Stäng

Radio- och tv-avgiften blir skatt nästa år…

MEDIA. Riksdagen har nu beslutat att radio- och tv-avgiften ska tas bort vid årsskiftet, och ersättas av en public service-avgift i form av en skatt. Alla över 18 år ska betala avgiften, som blir 1 procent av den beskattningsbara inkomsten, upp till ett tak. För 2019 blir avgiften som mest drygt 1300 kronor per vuxen i hushållet. I dag betalar varje hushåll med tv- och radiomottagare 2 400 kronor per år.

Sju riksdagspartier röstade för och endast Sverigedemokraterna var emot.

-Pettersson har i grunden inget emot Public Service, men de måste spara och de kommunister som marscherade in på redaktionerna med FNL-vänstern 1968 måst visas på dörren så att vi får en saklig och opartisk offentlig radio och TV. Framförallt måste SVT och SR få in mångfalden i form av åsikter.

Idag såg jag ett exempel igen, ett av många…

Terroristexperten Magnus Ranstorp twittar om undersökningen om extremism och organiserad brottslighet:  ”Den typiske i kartläggningen är 19 år. 92 procent är män. 67 procent är födda i Sverige men en majoritet har rötter i andra länder, antingen genom att själva vara födda i ett annat land eller har någon förälder som är det.”

I Sveriges Radios variant blir det: ”Av de som ingår är mer än 90 procent män och nästan 70 procent är födda i Sverige. Medelåldern är 26 år…”

Det verkar som några ord efter födda i Sverige försvann……….. i Public Service variant…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

23 reaktioner på “Radio- och tv-avgiften blir skatt nästa år…

 1. Jag betalar idag 4×600=2400 för 2 pensionärer.
  Nästa år blir det 2×1300=2600.
  En skattehöjning med 8.3%.
  När höjdes pensionen med 8.3%/år senast?
  Men riksdagsledamöternas löneförhöjning på 1500/månad måste väl hämtas någonstans.

 2. Idag får vi veta att pensionärer med pension över 25t/månad får behålla 400sek mer.Bra
  För dem!Men av 2miljoner pensionärer har endast en liten del dessa summor. Inte ett ord
  Om alla de 100 000 tals som har 10-12 tusen
  Per månad, samt de 325 000 som har 7500/m. Dessa fattigpensionärer ses samla
  Burkar och köpa utgångna matvaror! Ja visst
  Ja, vi är ju ett rikt land…..Skäms Sverige

 3. SVT går över lik för avgiften (skatten) är mumma för pk.

  ”I den nya lagen står det att tv-avgiften ska betalas av dödsboet till den avlidne hela året dödsfallet inträffat.
  Den som dör i januari betalar alltså tv-avgiften i ytterligare tolv månader, via sina anhöriga.”

  – Min hustru har redan berättat hur hon vill ha det ; Visa inga program från SVT. Jag vill bara se underhållningsprogram när jag ligger i min kista/grav. Inga reportage om dödande skottlossningar eller käbbel från DÖsju(ka)klövern, och stäng av teven när det inte blåser. Jag avser använda grön el och vill gör avtryck på klimatet.
  – Tycker ni att jag har sjuk humor så beror det på våra hjärndöda politiker som önskar att allt svenskt inte får finnas och att man inte vill prata med 1,1 miljoners företrädare. De pratar bara illa om oss.

 4. OCH dör vi i januari måste vi BETALA ÅRET UT trots att vi är döda. Villkoret är att man MÅSTE BETALA ÅRET UT även om DU ÄR STENDÖD och därmed ej TITTAR PÅ TV, (kan man anta).

  1. Är du BLIND från födseln måste du också betala tills ett år efter att du dött om du dör i Januari.

   1. Skatten är både för SVT och SR.
    Den tar ej någon hänsyn och gäller således för alla avsett funktionsnedsättning som är skattebetalare.
    Även för dem som är både döva och har ej har någon syn.

