Expo har skräddarsytt en utbildning om ”högerextrem” brottslighet


DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Den vänsterextrema och antidemokratiska organisationen Expo har skräddarsytt en utbildning om ”högerextrem” brottslighet på nätet för utredare, åklagare och domare. Utbildningen bekostas med skattepengar av bland annat av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, rapporterar Dagens Juridik. 

Enligt Expo har sociala medier de senaste åren blivit en arena för ”högerextrem” brottslighet. Anmälningar och åtal för hets mot folkgrupp har ökat och detta gäller i första hand uttalanden som har gjorts på nätet.

– Vi ser en skarpt uppåtgående kurva för hets mot folkgrupp i sociala medier. Ökad kunskap, både vad gäller vilka som begår brotten och den miljö de begås i, är nödvändig för att vända trenden, säger Johan Nordqvist, projektledare som tillsammans med Expos researcher Jonathan Leman tagit fram utbildningen.

– Detta ställer rättsväsendet inför nya utmaningar. Därför lanserar Expo utbildningen Högerextremism på nätet – strategi, terminologi och juridik som är skräddarsydd för rättsväsendet.

-Pettersson menar att den kriminella underrättelse- och spionorganisationen Expo borde stoppas liksom gummilagen hets mot folkgrupp. Expo och lagen används enbart för att få tyst på oliktänkande.

”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

2 kapitlet 1 § i Regeringsformen (grundlag): Var och en är gentemot det allmänna tillförsäkrad

 • yttrandefrihet: frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor,
 • informationsfrihet: frihet att inhämta och ta emot upplysningar samt att i övrigt ta del av andras yttranden,
 • mötesfrihet: frihet att anordna och delta i sammankomster för upplysning, meningsyttring eller annat liknande syfte eller för framförande av konstnärligt verk,
 • demonstrationsfrihet: frihet att anordna och delta i demonstrationer på allmän plats,
 • föreningsfrihet: frihet att sammansluta sig med andra för allmänna eller enskilda syften,
 • religionsfrihet: frihet att ensam eller tillsammans med andra utöva sin religion.

Dessa lagar med tillägg borde Expo studera.

Titta gärna in på Expos hemsida. Det mesta handlar om vitmakt och nazister, nästan inget om den våldsamma vänster och obefintligt om islamism. En del är befogat men Expo försöker också tysta ansvarstagande, oroliga medborgare som utnyttjar sina demokratiska rättighet.

Det är skrämmande att en sådan organisation ska tillåtas utbilda jurister, domare och åklagare. Medan våldsvänstern och islamisterna tillåts gå fria…

Läs gärna om Expomakt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


26 responses to “Expo har skräddarsytt en utbildning om ”högerextrem” brottslighet

 • Danne

  För att hitta och bekämpa vänsterextremismen behöver man bara titta i msm och gå ut på gatorna. Där radas exemplen upp i tusentals, den ena dummare än de andre.

  Gör en databas över idioter på vänsterkanten tillsammans med invandrare som begår brott. Då blir det en diger lunta med en otrolig mängd bevis som t.o.m finansieras av staten. Vilket även gör politiker och tjänstemän till medskyldiga.

  Gilla

 • Kurt

  Jag är född och uppvuxen i V. Tyskland. Men det som händer i Sverige nu verka vara hämtad från DDR, Sverige omvandlas smygande till ett samhälle mycket lik det forna Öst Tyska.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  När våra resurser (skatter) nyttjas för en extrem immigration är det kränkande att vi inte ska få möjlighet att kritisera det hela.
  Diktaturens kreatur finns inom vänstern och bör i förta skeendet bekämpas med goda argument. Andra skeendet tror jag inte vänstern vill uppleva.

  Gilla

 • Björn

  Expo – SVT och SR:s ständiga källa för vilseledande information.

  Gilla

 • Punto

  Det synes som om Justitieminister Morgan har fattat beslut igen. I stället för att ta bort alla kryphål i lagen som utnyttjas av juristerna.

  Gilla

 • Jack

  Jag tycker vi ska vara varsamma med NMR. Vem ska annars skydda oss mot muslimer och vänsterextimister?
  Det var vänsterextremister som slog sönder avenyn i Göteborg när det var EU toppmöte 2001. Men eftersom vänsterextremister är medias gullegrisar har de aldrig skrivit om det. Jag var på avenyn och pratade med dem innan det stora slaget, så jag vet.

  Gilla

 • Karlsson

  Ho-ha antifa..bra låt till fredagsölen.
  Slödder..

  Gilla

 • Punto

  IB var en odemokratisk och illegal spionorganisation. Den stoppades med stort buller. Varför får Expo fortsätta med motsvarande inriktning och arbetssätt? Var finns rättsstaten för att inte tala om Datainspektionen och vad allt det finns av alla myndigheter med många högt avlönade som ska ingripa?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Att Expo ska vara opartiska företrädare för det svenska folket, är ett haveri utan dess like. Något mer enfaldigt och partiskt går väl knappast att finna.

  Stig Larsson var en ”helyllekommunist” ända ut i fingerspetsarna.

  Gilla

 • sven dufva

  När man trodde att vansinnet i det här landet inte kunde bli värre så visar det sig alltid finnas en nivå till

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Expo, gullegrisen i SVT och SR !

  Gilla

 • angelicaplacet

  Funderar: Är det Expo som tidigare haft kurser till domare,åklagare och utredare att inte döma gärningsmän vid våldtäkter till maxstraff utan välja under minimistraff?
  Det är såklart märkligt att efter långa studier inte vilja ge maxstraff utan istället välja att gå under minimistraff..Vad var studierna till för?

  Gilla

 • Billy Boy

  OT

  Live-sändning nu den 8:e dec 2018 från Demonstration mot Migrationsavtalet mm i Stockholm. Talare just nu Katerina Janouch.

  Gilla

 • Ståfräs

  Puh vilken tur, jag var orolig att det skulle handla om oskyldiga muslimska terrorister typ IS.

  Gilla

 • Kent

  EXPO ett gäng folihattar som ser nazister i varje buske.
  Det mest anmärkningsvärda att de kan åtnjuta skattepengar till sin verksamhet samt att jubelidioten Jan Björklund skänkte 40000 kr efter att ha sålt sin blå och svettiga skjorta.

  Gilla

 • nosferatu

  Tro mig, det kommer en tid när Expo kommer att förpassas till marginalen och deras medarbetare kommer tvingas söka riktiga jobb. Huh, sa Lehman, riktiga jobb!!

  Gilla

 • ossie

  Sen sponsar de och hejar på den vänsterextrema brottsligheten om oftast är mycket värre. Men dom tillhör ju dom ”goda”.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Jag tror inte att Expo har så stor makt idag i och med att dom klassar alla människor i hela världen som inte tycker som dom med fula ord.

  Vanliga människor måste ha rätt att få uttrycka sina åsikter utan deras våldsamheter och fula ord.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: