Tre ”svenska” araber åtalade för att ha stulit 28 miljoner för skattebetalarna

BROTTSLIGHET. På måndagen väckte åklagaren åtal mot ägaren, Ayad Alwindawe, till den numer stängda vårdcentralen Angered Care. Ägaren misstänks för grov oredlighet mot borgenär och grovt bokföringsbrott. Ytterligare två personer åtalas också i den stora härvan, det är Orkan Abbas och Mohammad Al-Kotrani. Samtliga tre är svenska medborgare. 

Västra Götalandsregionen har erkänt att de har ett system helt byggt på tillit, alltså inga kontroller, och betalar ut vad som begärs…

Misstanken om oredlighet mot borgenär handlar om att ägaren till Angered Care, som också var läkare på vårdcentralen, ska ha länsat ett annat företag som han varit företrädare för på pengar, totalt 28 miljoner kronor. Åklagaren bedömer brottet som grovt eftersom att det rör sig om många miljoner kronor, och för att det ”ingått som ett led i en systematiskt bedriven ekonomisk brottslighet”.

Bolaget som tömdes på pengar användes i vanliga fall för att hyra ut personal till Angered Care. De 28 miljonerna ska enligt åklagaren ha förts över till ett företag utomlands.

”Ayad Alwindawe, Orkan Abbas och Mohammad Al-Kotrani har därvid uppsåtligen eller i andra hand av oaktsamhet åsidosatt bokföringsskyldigheten genom att underlåta att på ett korrekt sätt löpande bokföra samtliga uppkomna affärshändelser i bolaget och/eller bevara all räkenskapsinformation på betryggande sätt enligt följande…:” står det i åtalet vid Göteborgs Tingsrätt B5065-18.

-Pettersson hör Stefan Löfven (S), det blir vinst på lite sikt…

TIDIGARE 2018-08-03. Ayad Alwindawe, ägare till vårdcentral som blåst skattebetalarna på minst 20 miljoner gripen i Dubai

BROTTSLIGHET. Ayad Alwindawe, ägaren till den numera stängda vårdcentralen Angered Care i Göteborg har gripits i Dubai och förts till Sverige. Alwindawe har häktats misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll.

Totalt 29 miljoner kronor skickades från bolaget till ett företag utomlands, uppger åklagare. Samtidigt har Västra Götalandsregionen krävt att 22 miljoner kronor ska betalas tillbaka från företaget.

Dessutom är hans fru Ekhlas Sayfulla Muhsin internationellt efterlyst och häktad i sin frånvaro, även där handlar det om mångmiljonbelopp som skattebetalarna är blåsta på.

-Pettersson skulle vilja att Statsminister Löfven visar hur hans påstående om invandringen är en vinst på sikt går ihop. Dessa två, herr och fru arab, är så kallade väletablerade invandrare som ändå kostat samhället 30-40 miljoner, hur blir det vinst Stefan.

TIDIGARE 2018-04-21. Arabisk ägare till vårdcentral häktas för flera grova brott

BROTTSLIGHET. Ayad Alwindawe, läkaren och ägaren till vårdcentralen Angered Care i Göteborg begärs häktad misstänkt för grovt bokföringsbrott och grov oredlighet mot borgenär. 

Ägaren påstår sig ha tagit emot närmare 1 000 patienter i månaden och asylsökande har bokats in till flera återbesök för bland annat nästäppa och trötthet för vilket landstinget har betalt i snitt 1 400 kronor per besök för.

All medicinsk personal på vårdcentralen var anställd via ett bemanningsföretag. Även ägaren till det företaget begärs nu häktad.

Ägaren misstänks även för grovt skattebrott i bolaget då delar av bokföringen saknas. Det är ännu oklart om bolaget töms på pengar. Miljontals kronor har dock förts ut från bemanningsföretaget till vårdcentralens ägarens konto i ett annat land. Ett land där de bägge misstänkta nu har bosatt sig, enligt åklagaren.

-Pettersson menar att fler än läkaren borde åtalas.

 • Vad har revisorn gjort?
 • Västra Götalandsregionen, medger att systemet helt bygger på tillit att vårdcentralen lämnar korrekta uppgifter och betalar ut vad som begärs utan kontroll.
 • De politiker som beslutat om avreglering utan att ha sett till att det samtidigt finns kontroller.
 • De som godkänt Ayad Alwindawes läkarlegitimation eftersom det saknas grundläggande uppgifter.

