det.Polisen har haft rådgivare från US,till och med dom var förvånade av kraftiga våldet som används här.Dom påpekade att handgranat används ,som bara förekommer i krig inte i civilsamhälle.Dags att handla Sverge åt svenskarna.

Kommentera