Tolv fripassagerare fast på ett DFDS-fartyg i sju veckor minst…

INVANDRING. Det Forenede Dampskib-Selskab (DFDS) är ett danskt rederi och logistikföretag verksamt inom RoRo-shipping och containertransporter i främst Nordeuropa. Mellan Odessa i Ukraina och Turkiet går fartyget Kaunas Seaways, ombord finns tolv fripassagerare som varken Ukraina eller Turkiet släpper iland. 

Rederiet DFDS säger att det är ett stort problem att flyktingar och invandrare försöker smyga ombord som fripassagerare.

”Vi har stora problem med Calais, och vi ser det också på rutter från Polen till Sverige”, säger DFDS, Niels Smedegaard, VD för Danmarks Radio. Han förklarar att personalen försöker hålla fripassagerarna borta från företagets terminaler.

DFDS har infört patruller i ett antal hamnar. De har installerat värmekameror efter vägarna och och flyger värmsökande drönare över lastbilar som ska ombord.

”Efter stängningen av lägret i Calais har problemet flyttat till andra platser”, säger Smedegaard.

Norska myndigheter och flera andra länder tar heller inte emot fripassagerare och då får rederierna stora problem om de misslyckas med att stoppa fripassagerare.

DFDS säger att de har problem med fripassagerare i Norge, Göteborg, Amsterdam, Rotterdam, Dunkerque, Calais och Dieppe. Men det största är problemet är i Svarta havet, inte minst på det fartyg som går i trafik mellan Ukraina och Turkiet.

Ombord på skeppet ”Kaunas” sitter tolv personer som har varit ombord en månad, de är fruktansvärt frustrerade över situationen och har slagit sönder hytter och försökt starta bränder.

Rederiet har låst dem i de tre hytter, svetsat galler för fönstren och anlitat säkerhetsvakter för att skydda besättning och passagerare samt hålla de tolv fripassagerarna borta. De säger att de är statslösa araber från Palestina, men DFDS misstänker att de är ekonomiska flyktingar från Algeriet och Marocko.

Både danska, ukrainska och litauiska UD arbetar med att finna en lösning på frågan.

OBSERVERA att artikeln är från 5 september 2017. 

-Pettersson har försökt ta reda på hur det gått för de tolv araberna men inte lyckats, vet någon så är jag tacksam för tips…

The Guardian skriver om araberna när det gått sju veckor och då är de kvar ombord. De hade försökt ta sig från Turkiet till Rumänien men valde fel färja. Vi kan ju gissa vart de är på väg, det rimliga är att tvinga dem att tala om var de kommer ifrån och skicka hem dem om de inte vill tura hela livet…Istanbul – Odessa – Istanbul….

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

8 thoughts on “Tolv fripassagerare fast på ett DFDS-fartyg i sju veckor minst…

 1. Det här löser danskarna. Om ett svenskflaggad rederi så hade kaptenen åtalats för lås och svetsade fönster med skadestånd till tjuvåkarna.

 2. Detta och mycket annat har sin grund i de beslut som majoriteten Islamister och U-länder,beslutat i FN med Margots hjälp.
  Nästa inskränkning för enskilda nationer sker om några dagar i Marocko.
  Miljoner niggrar i Afrika sitter redan med packade väskor,och väntar på fritt fram,till ett bekymmersfritt liv i Europa.Abzurdistan lär med säkerhet locka många av dessa Bush-invånare med våra väl tilltagna bidrag !
  Mörkret lägrar sig,och tycks inom kort bli helsvart.
  I valrörelsen i September sade bl.a. Jimmie,att SD i nödfall borde strunta i vissa av dessa FN-konventioner.Något som säkert vi självständigt tänkande instämmer helt i.

  • Ett typexempel på det inflytande dessa muslimska länder har i FN skedde vid nattens omröstning kring/om Hamas terrororganisation skulle klassas som sådan av FN.
   Naturligtvis avslogs detta av majoriteten,av deras trosbröder….
   Kan mycket väl tänka mig att medlöparen Abzurdien var ett av de länder, som sade nej till detta naturliga beslut,mot sina vänner bland raketskyttarna från Gaza !

 3. Mycket spännande !!
  Troligen har UD i Sverige redan löst detta problem !!
  Men hur skulle vara roligt att veta även om inte UD varit inblandade !!!
  Kanske Norge eller Danmark löste problemet utan att tala om hur ??

Kommentera