Italien antar sträng invandringslag

av Soeren Kern • 21 december, 2018

 • Under den nya lagen kommer den italienska regeringen enbart ge asyl åt legitima krigsflyktingar eller offer för politisk förföljelse. Asylsökanden kan nu förlora sitt skydd om de döms för brott som inkluderar: hot om våld mot offentlig tjänsteman; fysiska övergrepp; kvinnlig könsstympning och en mängd olika stöldåtal.

 • ”Jag undrar om de som bestrider säkerhetsförordningen ens har läst den. Jag förstår inte riktigt vad problemet är: den deporterar kriminella och kämpar hårdare mot maffian, utpressning och droger.” – Vice premiärminister och inrikesminister Matteo Salvini.
 • Italien kommer inte att skriva under FN:s globala migrationspakt; inte heller närvarade italienska tjänstemän vid en konferens i Marrakech, Marocko, den 10 och 11 december för att anta överenskommelsen. Den globala pakten riktar sig inte bara mot att etablera migration som en mänsklig rättighet, utan den ska också göra kritik mot migration illegalt genom en lagstiftning om hatbrott.

Det italienska parlamentet har godkänt en sträng ny invandrings- och säkerhetslag som kommer göra det enklare att deportera migranter som begår brott och frånta de som döms för terrorism sitt italienska medborgarskap.

Italiens parlament, Camera dei Deputati, röstade 396 mot 99 den 28 november för att godkänna den nya lagen som sponsrades av inrikesminister Matteo Salvini. Lagen hade tidigare blivit godkänd av den italienska senaten den 7 november. Åtgärden förkunnades av President Sergio Mattarella den 3 december.

Den nya lagen, som även är känd som ”säkerhetsförordningen” eller ”Salviniförordningen”, inkluderar flera nyckelbestämmelser:

Läs vidare

6 thoughts on “Italien antar sträng invandringslag

 1. Grattis Italien som fått en regering som tänker på befolkningen i likhet med Ungern, Polen m fl. Nödvändigt med tanke på det geografiska läget. Lite gläfs från EU -byråkratin var det värt.

 2. Sverige kan ju inte göra som Italien så länge kontraktet, som socialdemokraterna skrev med MuslimskaBrödraskapet 1999
  gäller!

  Där lovar socialdemokraterna att bidra till att islam får tillträde till
  styrande funktioner i landet, – även regeringen!

  => Värsta landsförräderiet i Sverige genom tiderna!
  => – och ingen, inte ens SÄPO, agerar i saken!
  => Är kanske Sverige redan ”sålt” till muslimerna?
  => Är det därför som polisen ”inte får tag på brottslingarna”?
  => Har poliserna direktiv från styrande muslimer (Saudi Arabien?)?
  => Är vi bara i ”förspelet” till Kalifatet, Sverige?
  => Förra regeringen stod ju på knä för Saudi Arabien vid besöket!

  Känner du dig trygg?
  Vill du lämna över allt till muslimerna?
  Vill du att kontraktet ska fortsätta vara giltigt?
  Kan vi, gemensamt, göra något för att ”stänga kontraktet”?
  Möjligen ett gemensamt, allmänt upprop – innan nästa val?
  Vi måste stoppa kontraktet – socialdemokraterna!

 3. Äntligen börjar det röra på sig.
  Många har kommit den vägen och jag hoppas innerligen att det förblir stängt i framtiden.

  F.ö. så verkar de flesta regeringarna inom Eu och politikerna och tjänstemännen vara totalt ointresserade av väljarnas vilja.
  Demonstrationer och protester mot invandringen och de ekonomiska problemen benämns som rastistiska och nationalistiska, samtidigt som polisen sätter in våld.

  De resurserna finns inte tillgänglinga mellan dessa händelser eftersom polisen inte klarar upp den brottslighet som är legio i de länder med enorma problem med invandringen.

 4. Bra Italien! men, allt sånt här gör, så länge ”sverige” styrs av dårar att fler och fler söker sig hit istället!

  • Sverige har knappt styrfart med tanke på det landsförräderi som sjuklövern bedriver sen ”öppna era hjärtan”-talet och tiden före det!

Kommentera