 5. Säger bara Tack 7-klövern för att ni har gett mig nya utgifter. Jag har nämligen ingen TV och har därför heller ej betalat någon tv licens på flera år.
  Grattis också alla familjer med hemmavarande barn som har förvärvsinkomster. Nu blev TV tittandet plötsligt mycket dyrare.

  Det enda partiet som röstade nej var SD. 1 moderat avstod från att rösta.

  http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/langsiktig-finansiering-och-starkt-oberoende-for_H601KrU2

  1. Du skall veta att det Svenska folket har röstat för en DIKTATUR och lever man i en diktatur så måste man rätta sig efter diktatorns lagar.
   Nästa steg blir nog att även om du inte har någon bil eller något körkort så måste du betala BILSKATT.

 6. Sverige är en satanisk diktatur.Återigen skall socialistjuntan med alla sina medlöpare stjäla pengar av de som har de sämst ställt i Sverige,det finns minst 800 000 svenskar som tvingas leva på en inkomst/pension som är långt långt under Eus fattigdomsgräns,världens högsta skatter och för pensionärer är skatten högre än för arbetare,att tvinga fattiga människor att betala för statens propaganda via tv och radio när man inte har till livets vardagliga basbehov,och absolut inte råd med läkarbesök,tandvård,medicin,inte till bussresor vid behov, när man inte ens har en tv och aldrig skulle ha råd att köpa en om man skulle vilja ha en, det är så skamligt och ondskefullt och visar vilka sadister,psykopater som vanstyr landet och njuter av att plåga och sparka på de sämst lottade.
  Alla fattigpensionärer som jobbat och slitit hårt ett helt liv som vill se tv och har tv skall få göra det gratis,väldigt fult att alla som har äfs och som aldrig jobbat och bidragit till vårt land med en krona får alla bidrag helt skattefritt och slipper betala tvångsfinansierad propagandatv som de inte ser på då de ser på hemlandets tvkanaler istället helt gratis.Man blir heligt vred på denna sataniska förnedring och ondska som sjukklöverligan bedriver mot våra gamla som de svälter och vanvårdar ihjäl,ca 18-20 000 gamla varje år,Sverige har Europas sämsta och dyraste äldrevård ( de gamla får betala skyhöga avgifter som de ofta inte ens har inkomst till) nu tvingas de finansiera propaganda tv/radio,Sverige är ett skammens land och för mig är det helt ofattbart att över 80 % av folket har röstat för fortsatt h-vete ,snabbare folkutbyte och utplåning av svenskarna och Sverige som nationalstat.

  1. Fördelen är väl att det blir billigare för en pensionären med en skatt jämfört med dagens system, eftersom en skatt är baserad på inkomster.

 7. ÄFS är en skattefri inkomst, således behöver vår nyadel betala någonting. 12 700 skattefria kronor , vi måste betala deras andel också. NÄR SKALL VI DEMONSTRERA?

  1. Vi lär nog aldrig införa DEMOKRATI mer i detta avskyvärda land.
   Sverige existerar inte längre på världskartan utan i dess ställe har AB Löven & Reinfeldt skapat ett nytt s.k. land som bidrager till deras mångmiljard inkomster.

 8. Undrar om Riksdagsledamöter är undantagna .De tjänar över en miljon och det blir 10. 000 per person. Har det blivit en miss i räkningen för dem? Eller kanske de får höjt med ett antal tusenlappar sina arvoden.

  1. De skall vara med och betala när arvodet är skattepliktigt.

   ”Varför får ledamöterna arvode i stället för lön?”

   Ledamöterna är inte anställda av riksdagen utan har av sina väljare fått uppdraget att sitta i riksdagen under en bestämd tid. Därför får de ett arvode och inte en lön.

   ”Hur mycket får en riksdagsledamot i arvode?”

