Det är sjukt – SD slängde ut Thoralf Alfsson


Sverigedemokraternas partistyrelse har idag beslutat att utesluta mig från partiet. Jag tänker på allt det enorma arbete jag lagt ner för partiet under alla år.

Thoralf Alfsson, SD,

Jag känner i varje fall att jag kan gå vidare rak i ryggen. Jag är stolt över det jag åstadkommit för Sverigedemokraterna i Kalmar. När jag blev medlem i SD vid årsskiftet 2004/2005 fanns det 6 medlemmar i Kalmar kommun. Ingen av dem ville vara aktiv. Jag startade verksamheten i Kalmar och idag är SD tredje största parti i Kalmar med 8 mandat i kommunfullmäktige och närmare 300 medlemmar. Det känns sorgligt att tvingas bort ifrån detta av partitoppen i Stockholm, som inte har någon koll på verkligheten i Kalmar.

Det är Mattias B Johansson som bedrivit en kampanj emot mig. Mattias B Johansson är distriktsordförande för Kalmar län, riksdagsledamot, ledamot av partistyrelsen och ledamot av verkställande utskott. Dessutom tidigare ledamot av medlemsutskottet. Så han har alla kort på hand för att få mig utesluten. Min egen uppfattning är att det varit en skenprocess de senaste månaderna, uteslutningen var förutbestämd i partitoppen redan för två månader sedan eller redan den 5 oktober.

Redan några dagar efter valet kom den första verbala attacken från Mattias B Johansson mot mig vid ett möte. Någon vecka senare hölls ett ”hemligt möte” med kommunfullmäktigegruppen där jag aldrig blev kallad trots att jag fortfarande var gruppledare. Under mötet riktade Mattias B Johansson beskyllningar mot mig för både det ena och andra, utan att jag kunde försvara och bemöta anklagelserna. Det har beskrivits för mig som att Mattias B Johansson försökte uppvigla kommunfullmäktigegruppen emot mig. På sin sida hade han paret Mika och Linda Emma Kotanen som uppenbarligen såg möjligheten att flytta fram sina positioner om jag röstades bort som gruppledare. Samtidigt hävdade Mattias B Johansson att det var kf-gruppens eget beslut vem kf-gruppen skulle välja som ny gruppledare för den kommande mandatperioden.

Mattias B Johansson försökte dessutom köpa ut mig med en summa pengar om jag lämnade både kommunfullmäktige och regionfullmäktige. En skamligt låg summa, en ren kränkning för 13 års slit inom partiet.

Men han lyckades inte uppvigla en majoritet i kommunfullmäktigegruppen emot mig. Den 1 oktober hade vi vårt gruppmöte där vi bland annat skulle välja gruppledare för den nya mandatperioden. Det nominerades en motkandidat som gruppledare men efter flera omröstningar stod jag som segrare med röstsiffrorna 6-3 i den slutliga och avgörande omröstningen. Paret Kotanen röstade emot mig.

Efter dessa jobbiga veckor efter valet var jag totalt slut både fysiskt och psykiskt och jag tog en välförtjänt semester och åkte den 2 oktober till Spanien. Jag hann dock inte vara mer än två dagar i Spanien innan jag fick ett mejl från Mattias B Johansson, att han hade anmält mig till medlemsutskottet för uteslutning.

Mattias B Johansson accepterade med andra ord inte ett demokratiskt fattat beslut av SD Kalmars kommunfullmäktigegrupp, att välja mig som gruppledare. Mattias B Johanssons agerande är inte bara odemokratiskt och bedrövligt, utan en katastrof för en person i den positionen. Ett fruktansvärt lågt agerande men tyvärr inte ovanligt inom Sverigedemokraterna. ”Uteslutningsvapnet” används ganska ofta när man vill få bort någon.

Att Mattias B Johansson som förtroendevald politiker och partiföreträdare inte respekterar ett demokratiskt fattade beslut är illa. När de dessutom är fattade av en parlamentariskt folkvald grupp i allmänna val är det en stor katastrof.

En sak bör alla veta om som läser detta. Den kommentar på Facebook som alla tror att detta rör sig om nämns överhuvudtaget inte i det brev, på drygt 2 sidor jag fått från medlemsutskottet med de anklagelser som riktats mot mig. Den kan alltså inte ligga till grund för en uteslutning.

Det är att likställa med att en domstol skulle döma efter saker som åklagaren inte framfört i sitt åtal och pläderingar under en rättegång. Med andra ord helt rättsvidrigt. Jag skall bara kunna dömas på anklagelserna i brevet från medlemsutskottet inget annat.

Jag kommer givetvis publicera brevet med anklagelserna från medlemsutskottet och mitt eget yttrande över dessa anklagelser i senare blogginlägg. Det kommer bli pinsamt för medlemsutskottet och partistyrelsen.

Det hela är sjukt! Fortsättning följer.

Thoralf Alfsson
PS

Jag tänker sannolikt ägna den närmaste tiden till att skriva en bok om min tid som Sverigedemokrat. Tanken fanns redan 2014. Idag finns det ytterligare fyra år att skriva om.


