Björklund eller Sabuni?

REGERINGSBILDNINGEN. Liberalernas ledare Jan Björklund får massiv kritik både utom och inom sitt parti. Många vill se honom petat sedan han målat in sig i ett hörn genom att lova sina barn att aldrig samarbeta med eller göra sig beroende av Sverigedemokraterna. 

Nyamko Sabuni ger alternativmedia och SD rätt. 

Major Björklunds enda alternativ verkar vara att marschera vänsterut till Löfven med polare, och det är inte populärt i borgerliga kretsar, speciellt inte om han vill driva liberal politik.

Ett alternativ för liberalerna kan vara att tidigare integrationsminister Nyamko Sabuni, som avgick ur Reinfeldts regering för att hon inte fick arbeta med integrationsfrågor 2013.

Enligt Sabuni är flyktingpolitiken varken human eller liberal.

– Den gynnade mest unga män som klarar att ta sig hit. Jag vill återgå till ursprungstanken med flyktingkonventionen, det vill säga skydda de som är personligen förföljda. Politiken ska fortsatt vara human och utgå ifrån en långsiktig analys av välfärdens kapacitet, arbetsmarknadens behov och säkerhetsläget.

– I stället för att lägga ner så mycket pengar på att ta hand om få kanske man ska investera pengar inom FN:s system och hjälpa folk i närområdet där de flesta finns.

Det har Nyamko Sabuni sagt i många år, bland annat i Expressen, det är sådant som SD lika gärna kunnat säga och det tålde inte herr Reinfeldt.

-Pettersson noterar att Nyamko Sabuni, är Liberal och har satt i deras partistyrelse mellan 2001 och 2013, Nyamko har sagt och säger fortfarande att L bör föra samtal med Sverigedemokraterna…

Redan i valrörelsen 2010 kom Nyamko med förslag som var förvillande lik SD:s, det är klart att hon ledsnade på politiken. Idag borde Sabuni, Åkesson och alla andra som såg problemen få en ursäkt av etablissemanget, gärna i form av att bli partiledare för L…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

30 thoughts on “Björklund eller Sabuni?

 1. Ja, Åkesson kunde ta över liberalerna också, som ett underparti till SD. *Smile*

  Men behövs det verkligen TVÅ liberala partier. ETT VORE FULLSTÄNDIGT NOG, bara det. Bästa om C och L slogs ihop, och sedan försvann i en rökpuff! *Smile*

  Men Björklund har ju verkligen gjort bort sig! Men han har blivit en mes, och ett bihang till Annie “get you”(bara). Han törs inget annat än att jamsa med henne nu. Minns att HAN var den FÖRSTA som tog en saklig debatt med Jimmie Åkesson, när de var nya i riksdagen. Det märks inte nu! Då var det ingen av de andra partiledarna, som bemötte Jimmie sakligt, utan alla ältade nazismtramset.

 2. 109 SVT Text Lördag 17 nov 2018
  INRIKES PUBLICERAD 17 NOVEMBER

  L har fått ett eget Skåneuppror

  Liberalerna har fått sitt eget Skåne-
  uppror. Nio framträdande L-politiker
  kräver att partiets riksdagsgrupp och
  partiledaren Jan Björklund klart säger
  nej till Stefan Löfven (S) som stats-
  minister.

  -Vi vill att det tydligt ska framgå
  att vi inte släpper fram eller deltar
  i en socialdemokratisk regering, säger
  Torkild Strandberg (L), kommun-
  styrelsens ordförande i Landskrona.

  I veckan höll L i Skåne ett styrelse-
  möte som resulterade i en skrivelse
  till partirådet med kravet att partiet
  ej ska stötta en S-regering.

 3. https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2018/11/drude-2_1542385023-e1542385293162-768×432.jpg
  Folkpartiet kan ju liksom deras kolleger I Berlin,bjuda in någon prominent i partiet. Kanske hjälper detta dem,efter Björklund frånträde att rätta upp sina dåliga siffror ?
  Mannen på bilden ovan är fysikern Ludwig Dude. Denne eller rättare sagt hans efterkommande fick nyligen ett brev med inbjudan,till FDP´s möte.
  Tyvärr kommer det 112 år för sent,eftersom Dude avled 1906 !
  Kanske finns det någon levande,som Folkpartiet i Abzurdien kan övertala ?

 4. Thomas; Överraskningens tid är inte förbi. Kanske många norrmän drar Sverige-historier om dumma svenskar som har kännedom om Jan Björklunds åsikt beträffande scenariot med hans norska mamma och Jimmie Åkessons tilltänkta roll som gränsvakt under kriget. Men då bortfaller givetvis hans norska mamma och de vill endast ge Björklund svensk etnicitet – Och han skall vara ledare för ett riksdagsparti och sukta efter efter ett ministeruppdrag!!!

 5. Ha haha vilken fars jag skojade med en polare för några år sen och sa- idioterna kommer inte ge sig förrän vi har en lesbisk svart kvinna som statsminister. Lesbisk tror jag inte efter historien med Reinfeldt men resten stämmer.
  Jag ska aldrig skoja om Sveriges framtid mer för hur bizzara mina skämt än är så blir dom uppfyllda.

 6. Nyamko Sabuni är en solklar partiledare för liberalerna. Uppriktig, ärlig, stolt, klok och dessutom betydligt vackrare än Björklund.

  Så byt ut Björklund ,så fort som möjligt, mot Nyamko Sabuni . Om hon nu fortfarande är liberal?

  För då kan herr Björklund fokusera på att curla sina barn på heltid. Samtidigt som den svenska väljarkåren kan få lite ordning i sandlådan.

 7. (L)iberalen Jan Björklunds militära karriär:

  Delcitat

  Åren 1981–1982 gjorde Björklund värnplikten vid Älvsborgs regemente (I 15) i Borås. År 1982 tog han värvning vid samma regemente och blev fänrik. Detta var början till hans karriär inom försvaret. Han avlade 1985 examen vid Infanteriets officershögskola (InfOHS) i Halmstad. Åren 1985–1986 gick han Krigshögskolans allmänna kurs vid Krigsskolan Karlberg och blev löjtnant, varefter han värvades till Livgardets dragoner (K 1), där han blev chef för beredskapsplutonen.

  År 1988 tog Björklund examen från Krigshögskolans högre kurs vid Infanteriets stridsskola (InfSS), blev kapten och flyttade sedan till Svea livgarde (I 1), där han stannade i olika tjänster under resten av sin militära karriär. Mellan åren 1991 och 1993 studerade han vid Militärhögskolan (nuvarande Försvarshögskolan) och blev major. Efter detta tillträdde han tjänsten som chef vid stadsskyttebataljonen.

  Vid samtliga militära examina fick Björklund högsta betyg. Bland befälen ansågs han lysande och förväntades kunna gå mycket långt inom det militära. Bland de värnpliktiga sågs han som ett bra befäl, rak och tydlig. Men det fanns också åsikter om att han var mycket hård och dominant. År 1994 tog Björklund tjänstledigt från armén för att i stället ägna sig åt politik på heltid. Han deltog vid flera militärövningar men övergick 2005 till reserven. Enligt uppgift planerade han att lämna aktiv tjänst inom försvaret den 1 januari 2008.

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Jan_Bj%C3%B6rklund#Militär_karriär

  När nu landet dagligen under mycket lång har tid invaderats av fientliga krafter med avsikt att ockupera vårt land … hur kan då militären och politikern Jan Björklund (56 år gammal) med så hög rang bara se på utan att ingripa för att rädda vårt land.

  Är han inte längre lojal mot Sverige och det svenska folket? Borde han betraktas som en säkerhetsrisk med tanke på hur illojalt han nu agerar som politiker?

 8. Liberalerna eller f.d Folkpartiet är och har alltid varit ett skämt detta lilla parti har ju aldrig uträttat någonting inom svensk politik !
  L, C, MP och V (kommunisterna) ska ut från riksdagen, tror faktiskt att S, M, KD och SD skulle kunna komma fram till resultat och vill inte S vara med så duger SD, M och KD.
  Ny rapport från Säpo och polisen:
  785 kända islamistiska extremister i Sverige och som är det absolut största hotet mot landet !
  Naturligtvis är denna siffra bara toppen på ett isberg.
  Ja, Sveriges framtid är och känns verkligen trygg och vad säger den mångkulturälskande 7 klövern tillsammans med sin knähund PK-media om denna rapport ?
  Jasså ingen kommentar, ok.

 9. Så mycket bättre än egnabarnpopulisten Jan ( på Thai betyder Jan eller jann = slak, mjuk, hängig… ganska bra namn.

 10. Både Jan Björklund (L) och Annie Lööf (C) har otaliga gånger under valrörelsen och under talmansrundorna efter valet deklarerat att de vill utestänga (SD) från allt inflytande.

  Båda har ju också sagt att inte heller (V) skall få något inflytande.

  Men utestängning av (V) kunde ju Alliansen + SD ha ordnat hur lätt som helst redan för mer än fyra (4) år sedan d v s direkt efter valet 2014.

  Varför var det varit helt OK att (M+KD+C+L) genom passivitet låtit (V) bedriva sin aggressiva utpressning mot S+MP-regeringen under hela 4 år?

  Det blev DÖ-överenskommelsen i stället iaf under c:a nio (9) månader då DÖ-ingen gick i graven.

  Efter det kunde ju Alliansen + SD ha röstat för att kasta ut (V) från Löfvens s k “regeringsunderlag” … eller “block” som konstellationen också har kallats.

  • Om du frågar annie lööf så får du veta att det inte finns några partier i Sverige som heter Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna.

 11. Sabuni är faktiskt lite av en lyckträff, vet inte om hon är en riktig flykting, född här eller annat, men hon är intelligent till skillnad från de flesta av hennes landsmän, så jag föredrar henne framför t ex Löv och Björklund.
  Hon är en av de få Afrikaner som kan och kanske t o m bör få stanna i landet.

