Ibland är etnicitet viktigt

MEDIA. Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande, så står det i Journalistförbundets regler. 

-Pettersson har aldrig sett att Expressen skriver att gatugängen i Sverige är från Somalia, Irak, Syrien, Afghanistan, kort sagt Mellanöstern och Nordafrika.

Blir gängen från Mena-länderna som härjar i Sverige svenskar på planet till den spanska solkusten eller vad händer?

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480

5 thoughts on “Ibland är etnicitet viktigt

 1. Normen är ett tunnelbaneåk i Stockholm sedan genuint svensk. Tidigare födelseland och nationalitet finns inte.

 2. Angående etnicitet, i Island med vapen i så gott som samtliga hem, har inte en dödsskjutning skedd sedan 2007. Vad säger det om man jämför med Sverige, som ursprungligen är samma folkslag som Islänningarna, nu har skjutningar dagligen, ofta om inte alltid med dödlig utgång. Nämnas kan att Island inte har en multikulti lagstiftning, eller stor invandring som följd..

 3. Ps tyvärr verkar det finnas ett samband mellan den av mig nämnda “lagen” och den knepiga lagen om hets mot folkgrupp, vars syfte säkert var bra. Problemet är att där gäller verkligen inte alla människors lika värde, då det enligt den lagen ursäkta min klumpighet nu, är helt ok att uttrycka missaktning mot en inföding men inte mot en som är ny i landet.
  GS uttryckte det som att “Svenskar finns bara när det är något negativt ” och det är faktiskt en ganska träffande beskrivning .

 4. Pettersson har helt rätt.

  “Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande, så står det i Journalistförbundets regler. ”

  Det absolut tokigaste med denna “regel ” är att den kan tolkas helt godtyckligt av branschen i och med att det står “om det saknar betydelse i sammanhanget” , då får tidningen själv avgöra vad som är vad. Gummiparagraf 2.0 eller vad man säger.
  Även om det är helt uppåtväggarna tokigt så håller pressetiska nämnden med tidningen i de flesta fall och även om det inte sker så blir det inte kännbart straff. Lagen verkar vara gjord av mediafolk för mediafolk, någonting man kan hänvisa till som låter bra och seriöst bara.

 5. Allt för att misskreditera det fredligaste folket på jorden.
  Svensk media går till historien som den mest förljugna yrkeskåren.

Kommentera