Bankrån på Spetsbergen

GOTT OCH BLANDAT. Svalbard är en norsk ögrupp i Arktis, med Spetsbergen som största ö. Öarna har omkring 2 600 invånare, alla på Spetsbergen. Dessutom finns under året som mest ett tusental isbjörnar, de flesta i de östra och norra delarna. Svalbard styrs enligt Svalbardloven av sysselmannen, som har sitt säte i staden Longyearbyen med 2000 invånare. Den näst största orten på Svalbard är det ryskägda gruvsamhället Barentsburg.

Svalbard med Longyearbyen vid röda pilen. 

I fredags kom en 29-årig turist från Ryssland beväpnad med ett lånat jaktgevär in på det enda bankkontoret på Svalbard. Mannen fick med sig 70000 kronor, men greps strax efter rånet.

Det är första gången någonsin det inträffar ett bankrån på Svalbard.

Svalbardsposten

– Pettersson vet inte om ryssen hade med sig något, eller om han hade besökt taxfreebutiken eller krogen på ön. Jag tvivlar i varje fall på att han var nykter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

6 thoughts on “Bankrån på Spetsbergen

 1. Dublin överenskommelsen gäller väl även Norge eller ???
  Annars ”return to sender” tyvärr så blir det nog det närmaste ”grannlandet som vänligast tar emot” !!!

 2. Han hade kanske inga pengar till hemtransport? Nu flyger de honom till Tromsö och sedan får han mat och husrum för år framåt.

 3. Just nu åker det runt en tysk båt med 33 in vällare på medelhavet.
  Tyskarna påstår att de vill komma till Europa före julafton.
  Italien och Malta har tackat nej.
  Muslimer har väl aldrig brytt sig om jul.
  Det är närmast att sätta av dom i Libyen.
  Fråga dom vad de kan bidra med i Europa.
  Vi har fullsatt av den sorten i våra fängelser.

Kommentera