Kackerlackor stänger Rosengårds bibliotek

INVANDRING. Biblioteket i Malmöstadsdelen Rosengård kommer att hålla stängt torsdag till lördag. Anledningen är att det måste saneras sedan man hittat kackerlackor i lokalerna.

Kackerlacka

Det var i samband med en skyddsrond som de objudna gästerna upptäcktes. – Vi hittade något som såg ut som skal efter insekter och tog kontakt med fastighetsägaren, berättar Maria Roijer som är sektionschef på biblioteket. – Det visade sig då att det handlade om kackerlackor, rapporterar SVT. 

På lördag den 17 november var det meningen att Bibliotekens dag skulle genomföras, det är inställt. – Det kommer att bli sagor på både arabiska och svenska och vi kommer att ha Bokcafé vid andra tillfällen. Våra besökare kommer inte att missa något på grund av stängningen.

-Pettersson säger att det är inget att gnälla över. Rosengårdsborna känner säkert många svenskar som reser till fjärran länder…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

25 thoughts on “Kackerlackor stänger Rosengårds bibliotek

 1. Den där, som alltid prickade ”tummen ner” för alla kommentarer, som
  hade bäring på vårt fosterlands fortlevnad, verkar ha ”kroknat”?

  … eller har han/hon ”fått en intensiv hemlängtan”?
  => Grannsamverkan mot brott …………..

  • En del är hemma, har flyttat tillbaka till sina trygga hemländer sedan flera år tillbaka …. så, var inte orolig vad oss beträffar – we are safe and sound, no jihad around !!

 2. Kackerlackor har alltid varit ett stort problem i de svenska biblioteken,
  förlåt skrev fel, jag menade bokmalen. Fast dessa är numera utrotade där då de inte vågar sig dit mera eftersom de då riskerar att bli misshandlade, våldtagna och rånade.

 3. Kackerlackor är gamla bekanta till Rosengårds folk, redan 2008 och inget blev bättre sedan dess. Ser ni smycket som hänger vid halsen på Cecilia Ahlquist, kommunikationsansvarig Newsec (vid 0.25 minuten) ? Det är designat som …. just det: en stiliserad kackerlacka !

  https://youtu.be/4uyTKPNNVqU

 4. Kackerlackor och vägglöss tycks förfölja utlänningarna, som inte förstår att de sprider dem själva som små, larver/nymfer eller ägg, men allt är naturligtvis som vanligt Svenskarnas fel, med sina resor…… Halleluja…

  • Just det. Svenskarna började resa utomlands C:a 2000 och då tog dom med sig massor med ohyra hem ifrån bl.a.. Mallorca som dom reste till.Dessa resor utomlands kommer nog att bli ferre och färre när sossarna lägger på den ena skatten efter den andra på den högsta skatten som finns i världen.
   Nästa skatt blir att alla som betalar skatt i Sverige måste betala BILSKATT även om du är blind eller döv från födseln eller om du är död. Om du saknar bil och körkort, är 95 år eller i övrigt saknar förmåga att köra bil så SKALL du betala BILSKATT.

 5. Att det finns kackerlackor beror enbart på att vi reser så mycket utomlands.
  Hur det kommer sig att lägenheterna i Rosengärd och Herrgården är överfulla, samt nu biblioteket påvisar vilka det är som reser.

 6. Biblioteken får väl göra som Svenska Spel,begära in kompletta handlingar över dem som lånar böcker.Ett intyg att dessa inte kommer att användas för tillverkning av sprängsatser,(bomber) samt att förvara dem på ett sådant sätt,att inte ohyran i lägenheten,följer med vid återlämningen !
  Alla som inte uppfyller deras nya regler,uteslutes från lån….

 7. Annie Löv vill bjuda hit 30.000.000 kackerlackor till – vi ”rasister” säger BESTÄMT NEJ till fler muslimska kackerlackor!!
  De politiker som älskar att bidrags-försörja främmande kackerlackor ska ställas inför Riksrätt i framtiden! Det finns bara ett straff för landsförräderi!!!

  • Hon får väl ta och besöka Rosengård vid ett tillfälle och enbart gå efter sin egen övertygelse.

 8. Är det inte kackerlackor så är det någon annan ovälkommen varelse.
  Förr var bokmalen problemet numera är det exotiska och värdegrunds problematik på våra bibliotek.

Kommentera