30 år sedan en stor ”framgång” för mordlystna muslimer

Idag är det 30 år sedan några utövare av den ”fredliga och humana” lyckades få ombord en sprängladdning på ”Pan Am flight 103” , på väg från London till  New York . Totalt 270 döda, när planet störtade i det Skotska samhället Lockerbie. 11 av de döda var från Lockerbie, 243 var passagerare och 11 var besättning på planen!

 

 

5 thoughts on “30 år sedan en stor ”framgång” för mordlystna muslimer

 1. Lockerbier katastrofen inträffade den 21 december 1988 med 243 omkomna.
  Libyen fick skulden för katastrofen och Abdelbasel al-Megrahi blev åtalad och dömd för attentatet, fastän många anser att han var oskyldig och att Libyen med Ghadaffi hade ingen skuld till det, fastän Libyen betalde ut ett mycket stort skadestånd, som kunde vara för att slippa sanktioner.
  Många anser att katastrofen är olöst och det är det sannolika utan Libyen blev en ”scape goat”.

  En händelse inträffade den 3 juli 1988 när ett Iranskt passagerarplan blev nedskjutet av en amerikansk jagare under dagtid i persiska viken i iranskt luftrum.

  Det var flight A655 på väg från Teheran till Dubai med 273 passagerare där alla omkom, de flesta var barn.

  USA betalde aldrig kompensation för nedskjutningen och bad inte heller om ursäkt.

  Frågan är kunde Lockerbier katastrofen vara en hämnd mot USA som tog inget ansvar för nedskjutningen av det iranska passagerarplanet med alla dess omkomna passagerare ?

  • Jag är förvånad att ingen har kopplat ihop Lockerbier katastrofen med det iranska passagerarplanet som blev nedskjutet av en USA jagare, där många i Iran såg den som avsiktlig.

   Planet var ett Pan Am plan och det utgick från London mot USA som gjorde det var mest USA passagerare.
   Vilka som låg bakom nedskjutningen vet man inte men någon borde ha finansierat den om det var en hämnd, där någon lejd organisation utförde den.
   Om det var en lejd organisation bakom bombdådet är det mycket svårt att spåra upp den, sedan vill man nog inte nämna om USA jagaren som sköt ned ett passagerarplan avsiktligt.

   Iraq var den här tiden i krig mot Iran som USA stödde men kriget gick mycket dåligt för Saddam, som var på väg att förlora.
   Därför finns spekulationen att USA jagaren sköt ned passagerarplanet som skulle göra att Iran tog till motåtgärder mot USA intressen och USA skulle kunna slå till hårt mot Iran.

   Men Iran genomskådade alltsammans och slöt eldupphör med Saddam som han önskade och kriget blev slut.

 2. Vi bjuder in sekten utan krav.
  Vi bjuder dem på vårt land!
  Vi bjuder dem på det vi arbetat för!
  Vi bjuder dem på vår välfärd!
  Vi bjuder dem på vår sjukvård!

  ”Va’ fan får vi för det?”

Kommentera