TIDIGARE 2018-03-21. Arabisk läkare försvunnen med 21 miljoner av sjukvårdens pengar

BROTTSLIGHET & SJUKVÅRD. Läkarförbundet är kritiskt till att en läkare vid vårdcentralen Angered Care AB uppgett att man tagit emot 1 000 patienter i månaden. Enligt förbundet kan en läkare på en vårdcentral knappt ta emot 20 patienter om dagen, vilket är 400 besök i månaden.

– Det är helt orimligt, säger Marina Tuutma på Läkarförbundet till SVT. Vårdcentralen fick stängas då Västra Götalandsregionen ansåg att den låga bemanningen äventyrade patientsäkerheten.

-Pettersson säger att antalet vårdbesök motsvarar en patient var 13:e minut i tio timmar, utan någon som helst rast.

 • Nu kräver Västra Götalandsregionen att Vårdcentralen ska betala tillbaka 21 miljoner kronor men av någon konstig anledning är ägaren/läkaren och pengarna försvunna!
 • Intressant är att patienternas besök på vårdcentralen motsvarar 16,5 besök per år mot det normala ett (1) besök om året.
 • Läkaren, Ayad Alwindawe skrattar nog gott i fjärran land.
 • Ayad Alwindawe verkar också sakna riktig behörighet.
 • Statsminister Stefan Löfven säger att det är inget att oroa sig över, det kommer att bli vinst på lite sikt.
 • Pettersson vill inte bara skylla på läkaren som saknar behörighet utan på de människor som gör detta möjligt. 

De hånskrattar åt oss
Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

TIDIGARE 2017-11-07. Vårdcentralen stängs – patientsäkerheten hotad

SJUKVÅRD. 4.600 invånare i Angered blev på måndagen utan vårdcentral när avtalet med Angered Care AB sades upp med omedelbar verkan. Patientsäkerheten var hotad.

Vårdavtal har sagts upp tidigare i Göteborg men det är första gången politikerna tagit ett så drastiskt beslut som det Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd fattade på måndagen: – Tidigare har det varit ganska långdragna processer. Nu är det första gången som vi ser allvarliga brister i patientsäkerheten. Det är en sak att vi betalar för mycket men det är en helt annan sak att patienterna inte får rätt vård, säger Johan Fält (M), ordförande i nämnden.

Läs mer på GP.se…

Om Angered på bloggen…

-Pettersson tittar lite på vilka som ligger bakom Angered Care AB och i styrelsen sitter:

 • Alwindawe, Ayad Majeed (52 år, Partille) som Verkställande direktör
 • Alwindawe, Ayad Majeed (52 år, Partille) som ledamot
 • Sayfulla Muhsin, Fadil (54 år, Göteborg) som suppleant

Omsättningen är 24 miljoner och vinsten relativt låg. Läs HÄR. Omsättningen är alltså 5.200 kronor per invånare i Angered. Vill ni göra ett besök när och om de öppnar igen så lite information nedan…

6 thoughts on “Tre ”svenska” araber åtalade för att ha stulit 28 miljoner för skattebetalarna

 1. Dom kommer hit och ser oss som otrogna hundar som det är enligt deras tro att det är tillåtet att lura och ljuga för oss. .Vad har ni pk politiker ställt till med i vårat samhälle som låtit dessa hatande rasistiska tjuvar kommit hit och förstört vårat Svenska samhälle med stölder ,våld ,våldtäkter, personrån mm.

 2. Flera personal på Närhälsan larmade om att det inte stod väl till, kuratorn sa att han fick ta hand om alla från Angered Care som behövde träffa kurator eller psykolog för något sådant hade de inte på Angered Care. Många patienter klagade, men ingen upplyste dem om vart de skulle vända sig. Det är som att man inte får klaga på någon som är av arabiskt ursprung. Politikerna är fullt upptagna om att bråka om makten och att ta för sig av alla bonusar. Vi har ingen som styr vårt land.

 3. Är det så här Stefan Löfven tycker att dom blir lönsamma lite längre fram?
  De som kommer från shithole- länder tycker inte det är något brott att lura stat eller kommun. Fatta det Stefan Löfven.

 4. Vad har politikerna lyckats skapa för typ av samhälle i Sverige? Var det så här det skulle bli? De granskas inte lika kritiskt, för att de inte är svenskar. Hur kan de här tre någonsin få förtroende till några verksamhetstillstånd igen? Bör de inte fråntas sitt svenska medborgarskap och utvisas, eftersom de haft kriminellt uppsåt med sina företag? När skall vi få myndigheter att lita på igen?

Kommentera