  • Tre dagar efter valet den 9:e sept 2018 publicerade Dagens Industri (DI) den här debattartikeln skriven av Nyamko Sabuni.

   Delcitat

   Nyamko Sabuni: Annie Lööf borde bli statsminister

   Sverige är ett land som har vant sig vid minoritetsregeringar. Söndagens val gav dock vid handen ett nytt parlamentariskt läge som, om rätt hanterat, kan bli en möjlighet för den klassiska blockpolitiken att förflytta sig in i framtiden. Den blockpolitik som handlat om ”arbetare kontra borgare” har sedan länge spelat ut sin roll. (Publicerat den 12 september 2018)

   Slut delcitat

   Läs mer på:

   https://www.di.se/debatt/nyamko-sabuni-annie-loof-borde-bli-statsminister/

   Nyamko Sabunis önskan den 12:e september 2018 att Annie Lööf borde bli statsminister verkar än så länge inte kunna infrias och det ska vi nog vara innerligt tacksamma för. Vi får avvakta och se vad Annie Lööf (C) lyckats åstadkomma när hon sonderat färdigt.

   Betr. Nyamko Sabunis bakgrund:

   Hon är född 31 mars 1969 i Bujumbura i Burundi, är nu svensk medborgare och politiker för Liberalerna. Sabuni och hennes föräldrar kom till Sverige som flyktingar 1981. Hon var då tolv år gammal och växte upp i Kungsängen.

   Mer info här:

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Nyamko_Sabuni

 12. Denne Jan Björklund har som argument att han tänker på sina adoptivbarn och därför kan de bli offer för rasism och därför är SD ett parti man skall sky som pesten. Vet en adopterad med rötter i syd-Indien och därför mycket mörk i sitt skinn. Vederbörande fick växa upp i en välbärgad svensk familj med högt socialt anseende. Denna person hade ett vidrigt beteende som mobbare och översittare gentemot en etnisk svensk som hade en white trash bakgrund och därför utstrålade låg självkänsla som denna etniska indiska läste av. Många PK-are pratar om rasism som får en allt förstorad dimension. En som inte är etnisk europée och har utbildning och status som bor här har det mycket bättre förspänt än en fattig inhemsk skandinav som både myndigheter och folk som har det bättre ställt ser ner på.

  • Monica;
   Jan B;s barn kommer från Sydkorea,tror inte det är så många sdanhängare som vill slänga ut östasiater,bland de mest homogena och många är välutbildade där. Varför tomten Björklund har fått för sig att sd/Åkesson vill kasta ut alla med utländskt ursprung är obegripligt (JB har även nämnt att han är säker på att om Åkesson vart gränsvakt vid kriget skulle inte hans norska mamma fått komma över till sverige)
   På den nivån ligger Björklund i sin retorik varför han hatar sd.
   Allt handlar om etnicitet för honom.Därför är JB en rasist.
   han är obegåvad och dum Janne.

 13. Är det inte hon som blev betuttad i Lennart Persson på svt,omaka par.
  Men mycket hellre en mörk klok Sabuni,en den enfaldiga rödtotten Lööf

 14. Majoren har snart marscherat färdigt i politiken.
  Han byts säkert ut vid första bästa tillfälle och då är säkert Nyamko Sabuni ett bra val.
  I de identitetspolitiska kretsarna så borde hon gå hem eftersom hon är både svart och kvinna. Hon har kanske en egenskap för mycket hon är intilligent och det är inte bra i identitetetspolitiska kretsar. Hon saknar också en hon är inte lesbisk.

 15. Sveriges tidigare integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni uttalade sig kritiskt bl a i frågor om hedersvåld, hedersmord, könsstympningar, barn-, tvångs- & månggifte mm. Hon krävde att det skulle stoppas i Sverige.

  Hon krävde också jämställdhet mellan män och kvinnor. Sedan dess var hon tvungen att ha livvaktsskydd dygnet runt av SÄPO? Varför?

  Jo, häftiga reaktioner mot Nyamko Sabunis uttalanden kom mycket snabbt bl a i form av en s k Fatwa (Dödsdom) från ca 50 muslimska topp-organisationer, som representerade större delar av den muslimska världen.

  “50 Muslim organisations declaring that she “breathed populism and Islamophobia”

  http://wwrn.org/articles/24275/?&place=scandinavia

  Nyamko Sabuni svarade med: “Jag tänker inte skrämmas till tystnad”

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/jag-tanker-inte-skrammas-till-tystnad

  Men hon tvingades avgå år 2013 som minister ur den dåvarande Alliansregeringen.

  • Om du frågar annie lööf så får du veta att det inte finns några partier i Sverige som heter Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna.

  • Hon är kanske räddningen För L men med det partiet kvar i riksdagen är Sverige fortfarande långt från räddat.
   Det bästa är att det skit partiet åker ur, det är ett parti för lärare, samma människor som tutar i vära barn massa jävla skit värderingar.
   Nej ut!

  • Jag vet inget om henne men jag tycker i alla fall att L skall använda sig av henne. ingenting kan ju i alla fall bli sämre än Björklund.

Kommentera