35 responses to “Det är sjukt – SD slängde ut Thoralf Alfsson

 • peter andersson

  Det här är ju något som går tillbaks I tiden då Thoralf var riksdagsledamot, Thoralf är ju en duglig , duktig och karasmistisk politiker, Han han har trampat folk på tårna och hotat maktens elit på något sett redan tidigare , därför ströks han från valbar plats till riksdagen , det här är bara fortsättningen. Skälen som angetts är bara löjeväckande ,

  Gilla

 • Joy

  SD går bara för långt! Det Alf Alfsson hade skrivit var verkligen bara svar på tal. Jag skulle aldrig våga engagera mig i SD, för det kan gå illa om man inte uppför sig oklanderligt.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Här har tydligen något gott galet.

  Detta ärende har inte hanterats varsamt, av SD:s ledning.

  Gilla

 • Gus

  Verkligen sorgligt !

  Gilla

 • ulsansblogg

  Det är inte så begåvat att trätas inom ett parti. Drar alla mot samma mål så gynnar det den goda saken och således också alla medborgare i Sverige. En gedigen diskussion inom ett parti med goda argument bör hållas med alla involverade parter innan det når den politiska motståndarens öron. Som det nu i praktiken har varit de senaste åren har SD uteslutit en hel del medlemmar, då ofta efter påtryckningar från sina meningsmotståndare. Har det gagnat partiet ? Efteråt har motparten endast pekat finger och konstaterat att SD är ett parti med mindre demokratiska anhängare och ni bör inse att de som för 10 år eller mer stod på barrikaderna har gjort ett gediget arbete och bör därför äras och inte uteslutas. Era antagonister har fått vatten på sin kvarn. Mitt råd är: Håll ihop och försök att enas för Sveriges bästa. . EJ partimedlem men vill konstatera att vill ni ha trofasta väljare bör ni undvika interna stridigheter.

  Gilla

 • Thomas

  AfS är det enda alternativet som kan hindra ett islamiskt herravälde i Sverige framöver. Gustav Kasselstrand är så bra,talat fakta och tydlighet och räds inte svåra ämnen. Till skillnad från Åkesson som tassar som katten runt het gröt………

  Gilla

 • Arne Groningsson

  HADE DET VARIT sossearslet MATTIAS kARLSSON, SÅ HADE DOM

  FÅTT 2 RÖSTER AV MIG, NU BLIR DET noll!!

  hOPPAS åkESSON AVGÅR NU OCH SIMMAR LUGNT NÅGRA ÅR…

  Gilla

 • Stenbock

  Tyvärr är detta förfarande ingen ovanlighet bland politiska partier.Det är som inom djurvärlden,den starkaste och rovgirigaste delen söker dela upp rovet.(läs de bäst betalda uppdragen).
  Sedan finns i alla partier,även en stor del rävar,som inledningsvis springer runt och borsta rygg på dem,som lyckats kapa åt sig det mesta. Dessa sistnämnda lismar sig fram till poster,som t.ex. Magnus Olsson från Malmö och nu en smålänning vid namn Mattias Johansson.
  En annan som nu tvingats ta ett steg tillbaka,( ” som hade lyckats komma upp sig”) p.g.a. oegentligheter,var/är läraren Staffan Jacobsson från Strängnäs.Just de svenska nödmynten är något dessa hyenor i första hand,luskar efter.Lokalt skulle jag kunna räkna upp många duktiga medlemmar som knuffats undan,av dessa blodtörstiga lokala skitstövlar.
  Som någon skriver innebär detta att partiet blir toppstyrt och slutligen hamnar i samma fålla,som de andra sju korrupta partierna i Riksdagen.Personligen har jag idag beslutat,ha betalt min sista medlemsavgift 2017 !

  Gilla

 • Svensk lösen

  Nu ännu mer nöjd med att jag röstade på AfS. Jag fortsätter rösta på dem ända tills de kommer in. De i Kalmar som röstat på SD måste nu byta parti eller bara skriva Thoralf på en blank röstsedel. Viktigt att Kalmarbor markerar genom att inte rösta på SD..

  Gilla

 • havemydoubts

  SD är numera ett parti för inbördes beundran.

  Gilla

 • Blodsven

  Ja inte fan lockar dessa uteslutningar av dugligt folk fler röster. Gör om gör rätt….

  Gillad av 1 person

 • Esa

  Är det därför SD:s växel är stängd igår och idag?

  ”Varmt välkommen att inkomma med dina frågor och funderingar till oss.

  Växeln tillfälligt stängd 26-27 november.

  Sverigedemokraterna nås på telefonnummer 010 10 11 500. Telefonväxeln är öppen på vardagar mellan klockan 10.00 och 15.00.”

  Gilla

 • kennett olsson

  Kommer inte att rösta på SD i nästa val.

  Gilla

 • anne b rat

  Vad är upprinnelsen till detta fall? Någon som kan svara?

  Gilla

  • Stenbock

   En karriärist som vill snabbt komma över en plats.som ger rejäla ersättningar förutom i detta fall,hans goda lön i Riksdagen !
   Egoister med vassa armbågar finns i alla partier…Se på ”skönheten från Maramö”,en av tusentals !

   Gilla

 • Ulli Vollmer (@VollmerUlli)

  SD har tyvärr alltmer blivit ett ynkryggsparti, efter att ha varit SD medlem växlade jag till AfS i början av året.

  Gilla

  • Nya tankar

   Jag röstade också på Afs, men de behöver tid på sig. Blir det extraval, kommer jag att rösta på SD ändå. DET FINNS JU VÄRRE SAKER VI MÅSTE MOTVERKA, eller hur? Och SD är idag trots allt bästa sättet i riksdagsnästet att stävja ÄN VÄRRE Stefan Löven och Annie Lööf. TÄNK PÅ DET! Då lan förändringen börja, och riktningen läggas i alla fall, om vi blir många. Och sen kan Afs komma och ta över!

   Gilla

   • Nya tankar

    Nåja! Huvudsaken är att det blir bästa möjliga nationalistiska, svenskbevarande politik! DET ÄR DETTA JAG VILL GYNNA!!! Och när SD börjar falera så… Men de kan ju ALLTID bättra sig och rycka upp sig!!! Och det är DEN ENDA verkliga kraften vi har i nuläget, riksnivå! Och för min del blir det SD i ett extraval. Sen får vi se vad som händer och sker.

    Gilla

 • Maya

  Tack för kaffet! Thoralf är litet väl tungt namn för att bara sopas överbord. Ta bort Mattias Johansson !

  Gilla

 • El gringo

  Tyvärr så är SD infiltrerat, under detta år har bevisen kommit ett efter ett med jämna mellanrum, men även tidigare. När man blir så pass stora som de är nu blir det nästan omöjligt att skydda sig mot, men de hade kunnat behålla de ursprungliga partilinjerna, men då hade å andra sidan regimmedierna ansatt dem om möjligt ännu hårdare!

  Gilla

 • HB

  Va faan är det som pågår!?
  Det verkar inte ok!

  Gilla

 • ossie

  Skamligt vad faan håller dom på med. Man börjar på allvar tvivla på SD som håller på att bli ett toppstyrt skitparti som de andra.

  Gilla

 • Holden

  Där rök min SD-röst. Aldrig mer, förmodligen KD vid ett extra val.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Kanske en maktstrid där relevanta argument saknas?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Utrensningar fortsätter inom SD !
  Thoralf Alfsson får gå till ett annat parti, exempelvis AFS där är han säkert välkommen med sin politiska potential.
  Vad vill SD vara för parti framöver, ett 8:e klöverparti ?

  Gilla

 • Hasse

  Ja, det enda jag får bekräftat av din historia, är att politik handlar bara om Makt.
  Och du fick känna av den utav bara helvete..tyvärr har jag helt tappat förtroendet för SD.
  Helt rätt, skriv en bok, och utlämna ingenting.
  Skulle det bli nyval, så tänker iaf jag skita i att rösta. Nu får det vara nog, tyvärr så kan ingen politiker rädda Sverige, dem är åt helvete för veka. Det är journalister som helt styr Sverige, finns ingen politiker som vågar gå emot dem..

  Gilla

 • Bosse

  Tragiskt att se detta parti drabbas av självskadebetende och anorexia i partledningen
  Hoppas att Afs fortsätter att kämpa
  Deras förutsättninga ökar hela tiden när man ser utveclingen i Sverige

  Gilla

 • Valter

  Det här kommer att kosta för SD, först kickar dom honom från riksdags plats, sedan som medlem i partiet. Jag är övertygat om att Thoralf tillfört partiet åtskilligt mer, än de personer som motarbetar honom. Om partiet fortsätter att bete sig som en byaförening, och utesluta personer som vågar stå för sin sak, väntar samma öde som Ian och Berts parti hade.

  Gilla

 • Argus

  Det finns de som har spunnit konspirationsteorier runt SD. Jag tror inte att SD startade för att kanalisera missnöje. Däremot så kan det mycket väl vara så att man attraherat globalitionsanhängare i takt med framgångarna. Det var det som förstörde socialdemokratin som för mer ett halvsekel sedan var ett anständigt parti. Sedan kom Palme, Feldt, Leijon och Åsbrink bara för att nämna några.

  Det är kanske dags för oss som önskar en bättre framtid för Sverige än den som kommer att bli med nuvarande politik att ändra taktik. Istället för att hoppas på SD som verkar hamnat i vänstergir eller AfS som inte får luft under vingarna istället gå med i (infiltrera) något av de gamla partierna och inifrån ändra dessa?

  Märkligt är det dock att i takt med att omvärlden nyktrar till så super Moder Svea ner sig.

  Gilla

 • Nosferatu

  Vad är orsaken? Har bakgrunden till detta fastslagits?

  Gilla

 • Punto

  Nu förstår jag varför de andra partierna inte vill förhandla med SD. På andra sidan bordet sitter Mattias B Johansson med falsk agenda.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Vad håller SD på med egentligen?

  Slänger ut trogna partiarbetare till höger och vänster
  för minsta skitsak. Toppstyrning och svågerpolitik i en
  enda röra i partiet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: