Kraftig explosion i Rosengård

BROTTSLIGHET. På tisdagskvällen detonerade en sprängladdning vid ett större gatukök i Rosengårds centrum, rapporterar medier. Nationella bombskyddet har kallats till platsen, men redan nu kan polisen konstatera att den här explosionen verkar större än tidigare detonationer i Malmö.

– Det brukar oftast inte vara bomber i sådana här fall, utan så kallade bangers. Med tanke på att det här har hörts så långt som det gjort så är det här något större, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl Region syd.

Polisen har fått i in flera vittnesuppgifter, men det bästa spåret just nu antas vara kameraövervakning från platsen.

-Pettersson noterar att inga medier eller polisen nämner vilket gatukök det rör sig om. Nåväl, för den intresserade kan jag berätta att det rör sig om Kitchen King på Dicksons väg 14, deras Facebooksida…

I Malmö har det också eldats bilar på flera platser i natt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Kraftig explosion i Rosengård

 1. Att inte STATS-TV/Radio informerar om detta har väl sin grund i,att det numera är sådana vardagliga händelser,att ingen lyssnar. F.ö. kom det för några minuter sedan upp på min startsida,om en liknande sprängning i Lund.
  Troligen råder det någon form av interna strider bland de invandrade muslimska akademikerna….

 2. Sverige har aldrig varit tryggare! Glöm inte det så känns det mycket bättre med dagliga skjutningar och/eller sprängningar.
  S(V)T tog faktiskt upp sprängningen. Annars är det mest gnäll och skitsnack om Trump, ömkande av flyktingar som inte är flyktingar och alltså skall återvända till sina hemländer och hur hemskt Brexit kommer att bli som upptar SVT Nyheters intresse.

 3. Någon ville inte betala beskyddarpengarna. Den nya ”beskattning” som brottslingar inför successivt.

  Eftersom det blir ”rasistiskt” resultat av en polisutredning, så kommer inget att hända för att gripa någon. Att MSM/Public Service lägger locket på är ett tydligt bevis för att den begynnande monokulturella staten ligger bakom.

 4. En kraftig explosion i ett s.k stackars utsatt mångkulturellt område !
  Ingår i Lövens svenska trygghet.

 5. I ett Malmö-område som påminner om NeuKölln i Berlin.
  Läste nu på morgonen om just situationen,i tre av deras skolor. Här talar ingen elev tyska,och enligt lärarinnorna måste de först av allt lära sig vanligt hyfs,innan man kan börja verklig skolning.
  I den största skolan finns 103 elever i fem klasser av dessa är en (1) inhemsk. I två andra lite mindre skolor med 58 resp. 51 nybörjare finns det också endast vardera en (1) inhemsk.
  Detta om något borde väl vara en väckarklocka för de styrande importörerna ?
  https://www.bz-berlin.de/berlin/neukoelln/wir-sind-arabisiert-muttersprache-deutsch-fehlanzeige

 6. Och inte ett ljud om detta på nyheter på radion om detta, man försöker
  tydligen mörka sanningen om vad som händer i samhället.

 7. En fördel kan vara att om explosionen kunde uppfattas av våra folkvalda så kanske de inser att den allvarliga situationen måste förbättras.

Kommentera