Sanningens ögonblick


REGERINGSBILDNINGEN. Centerpartiets ledare Annie Lööf har i fyra års tid lovat att göra allt för att ersätta regeringen Löfven med något annat. Annie Lööf har också lovat att aldrig agera stödhjul åt S, som om det inte var nog så har Lööf lovat att hennes statsministerkandidat är Ulf Kristersson (M), och hon har lovat att äta upp sin högersko hellre än att släppa fram Stefan Löfven (S). Alltså ingen tvekan om att Annie Lööf menade allvar. Alla som röstade på Annie Lööf och centerpartiet var garanterade att C inte skulle hjälpa S och Löfven till makten. 

Inför valet 2018  släppte Annie Lööf (C) en bok ”Sanningens ögonblick”. I boken har hon en hel att säga om ledarskap. Både i allmänhet, men om sitt eget i synnerhet. Bland annat skriver hon: ”Ledarskap handlar också om att föregå med gott exempel. Det går inte att säga en sak och göra en annan, eller ställa krav på andra som vi själva inte kan leva upp till.”

När Annie Lööf släppte en lista på krav för att släppa fram Stefan Löfven som statsminister så var den listan ett svek mot sina löften och väljare.

  • Sänkta skatter på jobb och företag.
  • Liberalisera bostads- och arbetsmarknaden.
  • Säkra valfriheten i välfärden.
  • Frihets- och äganderättsreformer för landsbygden.
  • Sänkta marginalskatter.
  • Reformerade turordningsregler.
  • Friare hyressättning.
  • Lägre ingångslön för nyanländas jobb.
  • Sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag.

Vad menar Annie Lööf och Centerpartiet med ”Frihets- och äganderättsreformer för landsbygden”. Tänker Centern ge sig på Allemansrätten eller…jag har mejlat centerns kansli men efter två dagar ännu inte fått något svar.

Annie Lööf är utbildad jurist vid Lunds- och Stockholms universitet, så hon borde veta att avtal ska hållas ”Pacta sunt servanda” på juridikspråk och där hon föddes som Johansson i Småland så betydde att handslag samma sak…

…men ”Pacta sunt servanda” kanske inte gäller i politiken…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


21 responses to “Sanningens ögonblick

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: