Sänkta krav för praktikanter

Lokaltidningen berättar idag hur en av livsmedelskedjorna i upptagningsområdet tänker anställa nyanlända som praktikanter genom att sänka kraven.

Vi har hört detta med sänkta krav inom polisen, militären, skolan och andra yrkesområden. Detta för att få in nyanlända på arbetsmarknaden.

Det är naturligtvis livsmedelskedjans eget val att anställa praktikanter med utomeuropeisk bakgrund, så där har jag inget att tillägga. Dessutom ska man arbeta om man är i arbetsför ålder och inte livnära sig på bidrag som många nyanlända gjort och gör.

Däremot finns det anledning att ifrågasätta motivet till dessa anställningar.

”XXX har i många år eftersträvat att personalstyrkan ska avspegla hur befolkningen ser ut i samhället i stort, både vad gäller kön, ålder och etnicitet”

Det handlar alltså om kvotering och inte kompetens. Exakt samma motivering som när polisen, räddningstjänsten m.fl. släppt på antagningskraven och alla vet att vid en kvotering får någon och någon annan blir utan.

”Då och då händer att ganska stora grupper av ungdomar drar omkring i butiken…//…Motståndet mot att bete sig stökigt i butiken blir ju större om en kompis härifrån Brandkärr har fått praktik och sitter i kassan”

I grunden handlar det alltså om att slippa stöket i butiken och indirekt pekar artikeln ut vilka de som stökar är. Samma typ av individer från samma typ av bostadsområden vi snart dagligen läser om. Sedan tror jag butiks- och personalchef är ganska naiva. Varför tro att praktikanternas vänner tänker sluta stöka för att de sitter i kassan eller jobbar bland hyllorna? Praktikanternas vänner borde istället få besök av både polis och socialtjänst som talar dem och deras föräldrar tillrätta.

Lokaltidningen

10 thoughts on “Sänkta krav för praktikanter

 1. Bara Asien med homogen befolkning som kommer ha ett IQ snitt över 100 om några decenier. I väst blir folket dummare och dummare. Undrar varför.

 2. Detta gör ju verkligen Sverige till ett land i framkant när det gäller kompetens och intelligens.

  Sverige….dummare för var dag.
  4-år till i samma anda ?

  Gör det Sverige smartare ?! 🤒

 3. Det första område som sänkte kraven var politiken.
  Där har kraven börjat från en mycket låg punkt och drastiskt sänkts till nivåer sällan skådade.

  Afrikaner som inte kan öppna locket för att rösta, det är framtiden och legio i V, Mp och C.

 4. Om inte Migrationsverket försöker säkra upp med seriösa säkerhetskontroller eller om inte Säpo håller uppsikt, så riskerar vi tydligen få uppleva den här typen av verksamhet i Sverige.
  https://www.expressen.se/nyheter/20-aringens-plan-kidnappa-diplomatbarn-i-sverige-for-is/
  Undrar hur många presumtiva rättshot vi har i Sverige och övriga Europa tack vare undermåliga gränskontroller och obefintligt säkerhetstänk bland ansvariga myndigheter och politiker?

 5. Bojkotta detta sjuka sätt att spotta våra egna barn och arbetssökande i ansiktet.

  Bra gjort….låter invandrare ta jobben ifrån er…och detta är ni med och betalar för.

  Att 7-klövern får en enda röst, är en gåta…vet det finns sjuka människor….men finns det ingen gräns för idiotin ?

  Sjuk – Sjukare – Sverige

 6. Ja det är ju praktiskt att ha en kompis i kassan ,mycket kommer att kosta gratis , samt risken är ju stor att kompisen tar hela kassan och sticker när den är välfylld .

 7. ICA gör alltså skillnad på människor.

  En del ställer man högre krav på och en del mindre. Kvotering i hög grad.

  Gäller inte ”värdegrunden” längre? Eller är det som vanligt . Den gäller när det passar och ekonomin blir det grundläggande.

  Sedan är väl frågan om ICA anställer dessa ”kravsänkare”, rakt av, eller med stor subvention från skattebetalarnas sida?

  https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetsgivare/Anstall-med-stod/Arbetspraktik.html

Kommentera