   Riksdagens ledamöter har ett grundarvode på 66 900 kronor i månaden. Arvodet är skattepliktigt.
   http://www.riksdagen.se/sv/sa-funkar-riksdagen/arbetet-i-riksdagen/ledamoternas-ekonomiska-villkor/fragor–svar-om-ledamoternas-ekonomiska-villkor1/ledamoternas-arvoden/

 9. Nu kommer alla med beskattningsbar inkomst bli skyldiga att betala Public Service för förvanskade, ofullständiga PK-anpassade ”nyheter” (läs lögner)oavsett om man tar del av skiten de publicerar eller inte.

  Rena bedrägeriet!

  Delcitat från Expressen (Publicerat 8 nov 2018):

  ”Från och med den 1 januari 2019 ska tv-avgiften som den ser ut nu slopas. I stället ska den ersättas av en ny avgift som ska betalas av alla som är över 18 år och har en beskattningsbar inkomst.”

  Slut delcitat

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/val-2018/ny-tv-avgift-forvantas-rostas-igenom-borjar-galla-efter-nyar

  Det betyder att de kriminella som har odeklarerade inkomster från handel med droger, vapen, trafficking (prostitution), stölder, rån, tiggeri, svarthandel med produkter av alla de slag t ex smuggelgods (cigaretter, alkohol mm), häleri, svartjobb på Özz Nujens fastighet på Gotland osv osv … kommer att slippa betala den nya TV-avgiften.

  Den odeklarerade och obeskattade svarthandeln enbart i Malmö kommun har bedömts uppgå till c:a 2,5 miljarder kr/år.

  Alla papperslösa, som kan uppgå till mellan 50 000 och 100 000 individer (ingen vet exakt hur många de är). De finns inte med i några folkbokföringsregister och slipper förstås också betala den nya TV-avgiften.

  Hur ligger det till med de asylsökande som går på bidrag? Eller de illegala c:a 11 000 fullvuxna afghanska flykting”barnen” över 18 år m fl som utlovats studera enligt den nya gymnasielagen. Är de också undantagna och slipper betala den nya TV-avgiften?

  Stefan Löfvens och hans expeditionsministärs reflektion torde som vanligt sannolikt bli den här …

  https://pbs.twimg.com/media/CeGcZEtXIAAKKua.jpg

  1. Denna skatt är inget annat en ren stöld från befolkningen och de är bara de med beskattningsbar inkomst som skall betala. D.V.S. alla invandrare som lever på bidrag som inte beskattas har TV helt gratis.
   De grovt kriminella sossarna och de lika grovt kriminella som röstade på dom och hela 7-klövern måste kastas ut ur landet.
   Nu går vi 1.2 miljoner Svenskar som finns i detta land och väntar på nyval och det är absolut sista chansen för Sverige som suverän stat.
   Lyckas inte Sveriges absolut enda demokratiska parti SD få 51% av rösterna i det extraval som kommer så är det definitivt adjö för Sverige. SD var ju det enda partiet som inte i det DEMOKRATISKA landet fick vara med i DEMOKRATIÖDELÄGGELSEN DÖ

 10. Tänk dig att staten tycker det är bättre att lägga på en skatt till på det redan skattetyngda medborgarna än att se till att det statliga SVT sänder ut tv program som är något att se på. Den skit dom producerar på SVT är inte värd att betala för och helst inte om man inte äger någon TV.
  Det fattas nog många miljarder hjärnceller hos dom som bestämmer i Sverige

 11. Jaha, då tvingas alla betala för den statliga Eu-, invandrings-, miljö- och kommunistpropagandan, och därmed rädda alla SRs, SVTs ochTV4s propagandisters karriärer!

 12. Det finns inget annat land i världen som beter sig så brottsligt mot sin befolkning som den Svenska S.K. regeringen.

 13. Alla(h) är Svenskar, men det verkar oklart om alla(h) tycker det är ball att betala skatt. Nu hänger det väl ihop så att utan skatt blir det väldigt svårt att betala bidrag, men det är väl inget som 82% PK bekymrar sig om ÖT.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: