Åklagaren jävig – får inte driva åtalet mot Christopher Larsson (SD)

RÄTTSVÄSENDE. Den åklagare, Lena-Marie Bergström, som väckt åtal mot Christopher Larsson (SD) är jävig och måste lämna ifrån sig ärendet. Det har överåklagaren Mats Svensson kommit fram till som granskat ärendet.

Åtalet om hets mot folkgrupp ligger fast. Men det blir alltså en annan åklagare som får driva detta.

Åklagaren väckte åtal mot Larsson, misstänkt för hets mot folkgrupp då han utmålade muslimer som terrorister och kvinnoförtryckare.

Däremot misstänks Christopher Larsson fortfarande för hets mot folkgrupp. Och det blir en annan åklagare som ska driva ärendet i tingsrätten.

Om Christopher Larsson på bloggen…

-Pettersson säger det är dags att lägga ned lagen ”Hets mot folkgrupp”, ingen kan väl förneka att det är muslimer som ligger bakom de flesta terrordåd och att det är en kvinnoförtryckande ideologi…

TIDIGARE 2018-11-09. Åklagare mot SD

Lena-Marie Bergström, kammaråklagare i Karlskrona, har vid två tillfällen åtalat Sverigedemokratiska kommunpolitiker i hemstaden för hets mot folkgrupp.

Nu avslöjar SVT av alla, att Bergström under falsk identitet delat inlägg om SD i den SD-fientliga Facebook-gruppen ”SD är lika med rasister”.

På Åklagarmyndighetens hemsida kan man läsa följande:

”Åklagaren är skyldig att vara objektiv. Det innebär att åklagaren måste förhålla sig helt neutral vid bedömningen av vad som har inträffat och om det kan bevisas i domstol”

Det kallas objektivitetsplikt och den gäller även efter ett eventuellt åtal. Lena-Marie Bergström har brutit mot den kodexen och bör självklart entledigas från sina uppdrag. Bergströms motivering är så genomskinlig att vem som helst med något mellan öronen kan se igenom den.

”Jag tar inte partipolitisk ställning, är inte politiskt intresserad och tycker att samtliga partier är dåliga”

Att hon undanhöll sig från att rösta i årets val är det nog få som tror och uppträder man under synonym i en Facebook-grupp som tar tydlig ställning mot ett parti, tar man partipolitisk ställning.

De två SD-politiker som Lena-Marie Bergström åtalat har en sak gemensamt. Bägge polisanmäldes av den socialdemokratiske riksdagsledamoten Magnus Manhammar, som här tagit intryck av den f.d. riksdagskvinnan och kommunisten Rossana Dinamarca.

Manhammar är från Karlskrona, precis som Bergström. Han satt i kommunfullmäktige 2002-2006 och var åren 2011-2013 ansvarig för Expos kontor i Malmö. Huruvida han kände till Lena-Marie Bergströms fingerade Facebook-konto vet jag inte och det förmodar jag är medias uppgift att ta reda på.

SVT

4 thoughts on “Åklagaren jävig – får inte driva åtalet mot Christopher Larsson (SD)

  1. Och vad har SD gjort för alla andra som förföljs? Har SD blivit en klubb för att berika och skydda de egna medlemmarna enbart?

  2. Undrar i hur många andra fall denna åklagare (och säkert andra) låtit sitt personliga tyckande påverka sin yrkesutövning?

  3. Risken är då att hon kan vara och har varit jävig i fler fall.

    Så då undrar man hur många ”partiska” jurister som Lena-Marie Bergström, vi har i Sverige?

    Känns inte så rättssäkert för den enskilda människan.

    • Rättsrötan i Sverige är naturligtvis mycket större än vad man kan tro och som kommer fram !

Kommentera