Lökke Rasmussen: Fel att kräva flyktingmottagande

INVANDRING. Den danske statsministern Lars Lökke Rasmussen anser inte att EU ska kräva att medlemsländerna ska ta emot flyktingar, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Vid ett framträdande i EU-parlamentet under onsdagen sa Lökke Rasmussen att ett tvång är ”helt fel väg att gå”.

Danmark vill i stället att länderna själva ska få välja hur de vill bidra till EU:s flyktingmottagning, exempelvis genom att ge bistånd till flyktingläger eller ställa upp med gränspoliser till gränsbevakningsmyndigheten Frontex.

Tillsammans med EU:s ordförandeland Österrike har Danmark lagt fram förslag till en ny inriktning för EU:s gemensamma asylpolitik. Asylsökande ska ges skydd i närområdet istället för att få en fristad i Europa och migranter som räddas i Medelhavet ska inte tillåtas söka asyl i EU.

Det här går tvärs med den linje som bland annat Sverige driver i EU, men Sverige står nu alltmer isolerat.

Frågan om solidaritet inom EU ska diskuteras på nästa toppmöte om två veckor, och då väntas stats- och regeringscheferna säga ja till det den danske statsministern idag kallade obligatorisk men flexibel solidaritet.

-Pettersson undrar om statsminister Stefan Löfven tänker kalla den danske statsministern Lars Lökke Rasmussen för rasist och nazist som han kallar Åkesson när Sverigedemokraterna lägger fram likadana förslag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

5 thoughts on “Lökke Rasmussen: Fel att kräva flyktingmottagande

 1. Oavsett hur det blir så finns och kommer ju alltid världens största socialbyrå Sverige att finnas för att ta emot och försörja alla som vill bli och önskar bli försörjda !

 2. Kan vi inte få Lars-Rökke Rasmussen som statsminister i Sverige också?
  Här får vi ingen och de som aspirerar till posten är kompletta idioter.
  Stefan Löfven och Helen Fritzon har i den feministiskahumanitäramoraliska stormaktens namn drivit på för att EU ska tvinga alla medlemsländer att bli som Sverige. 2015 då skulle Stefan Löfven åka ner till Bryssel och tala om hur we do in Sweden och tar ansvar och med Angela Merkels stöd predika för de rasistiska och omoraliskt underlägsna länderna.
  Man undrar hur har vi fått dessa idioter i ansvarig ställning i Sverige.

 3. Stefan Löfven kommer att ta fram sin Mont Blanc penna den 10 December och skriva under massimigrations avtalet med ett stort leende på sina läppar, för att sen kalla resten av FN,s medlemsländer för rasister.
  Sverige är ju världens största feministiska humanitära stormakt, med plats för ännu fler bidragstagare.
  Tyvärr, men när sitter i knäet på George Soros har man redan bestämt sig för att sänka Sverige tillbaka till medeltiden snabbt.

 4. Tänk att de tre länder som ingår i EU:s idiotiska asylpolitik ( Tyskland, Frankrike och det superrika Sverige ) inte har några egna innevånare i sina länder, utan måste importera analfabeter från Afrika och Mellanöstern.

Kommentera