Tyskland vill studera Kinas ”yrkesutbildnings och integrerings centrum”

Kina har avvisat Tysklands begäran om att resa till Xinjiang, för att där på plats studera det som kineserna kallar ”yrkesutbildnings och integrations center”.

Guvernören i regionen säger att målet är: ”social stabilitet och långsiktig säkerhet”!

Tysklands ”Mänskliga Råttigheters Kommissionär” Bärbel Kofler säger: ”Jag är chockad över rapporter om behandlingen av turkiska Uygur-minoriteten, där mer än en miljon uppskattas fängslade i interneringsläger i Xinjiang”, sa Kofler och tillade att hon skulle fortsätta söka tillstånd att resa till Xinjiang.

En FN-panel säger i en rapport i augusti att upp till en miljon av den muslimska minoriteten, främst uygurerna, hålls på interneringsanläggningar.

Kina har tidigare förnekat existensen av interneringsläger i Xinjiang. Men det har under de senaste månaderna förändrats sin berättelse drastiskt och legaliserat dessa anläggningar i oktober och hänvisar nu till  dem som ”yrkesutbildnings och intrigerings centrum”. Man framhåller särskilt  att muslimerna får gratis utbildning och fri mat!

LÄNK

 

10 thoughts on “Tyskland vill studera Kinas ”yrkesutbildnings och integrerings centrum”

 1. Mutter Merkels numera mångkulturälskande Tyskland ska nog inte kräva eller önska någonting av Kina, inget land i världen kan påverka eller ändra på något i Kina som landet själv inte vill.

 2. Under denna rubrik kommer ni om några minuter få vetskap om vem som blir Tyskland nästa ledare. Ett stickval mellan ”Mini-Merkel” och Merz sker just…Och därmed först ut i landet,med nyheten genom Petterssons blogg.
  Tredje kandidaten ”Fru Spahn”,blev utslagen med c:a 15 % av delegat-rösterna.
  Blir det nu den förstnämnda,kan vi alla ”hälsa hem” (personlig mening):
  Det blev katastrofen Anna-Greta Kramp-Karrenbauer (också ett namn ni kommer,att få fälla många tårar över) På skånska kan denna karriärkvinna benämnas en ” flabbskalla”…. Tack o. Adjö !

   • Kurt:
    Det är just det jag gör… Det du kallar ”Sverige”,är bara en sketen marionett till EU o. Tyskland,som styr diktatoriskt !
    Jo fortare fler inser detta,finns möjligen om en på sikt 50-100 år bättring.Förstår att du från NWR,och deras lite bakom godhjärtade,(liksom R/Pfalz) vill ha en fortsättning av Merkel !

 3. Europas media och ledare fungerar nu som väktare för världens muslimer! Muslimer som har de motsatta värderingar mot dem. Det är surrealistiskt.

 4. Kineserna är mycket humana mot muslimerna, fri mat och husrum, egentligen är det Kina som är en HUMANITÄR SUPERSTORMAKT och inte Stefan Löven och Margot Wallströms efterblivna gäng! GLAD OMSKOLNING!

  • Vill inte som lekman i frågan anklaga Kina för omänsklighet i detta fall.Nog är det ett privileg för dessa efterblivna ugier att få gratis logie och utbildning. Lever man som dessa medeltida figurer,och förlitar sig på en grottmänniska från 1400-talet i dataåldern,måste varje skola vara av godo !
   Vet inte om det i Abzurdien skrivits något om en stor verklig fara från Kina. Nämligen den ”Sidenväg” per skenor,som öppnats mellan Kina och Europa (läs Tyskland). Denna kommer på sikt att innebära en konkurrens-situation för vår arbetsmarknad,och därmed mindre arbetstillfällen,även hos oss .Nåväl detta är en annan historia som ni yngre kommer att drabbas av,inom en tidsram om c:a 20 år !

   • Den nya sidenvägen skall inte bara gå till Tyskland Till hamnar i Persiska viken, hamnar i Pakistan mm.

Kommentera