Ibland är etnicitet viktigt


MEDIA. Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande, så står det i Journalistförbundets regler. 

-Pettersson har aldrig sett att Expressen skriver att gatugängen i Sverige är från Somalia, Irak, Syrien, Afghanistan, kort sagt Mellanöstern och Nordafrika.

Blir gängen från Mena-länderna som härjar i Sverige svenskar på planet till den spanska solkusten eller vad händer?

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480


5 responses to “Ibland är etnicitet viktigt

 • Kent

  Normen är ett tunnelbaneåk i Stockholm sedan genuint svensk. Tidigare födelseland och nationalitet finns inte.

  Gilla

 • Valter

  Angående etnicitet, i Island med vapen i så gott som samtliga hem, har inte en dödsskjutning skedd sedan 2007. Vad säger det om man jämför med Sverige, som ursprungligen är samma folkslag som Islänningarna, nu har skjutningar dagligen, ofta om inte alltid med dödlig utgång. Nämnas kan att Island inte har en multikulti lagstiftning, eller stor invandring som följd..

  Gilla

 • S Eriksson

  Ps tyvärr verkar det finnas ett samband mellan den av mig nämnda ”lagen” och den knepiga lagen om hets mot folkgrupp, vars syfte säkert var bra. Problemet är att där gäller verkligen inte alla människors lika värde, då det enligt den lagen ursäkta min klumpighet nu, är helt ok att uttrycka missaktning mot en inföding men inte mot en som är ny i landet.
  GS uttryckte det som att ”Svenskar finns bara när det är något negativt ” och det är faktiskt en ganska träffande beskrivning .

  Gilla

 • S Eriksson

  Pettersson har helt rätt.

  ”Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande, så står det i Journalistförbundets regler. ”

  Det absolut tokigaste med denna ”regel ” är att den kan tolkas helt godtyckligt av branschen i och med att det står ”om det saknar betydelse i sammanhanget” , då får tidningen själv avgöra vad som är vad. Gummiparagraf 2.0 eller vad man säger.
  Även om det är helt uppåtväggarna tokigt så håller pressetiska nämnden med tidningen i de flesta fall och även om det inte sker så blir det inte kännbart straff. Lagen verkar vara gjord av mediafolk för mediafolk, någonting man kan hänvisa till som låter bra och seriöst bara.

  Gilla

 • Tore

  Allt för att misskreditera det fredligaste folket på jorden.
  Svensk media går till historien som den mest förljugna yrkeskåren.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: