Diskriminerande att ge invandrare förtur till arbete…


INVANDRING. Göteborgs trafikkontor skulle enligt kommunen ta hänsyn till de sökandes etniska bakgrund och helst anställa en chef född utanför Norden. Det är dock diskriminering, anser Diskrimineringsombudsmannen, DO.

I Saudiarabien syns vad muslimerna menar med mångkultur…

Göteborgs stad har från fullmäktige fått målet att få in fler utomnordiskt födda personer på chefspositioner inom den kommunal förvaltningen.

Så när Trafikkontoret sökte en ny chefstjänst skulle de ta hänsyn till de sökandes etniska tillhörighet, vilket en privatperson anmälde till DO, något som Dagens Juridik tagit upp.

”DO konstaterar att rekryteringsförfarandet inte är förenligt med diskrimineringslagen. DO:s bedömning är att rekryteringsförfarandet, vars syfte har varit att öka andelen chefer födda utanför Norden, har inneburit en otillåten form av positiv särbehandling”, skriver DO i ett pressmeddelande.

-Pettersson säger, äntligen något positivt. Det är olagligt att diskriminera svenskar och nordbor…

Minns ni Mona Sahlin: ”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska”.
Dåvarande integrationsminister Mona Sahlin i en intervju i Göteborgs-Posten den 22 oktober 2000.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


15 responses to “Diskriminerande att ge invandrare förtur till arbete…

 • eugenecork


  märkligast av allt är att drygt 80% inte tycker
  som vi
  …vad är det fel på oss, man undrar?

  Gilla

 • Eugenecork

  allt för statistikens skull

  Gilla

 • Gammaldags Svensk

  Om en invandrar familj fick leva som en Svensk familj i ett år så skulle familjen åka tillbaka till sitt hemland igen. Att vara Svensk i Sverige är ingen dans på rosor tack vara våra Svensk fientliga politiker.

  Gilla

 • Billy Boy

  Mona Sahlin (S) skulle således kunna betraktas ha varit en äkta diskriminerande rasist från allra första början … har varit det hela tiden och fortsätter så hela livet ut.

  Det borde man ju kunna begära ett skriftligt intyg på undertecknat av den diskriminerande rasisten själv.

  Från Jeanders bildblogg

  Gilla

  • Jenny

   Svenskar som inte får jobb i Sverige, de får ju inte förtur till jobb utomlands. Det finns inget land som säger – om två söker en tjänst och det finns ingen svensk på jobbet – då ska svensken ha jobbet.

   Tidigare generationer byggde upp Sverige för att det skulle vara bra att bo här-nu fungera inte vården, skolan etc. En del svenskar har fått flytta utomlands för att de inte fått jobb i Sverige. I Sverige är många svenskar fattig pensionärer, arbetslösa…etc.

   Jag visste inte att Sverige skulle bli så här gör 30 år sedan.

   Gilla

  • age

   Mona Salin var väl med och skrev kontraktet med Muslimska Brödraskapet att bidra till att islamisera Sverige?

   Gilla

 • Mm

  Det var fn mig på tiden att DO börjar fundera på om etniska svenskar blir diskrimerade i sitt eget land och deras pengar gödslas på hela världens folk utan att de tillfrågas.

  Gilla

 • Jenny

  I många platsannonser t. ex tjänster i kommunerna, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Skatteverket står det att det är meriterande om man kan somaliska, arabiska, tidgina? – språket i Etopien, serbiska, persiska, fari? språket i Afghanistan och ryska. Det har blivit svårt för etniska svenskar att få jobba i Sverige.

  Gilla

  • Cinna

   Med tanke på den demografiska utvecklingen så kommer det vara en merit som lärare och i alla vårdyrken också. Våra barnbarn kommer det krävas av att de är betydligt mer meriterade för att möjligen ha en chans.

   Gilla

 • Ståfräs

  Sossar är inte helt OK någonstans, saknar tydligen både hjärna o hjärta.

  Gilla

 • ruben

  Hur är det möjligt? Jag tror folk i Sverige förlorat vett och sans? Trafikkontoret är inte affärsdrivet utan drivs av kommunpengar och det kan man förstå. Det är synnerligen oförskämt att leka med kommunskatter. Speciellt genom att leka olagliga ras-värderingar. Hur kan dessa politiker väljas om år efter år? När skall vi få vettiga kommuner och myndigheter i Sverige?

  Gilla

 • verklighetochsanning

  ett steg i rätt riktning men bara ett steg. Utvisning överträffar tillsättning alla dagar i veckan

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå ämnet……från Dagens Samhälle.

  Sänkta krav på utländska läkare vore förödande.

  Det är avgörande att det ställs samma höga krav på läkare från länder utanför EU som på svenskutbildade.

  Bilden av att det ställs olika krav på olika grupper vore förödande, skriver ansvariga för kunskapsprovet för läkare vid Umeå universitet ihop med Socialstyrelsen.

  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/sankta-krav-pa-utlandska-lakare-vore-forodande-25144

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: