När kommer en Fatwa mot islam…


ISLAM. En fatwa är ett utlåtande från en person som är lärd i muslimsk rätt. Fatwan kan röra såväl en enskild persons vardag som mer omfattande och djupgående frågeställningar inom juridik och politik. 

Darura ger muslimer möjligheter att äta griskött grillat på glöden från några koraner.En fatwa grundades ursprungligen på ett yttrande av profeten Muhammed. En fatwa har inom den islamiska rätten samma betydelse som ett prejudikat inom till exempel svenskt rättsväsende. Dagens muslimer i Sverige kan vända sig till en mufti för att få ett utlåtande om hur de ska leva i dagens samhälle, när de muslimska idealen krockar med det dagliga livet.

Den mest kända fatwan drabbade Salman Rushdie när han gav ut romanen ”Satansverserna” och fick en fatwa med dödshot utfärdad av Irans högste ledare, ayatollah Ruhollah Khomeini. Rushdie har sedan 1988, fått hålla sig delvis gömd men lever än idag.

-Pettersson kan inte påstå att jag är lärd i muslimsk rätt men varje gång det sker ett terrordåd där förövarna skriker ”Allahu Akbar” och dödar oskyldiga människor så säger många muslimer att det har inget med islam att göra.

Jag har sett fatwor mot dataspel, mot pokemon, mot jul, mot kvinnor som arbetar och det ena med det tredje.

Jag har dock aldrig sett några fatwor mot kriminella muslimska mördarband som Islamska staten, Boko Haram, al Shabab, al Qaida, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Hamas, Nusrafronten och många andra. Är det för att de gör som det står i koranen, mördar otrogna?

Är det bara för att de gör som Muhammed sagt åt dem att göra och det som står i koranen. Är det islam, så är det dags med en total fatwa mot skiten, eller en miljon fatwor om det behövs…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “När kommer en Fatwa mot islam…

 • compulsoryunion

  Är det så att hela Brottsbalken är halal gärningar, inte ens tidelag med gris är väl haram?

  Gilla

 • Danne

  Detsamma gäller de ”välkända” humana och moderata muslimerna i Sverige, som trots hyllanden från politiker, hitintills inte fördömt nån av dårskaperna som deras mer våldsamma trosfränder utövar.

  Tvivla inte go vänner, de är inte här för att bli goda svenskar. De är här för att göra oss till lika goda svin som dem själva, inget pekar på motsatsen.

  Pedofiler, bombmakare och kvinnohatare är tydligen ideala företrädare för en viss religion, trots att de godhjärtade påstår så. Jag har studerat en del av de muslimska idealen och de skiljer sig avsevärt från de uttryck religionen tar i det verkliga livet.

  När de säger sig fly från förtryckande diktaturer och söker sig till det land som är mest olikt deras usprung. Då antar man, enfaldig som man är, att det vill vara med och bygga vidare på det demokratiska och rättvisa samhället Sverige. Men med facit i hand så inser jag att inget kunde vara mer fel, de vill skapa likartade satellitsamhällen till deras egna hemländer.

  Jag antar att det bara är bidragen som lockar, men de kommer inte att räcka för evigt om vi berikas med analfabeter och arbetsskygga. Då blir nog ”berikarna” tvungna att leta upp nya idioter med handhjärtan för att hålla pyramidspelet i gång.

  Eftersom de flesta politikerna tillhör gruppen handhjärtan och lever som invandrarna på skattemedel, så kan vi inte räkna med att Nordens egen Ayn Rand, Lööf, m.fl. kommer att skapa lagar som skapar självförsörjande grupper av migranterna.

  Gilla

 • Tore

  Att muslimer uppför sig som muslimer är inget nytt och konstigt, att Svenskar kryper, bjuder hit dom, tar in deras ord i svenskaspråket, gifter sig med dom, skaffar barn med dom det är konstigt.

  Gilla

 • Mike E

  Islam är svärdets religion och har alltid varit det. Islam urbreds genom erövringar, inte genom mission. Egypten var ett kristet land till Muhammeds horder med våld inkorporerade det i Islam, osv.

  Gilla

 • Bobby

  Härmed förklarar jag en icke-muslimsk ”fatwa” mot alla muslimer. Sådärja, nu var det gjort. Får se vad som händer, annat än att Pettersson tar bort min kommentar.

  Gilla

 • Kent

  Ja varför Pettersson? Därför att de tycker att det är rätt?
  Förövrigt önskas Pettersson en
  God Jul

  Gilla

 • centurion

  Jag har aldrig hört en muslim, islamist, jihadist, terrorist, salafist, sunni, shia, imam eller mulla – ta avstånd från och fördöma några illdåd i muhammed´s namn. Däremot jublades det rejält i den lokala moske´n, när attentatet i Nice kablades ut. Om män är djur ; vad är då ovanstående figurer ?

  Gilla

 • AmaTona

  Så är det, därför har muslimer gått med skylt där det står förlått istället för att stå ”vi fördömer dessa muslimer” och vill att rättvisa skall skipas..
  Snart , Pettersson, snart om allt går som jag hoppas kan vi kalla ”en spade för en spade”…..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: