”Partiets ledning måste sluta att betrakta medlemmarna och deras åsikter som en belastning”

INRIKES. Socialdemokraterna har sedan 1990-talet fört en ekonomisk politik som helt kapitulerat inför nyliberalismen, och nu utmanas också partiet på riktigt av SD om rollen som det stora arbetarpartiet, skriver Enna Gerin och Daniel Suhonen, vid fackliga tankesmedjan Katalys på DN Debatt.


För att vända detta bör S bli mer vänsterpopulistiskt, anser de. Med inspiration från Jeremy Corbyn och Bernie Sanders bör S bland annat driva på för en reformerad finanspolitik, höjda skattekvoter och ett nytt pensionssystem.

Dessutom bör partiet på nytt väcka liv i gräsrötterna, och lyssna på dem, anser debattörerna:
”Partiets ledning måste sluta att betrakta medlemmarna och deras åsikter som en belastning.”

-Pettersson noterar att de två debattörerna, erfarna socialdemokrater båda två, erkänner att socialdemokraternas ledning betraktar medlemmar och därmed väljare som en börda…

Skoj att socialdemokrater föreslår att socialdemokraterna ska bli populistiska, det är annars ett skällsord när det används om Sverigedemokraterna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “”Partiets ledning måste sluta att betrakta medlemmarna och deras åsikter som en belastning”

 1. Tror de som lyckats armbåga sig upp till välbetalda poster i samhället,inte får glömma bort sina rötter,och hur normalt funtade människor tänker. och tycker. Nu rusar vansinnet iväg för de ”förtroendevalda”,ganska snabbt tycks det. Minnesmärken och ”kärleksbombning” var tidigare något obekant eller i ringa omfattning.Nu ställes Bussar på högkant vid bekanta platser för att symbolisera,ens det ena,ens det andra.
  https://imgl.krone.at/scaled/1806592/v18342f/630×356

  I Wittenberg i mitten av Tyskland,lät man t.o.m. transportera en gammal läckande fiskebåt från Medelhavet,till stadens centrum.
  Efter placeringen vid särskild utvald kajplats skulle denna symbolisera medkänsla,för ”de stackars flyktade”…De godhjärtade strålade av glädje över objektet. Sedan fanns det andra som ville ha bort vraket från orten. Om det var någon av dessa som tuttade på flytetyget har inte kunnat utrönas.
  Nåväl som synes av bilden ovan är nu ”konstföremålet” brandskadat.Nu kan intresserade se och bekanta sig med hur en utbränd pråm, ser ut på nära håll !!

  • http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/2018/11/Titel-2-3.jpg
   När jag nu skrivit ner några rader om vad som händer i en liten stad som Wittenberg,vill jag också ge er som läser tyska en länk till en annan händelse som skedde i samma stad i lördagsnatt.:
   http://www.pi-news.net/2018/11/wittenburg-geduldeter-afghane-schneidet-rentner-die-kehle-durch/
   För alla er andra ett kort händelseförlopp. En 85-årig sängliggande sjuk man fick halsen avskuren klockan 2 på natten,av en Islamsk 20-årig afghansk ”vårdare”.Denne hade fått avslag på sin begäran om asyl och skulle sändas tillbaka i januari till sitt hemland.
   Nu bar det sig inte bättre än att dottern till den halalslaktade åldringen,var en godhjärtad hjälpare,i en inrättning för dessa lyckosökare.
   Hon sökte med denna väntjänst kringgå beslutet om utvisning,genom att erbjuda mördaren arbetet hos sin fader !!
   Nu sitter den troende muslimen i häkte och kan se fram emot ytterligare några år, i västlig frihet och med fri vård !

 2. Det där år ju bara fantasier. Om man ska genomföra detta och samtidigt ha öppna gränser så försvinner skattebetalarna och kapitalet till andra länder.

 3. Daniel Suhonen har säkert rätt i två uttalanden att de ska lyssna på medlemmarna och att partipamparna betraktar medlemmarna som en belastning.
  I övrigt är det bara samma vänsterextrema smörja som Daniel Suhonen brukar torgföra.

 4. Tänk att man som politiskt parti ska både behöva lyssna till och lära av, sina medlemmar och väljare.

  Politiker har väl annat att tänka på. Det man måste man ha förståelse för.

 5. Toppstyrt är bara förnamnet. Förakt för medlemmarna. Jag var med i Socialdemokraterna för 20 år sedan. Ända gången jag pratade med ordföranden sa han till mej,
  – Du har väl aldrig varit med i LO eller?
  När det blev nedgång vid valet kom det en besserwisser från Stockholm och berättade för oss vad det berodde på.
  Nej det var inte avståndet till ledningen!!
  Oj oj, det partiet har mycket att lära av Jimmy Åkesson.

Kommentera