Höjer sina arvoden – för att undvika ”dåliga beslut”

SKATTER. Kommunalråden på Lidingö i Stockholm har fattat beslut om att höja sina löner ordentligt, skriver Dagens Nyheter. Kommunstyrelsens ordförande, moderaten Daniel Källenfors, får en lön på 108.800 kronor i månaden, medan de andra heltidsanställda kommunalråden ska få 81 600 kronor enligt förslaget.

Carl-Johan Schiller (KD)

Kommunalrådet Carl-Johan Schiller (KD) säger till tidningen att höjningen sker för att de vill ”undvika dåliga beslut” och att de kommer att ställa högre krav på alla politiker och de beslut som fattas framöver.

Carl Johan Schiller (KD) går från 66.300 till 81.600 kronor. – Poängen är att vi vill undvika dåliga beslut. Med bättre beslut blir det också billigare och på så sätt kan vi värna skattebetalarnas pengar, säger Carl Johan Schiller.

-Pettersson säger att det är OK, om de talade om att de tänkte öka sina egna löner med 23 procent innan valet! Apropå risken för dåliga beslut så tjänar statsminister Stefan Löfven (S) 168.000 kronor i månaden!!!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

18 thoughts on “Höjer sina arvoden – för att undvika ”dåliga beslut”

 1. Dåliga beslut kan förhindras om man gör beslutsfattarna fullt ut ansvarig för sina dåliga beslut Inför tjänsteman ansvar igen och utöka det till politiker.

 2. Så dom menar att en med dålig lön kan inte fatta ett beslut överhuvudtaget, när man har under halva lönen jämfört med deras. Det ska jag ta upp inför nästa löneförhandling, undrar om man får en löneförhöjning eller skrattar dom bara åt en ?

 3. Så innan med 66800 kr i månadslön så fattade de endast dåliga beslut nu efter löneförhöjning till 81600 kr så kommer de att endast bra beslut att fattas.
  Det måste vara den sämsta bortförklaringen någonsin.

 4. Den åtgärd som förhindrar dåliga beslut är att återinföra tjänstemannaansvaret.
  Inte skandalöst höga skattefinansierade löner

 5. Verkar som vanligt vara en mycket kraftig överbetalning med tanke på att de ej ens verkar förstå vart det är på väg med landet! Dvs bokstavligen käpprätt åt hel..te!

 6. Jag är pensionär och få ut 10856 i månaden arberat på byggen i 49 år..
  Tack så jävla mycket.
  Kunde jag skulle jag straffa er.

  • Det är hemskt, men tur ändå jämfört med de som är födda efter 1953, en del av dem får bara ca 70% av det du får! De har i princip bestulits på 30-40% av sina pensioner. Vi vet ju alla vart pengarna slösas!

 7. Nu är det ju bara så att detta rimmar inte med den utveckling vi sett bland många chefer.
  På hög nivå undvikes att fatta några som helst beslut. Det överlåtes till de lägsta nivåerna dvs de som konfronteras med problemen och där beslut måste fattas. Någon 25% höjning av ersättningen för dessa torde inte vara aktuell.

  Det här är en närig moderatröv som tappat all förankring med verkligheten. Finns ingen evidensbaserad forskning som kan koppla högre ersättning till ”bättre” beslut.

Kommentera