Moderat önskelista


Rebecca Weidmo Uvell har aldrig hymlat med att hon är moderat och på sin blogg är hon i ett nytt inlägg väldigt kritisk mot hur partiet agerat de senaste mandatperioderna.

Fredrik Reinfeldt drev de Nya Moderaterna till mitten, vilket hon menar var en katastrof och ett steg bort från moderat högerpolitik. I inlägget radar hon upp förslag på hur Moderaterna ska återta väljare från exempelvis SD och hindra att fler besvikna moderater ta steget vidare.

Weidmo Uvell menar att Reinfeldts migrationsöverenskommelse med Miljöpartiet och Decemberöverenskommelsen var de två enskilt största skälen till att Sverigedemokraterna lockade till sig hundratusentals väljare, inte minst moderater.

I inlägget vill hon att FN:s nya migrationsavtal är olyckligt och att Sverige inte ska skriva på. Tyvärr är det försent och det kommer att signeras i veckan som kommer. Weidmo Uvell är också kritisk mot skattefinansieringen av public service som hon menar kommer att befästa bolagets vänsterinriktade agenda.

I inlägget anser hon också att Sverigedemokratiska väljare har fel när de hävdar att SD är ett högerparti och att partiet måste göra sig av med vissa socialistiska punkter i sitt partiprogram för att kallas höger. De två punkterna ovan delar hennes parti, Moderaterna, med SD och läser man hennes önskelista nedan är det svårt att se många punkter som SD inte redan har på sin.

 • Stoppa avvecklingen av kärnkraften och kräv bygge av nya generationens reaktioner, i enlighet med IPCC:s rekommendationer
 • Sänk skatten – avskaffa värnskatt, sänk brytpunkt, ta bort flygskatt, ISK-skatt och andra sosse-återställare
 • Sälj statliga bolag och lägg ner myndigheter
 • Det är ingen mänsklig rättighet att leva på andra – alla invandrare får låna till uppehälle som sedan ska betalas tillbaka
 • Ta bort samtliga gräddfiler för nyanlända: 50 kr patientavgift istället för 300, gratis tandvård, gräddfiler i bostadsköer etc. Det är orättvist och skapar motsättningar.
 • Invandrare som begår brott ska utvisas. Punkt. Ändra Utlänningslagen och ta bort fokus på etablering och anknytning och inför paragrafer att vålds- och sexualbrott är undantagna från all hänsyn till anknytning utan då är det utvisning som gäller.
 • Bygg fler förvar och internera folk som fått avslag men som har gömt sig och fångats in eller som förväntas gömma sig
 • Lagstadgat förbud för kommuner att ge tiggare och illegala invandrare några välfärdsförmåner
 • Ingen som lever på försörjningsstöd ska få göra vad de vill. De ska tvingas arbeta, studera eller något annat. Stämpelklocka hos kommuner. Det måste vara slutfikat för alla som lever på andra.
 • Avskaffa EBO
 • Skärp kontrollerna av folkbokföringen för att göra det omöjligt att tiotals personer skriver sig på adresser
 • Stärk skyddet för nödvärn – vi kan inte åtala folk som skyddar sin familj när de blir attackerade i sina hem
 • Äganderätt är en mänsklig rättighet – ingen ska genom lag kunna få sin mark godtyckligt exproprierad och stoppa urholkningen av äganderätt av skog och mark
 • Inför kvalificering i välfärden för invandrare – först bidrar du, sedan får du tillträde. Skyldigheter kontra rättigheter.
 • Avskaffa bilhatets resultat, som bonus malus och chockhöjningen av fordonsskatt, indikeringen av bensinskatt etc

Sedan vet vi att Moderaterna karbonkopierat stora delar av SD:s migrationspolitik, försvarspolitik och kriminalpolitik. Så varför Moderaterna under Ulf Kristersson står fast vid att ingå partnerskap med Annie Lööf hellre än Jimmie Åkesson, får nog många moderater att fundera. Det kan inte bara bero på partiernas olika inställning till EU.

Rececca Weidmo Uvells blogg


7 responses to “Moderat önskelista

 • Ettan

  Jag tackar Reinfeldt för att han visade M,s rätta ansikte. Jag tackar också alla andra moderata politiker som bara log då han gick fram som en ångvält. Det fick mig att tänka till och numera röstar jag på ett seriöst parti och kommer aldrig rösta på M. Dessutom har jag visat fakta för M-väljare och lyckats få ett fåtal att rösta på ett annat parti.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det låter precis som om hon bara har dammat av Moderaternas gamla vallöften som dom har valt att inte hålla!

  Gilla

 • Jack

  Jag håller med Lars Bern de viktigaste politiska polerna är de som springer globalisternas ärende och vill sudda ut länders gränser, mot nationalisterna som vill behålla landets gränser och kunna skapa sina egna lagar. Skillnade på politiken inom sjuklöver är minimal. Den stora frågan är om vi ska underkasta oss överstatlighet där de globala företagen är pådrivande, allt för att vinstmaximera sina företag. Eller vara en självständig nation som vi varit i hundratals år.
  FNs migrationsöverrenskommelse är ett bra exempel.
  Fundera på vem som tjänar på den. Vi invånare som har betalat hundratals eller tusentals miljarder i kostnader för flyktingar de senaste 20 åren, eller företagen vi betalar dessa miljarder till?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Skulle aldrig lita på en moderat !

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Säger det samma! Efter alla deras svikna vallöften förstår jag inte hur dom kan få några röster alls!

   Kanske hårt men…..

   DET ÄR BARA ATT INSE ATT ALLA SOM RÖSTAR PÅ MODERATERNA ÄR EFTERBLIVNA!

   och många av dom verkar dessutom ha någon sjuklig sexuell läggning där dom tänder på att bli förnedrade!

   Gilla

 • Argus

  Jag är åt det libertarianska hållet men jag motsätter mig bestämt att sälja gemensam egendom hur som helst. Där det finns fog att sälja ska det bekräftas genom folkomröstning. Annars blir det som i Ryssland där Jeltsin slumpade/gav bort det som tidigare var statligt och skapade på det viset en kader av ryska oligarker på ryssarnas bekostnad.

  Infrastruktur anser jag ska vara gemensam och därför skulle jag vilja sätta stopp för vansinnet med ett, par, tre, fyra parallella data- och mobilnät och istället inrätta ett televerk som hade som enda uppgift att tillhanda infrastruktur för telekombolag. Idag har staten sålt vårt gemensamma eterutrymme till telekombolagen för dyra pengar och gissa vem som får betala?

  Sedan ska vi naturligtvis säga upp New York-protokollet som ger folk från hela världen rätt att söka asyl hundratals mil hemifrån. Asyl är en tillfällig lösning och därför ska inte asylsökande integreras och följaktligen inte kunna bli medborgare. Grundlagarna ändras så att vi får tillbaka överhuset och möjligheten att ta tillbaka utdelade medborgarskap. Jag tycker att den amerikanska senaten där två ledamöter utses för varje delstat vore en bra förebild och skulle ge mer balans i riksdagen. De historiska landskapen vore en bra indelning och Stockholms kommun borde ställas under riksdagens förvaltning likt Washington DC.

  Gilla

  • Mässkalle

   Jag delar Receccas mål dock är det precis som Argus för fram; sälj inte statliga bolag, inrätta ett nytt televerk. Tilläggas bygg inga höghastighetbanor mellan storstäderna S.G,M.
   Sen skall det vara …bygge av nya generationen reaktorer…
   – annars blir det reaktioner vid elbrist.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: