Annie Lööfs strategi


Annie Lööf har uppenbart en medveten strategi i bakfickan.

Medier, både etablerade och alternativa, har sedan valet funderat över Annie Lööfs agerande och om det finns en medveten strategi bakom denna. Sover du dåligt om nätterna eller är på ett uselt humör. Läs då inte vidare. Sover du bra om nätterna och är på ett bra humör, får du läsa vidare på egen risk.

Uppgifter inom Centerpartiet gör gällande att Annie Lööf smider planer bakom ryggen på Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor. Hennes mål är att få sonderingsuppdraget av talmannen och där gå vidare med en lösning på regeringsfrågan.

Blunda nu om du är lättskrämd.

”I Centerpartiets riksdagsgrupp spekuleras det nu öppet i att Annie Lööf i nästa steg kan bli statsminister i en liten regering bestående av Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet”

En eventuell regering bestående av tre småpartier som fick 18,5 procent av rösterna i valet 2018. Annie Lööf, Jan Björklund, Isabella Lövin och lägg därtill Maria Ferm som migrationsminister.

Sov gott Sverige!

Expressen


60 responses to “Annie Lööfs strategi

 • Nisse Hult

  Det kan vara möjligt att hon når sina drömmars mål Annie. Men att sitta kvar kan nog bli lite kämpigare än så . Hur många tror ni behöver gå ut i en generalstrejk för att hon skall falla. M,KD och SD’s väljare är fler än 2,5 miljoner. 10%, 20% folket har makten

  Gilla

 • Punto

  Soros blev nog glad och satte plus i sin anteckningsbok när du sa att han är en stor man. Är det någon som du högaktar i Sverige utöver dig själv?

  Gilla

 • Jørgen

  @ Amanda;

  Dax för lite filmtajm för dig

  Gilla

 • Hans

  Ja hemska tanke. Att förstöra ett fint land kan inte vara annat än ondska.

  Gilla

 • ulf

  C kommer att bilda regering med V,S och Mp rödluvan får bli vice statsminister och näringsminister. Hon kommer att motivera det med att hon vill rädda Sverige från extremisterna i SD. Nyval kommer tyvärr aldrig att hända.

  Gilla

  • Kurt

   Ett trolig scenario

   Gilla

  • Grune

   Lööf är en livsfarlig muslim som inbillar sig att hon kan bli statsminister i Sverige. Detta är naturligtvis OMÖJLIGT eftersom om detta blir fallet så utplånas Sverige från kartan och ur askan stiger ABSURDISTAN tyvärr.

   Gilla

 • Lellego

  Vi hör vad du säger Lööf, men vi ser också vad du gör. Förstnämnda fungerar säkert i lite enklare kulturer. Sistnämnda gäller definitivt i mer utvecklade kulturer, såsom den pursvenska.

  Gilla

 • Björn

  Om det skulle bli en S/C/L/MP regering skulle denna vara beroende av Vänsterpartiets åtminstone passiva stöd.
  Är detta något L och C kan tänka sig att acceptera? I så fall får dessa pajaspartier en del att stå till svars för!

  Gilla

  • bejji

   Kan V acceptera Centerns och Annie Lööfs superkapitalism med omfattande privatiseringar och noll anställningsskydd??

   Gilla

 • Amanda

  Grymt stort TACK till Dig Annie Lööf. För du ställer upp för Människovärdet mot den brunsmorda skiten som typ på denna sajten.

  Gilla

  • Stenbock

   Du behöver akut hjälp….Ring 112 och säg ”Amanda” det lär räcka !

   Gilla

  • OPet

   Amanda ! Man kan undra vad du är för slags människa som är för ett samhälle där kvinnor våldtars , människor rånas , misshandlas , dödas . Det skjuts , drogerna flödar , skolor , bibliotek , sjukhus måste ha vakter . Vi har nästan högst skatter i världen ändå går skolor sjukvård , äldrevård , polis på knäna . Bostadsbristen ökar drastiskt , bidrags utgifterna ökar stort ! Om du nu är för denna samhällsutveckling köper jag att du gillar denna vidriga morot ! Annars så säg mig gärna vad som gör att du håller på denna idiot från Värnamo trakten ?????

   Gilla

  • Ettan

   På vilket sätt ställer hon upp? Att vägra samarbeta med någon och göra allt för att Sverige inte ska få någon regering är oseriöst. Vad menar du med människovärdet och brunsmorda skit? Bättre att vara saklig.

   Gilla

  • Fjodor

   Hej troll.

   Gilla

  • ericr45

   Amanda…(mp?)
   DU vill leka God Människa.
   Men det är VI som ska betala. .
   Fundera på det ett tag….
   Vad har du förresten själv gjort?

   Gilla

  • Grune

   Jag håller med dig Amanda. Du behöver inte hjälp från akuten utan du behöver låsas in i en madrasserad cell för tid och evighet.

   Gilla

 • HB

  Sov Gott? Ni menar Gonatt!!

  Gilla

 • Jack

  Den som röstar på något annat än Sverigedemokraterna när det blir nyval måste vara hjärndöd, iallafall gravt hjärnskadad.

  Gilla

  • ocean11street

   Jack< SD säger du,men SD har inte sagt någonting om Marokoavtalet den 10 December vilket är märkligt då Sverige få FNstyre över sig och öppna gränser 100%

   Gilla

   • Ettan

    Taktik skulle jag tro. Så länge de bara är 17,5% är det nog bäst att ligga lågt. AFS sa inna valet ”vi kommer aldrig kompromissa” Hur seriöst är det?

    Gilla

 • Hans Nilsson

  Bilderberggruppen har ju utsett Lööv så hon får väl köra på så hon lyckas bli statsminister som start för framtida ännu mer välavlönade uppdrag.

  Gilla

 • Lellego

  Sannolikt är Lööf beredd att sälja av det mesta av centerpolitik för att sitta i en regering. Definitivt säljer hon av allt om hon kan få bli statsminister.

  Tror tom att centerfolket kan komma att bli förvånade om det går så långt.

  Vi ser nu en DÖ2 fast ingen benämner Lööfs spel vid sitt rätta namn.

  Gilla

 • Billy Boy

  114 SVT Text Tisdag 13 nov 2018
  INRIKES PUBLICERAD 13 NOVEMBER

  Kristersson: ”Tung dag för Alliansen”

  Ulf Kristersson (M) kommenterar i ett
  inlägg på Facebook Annie Lööfs besked
  om att C kommer att rösta nej till
  honom vid statsministeromröstning.

  ”I dag är en tung dag för Alliansen”,
  skriver Kristersson. Han skriver att
  han är frustrerad, att C:s beslut är
  unikt och att C åtminstone borde lägga
  ner sina röster på onsdag, för att
  släppa fram M och KD, på samma sätt
  som han menar att de släppte fram
  S- och MP-regeringen 2014.

  Annie Lööf svarar i ett inlägg på
  Twitter att liknelsen med situationen
  2014 är ”djupt missvisande”.

  Annie Lööf‏ svarade Ulf Kristersson på Twitter för c:a 3 timmar sedan:

  M har presenterat 2 förslag, antingen ingå i regering eller ha ett budgetsamarbete med den. Skillnaden är i praktiken ingen, i båda fallen blir man gisslan till SD. Jämförelsen med en nedlagd röst till Löfven 2014, något som även M o KD gjorde, är därför djupt missvisande.

  Annie Lööf ”glömmer” i sin tweet att nämna …

  1) Sedan år 2014 har både M och KD nya partiledare. För M var Anna Kinberg Batra partiledare och för KD var Göran Hägglund partiledare år 2014.

  2) Decemberöverenskommelsen (DÖ) började gälla då år 2014. Den var en formell överenskommelse mellan sex (S, MP, M, L, C & KD) av svenska riksdagens åtta partier. DÖ upplöstes formellt redan den 9 oktober 2015, drygt nio månader efter att den träffats.

  Men både Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) agerar fortfarande idag i en anda som om den sedan länge upplösta Decemberöverenskommelsen fortfarande gäller.

  Gilla

 • Zero8

  Man kan bara hoppas på att ”Svetsloppan” har fått smak så mycket på Maktens sötma så inte släpper fram någon annan, utan väljer istället nyval för att släppa fram någon annan

  Gilla

 • Tore

  I normala länder skulle detta aldrig ske, men nu är inte Sverige normalt så detta är tyvärr ej omöjligt i den feminina pajas staten Sverige.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Annie väntar bara på att Löven återigen ska få sonderingen och då hoppar hon tillsammans med Björklund upp i knä på sossarna, MP och kommunistpartiet V !

  Gilla

 • Dalmasen

  Nej nu får det vara nog !!!
  Vare sig Annie Lööf eller Jan Björklund har nått med regeringsbildning
  att göra, dom har gjort sitt både politiskt och förtroendemässigt.
  Politikerna håller på som små bortskämda surungar allihopa.
  Förutom Jimmie Åkesson.
  Som är beredd att försöka städa upp Sverige.
  Sitt där i varsina hörn och sura ni, men förvänta er inget stöd från
  Några fler väljare, nej betydligt färre skulle jag tro.
  Folk som har lite innanför pannbenet har sett igenom er.
  Det är SD som är klara vinnare på bekostnad av er omogenhet.
  Vem fan vill att en massa skattepengar ska gå till löner till
  människor som beter sig helt inkompetent.
  Nej, rösta ner sandlådegänget rejält i kommande extraval.

  Gilla

 • Thor

  Omöjligt. Att (s) som största parti och därtill ett utpräglat maktparti skulle släppa fram detta är otänkbart. Och ska Kristersson och Thor släppa fram en sådan skräckregering efter att just själva blivit avvisade? Glöm det.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  🍌 BANANDIKTATUREN SVERIGE 🍌

  Gilla

 • Billy Boy

  Kan Stefan Löfven (S) ha lovat att rösta för Annie Lööf (C) som statsminister genom att erbjuda henne ett skepp lastat med en liten delleverans av Center-ledarens önskedröm om import av ytterligare 30 miljoner invandrare till Sverige?

  Stefan Löfvens lockbete till Jan Björklund (L) skulle kunna vara personliga livvakter + säkerhetsklassade fordon …

  Från Jeanders bildblogg

  … med beväpnade och vältränade SÄPO-vakter/-chaufförer till Liberal-ledaren själv + till hans båda adopterade sönder. Allt detta + mer därtill för att skydda Björklund och sönerna från alla nazistiska och fascistiska Sverigedemokrater som både Löfven och Björklund ser omkring sig gå lösa överallt ute i det annars så trygga svenska samhället.

  Ett snabbt extraval skulle tveklöst bli den bästa lösningen i dagens svenska Monsteranarki … Nationen som en gång i tiden åtnjöt mycket gott rykte internationellt och sågs då som en Mönsterdemokrati.

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Den tanken har jag varit inne på länge. Påminner om Ullstens FP regering 78/79 och C-G-Ekmans på tjugotalet::
  https://www.salaallehanda.com/artikel/opinion/insandare/lat-loof-leda
  https://www.vlt.se/artikel/opinion/ledare/richard-appelbom-c-och-l-behover-bestamma-sig

  Gilla

 • Amanda

  Buffelgubbarna Kristersson och Löven kan inget och gubbslemmet Åkesson med fittan i ansiktet vore ju katastrof som statsminister, Annie Lööf blir bästa statsministern
  C 2022

  Gilla

  • Svensk lösen

   Inte ens en centerpartist uttrycker sig så. Sämsta trollningen på länge!

   Gilla

   • Tore

    Har du vaknat med trosorna på huvudet idag analmanda eller är du så här efterbliven?

    Gilla

  • Stenbock

   ”Amanda” eller vad du nu heter:
   Du måste ha dubbel utbildning…(två år i varje klass)

   Gilla

  • Tore

   Amanda, du menar att vi ska ha en smällfitta till stadsminister?

   Gilla

  • OPet

   Bara lugn Amanda ! Om du nu är Amanda och kvinna så kan jag garanters att även du och dina nära och kära kommer att drabbas av framtidens misär !!! Kom ihåg denna mening den dagen det sker . Och jag kan lova dig att den dagen kommer !!!!

   Gilla

  • Jack

   Amanda, vad menar du med att Åkesson har en fitta i ansiktet?
   Åkesson är väl den ende av partiledarna som inte har en fitta, feminist är visst ett finare namn på fitta.

   Gilla

  • Thomas

   Amanda ditt rövhål,kryp in i muslimröven igen!

   Gilla

 • Jag

  annie lööf är en livsfarlig s k ”yrkespolitiker” som behöver förlora sin makt som hon ärvt.
  hon får icket fortsätta med sin SverigeFrånVända och SverigeFientliga ”politik”.
  hon skapar enbart oreda med kaos om hon får möjlighet.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Tyvärr måste jag säga följande: Fy f*n om den k*rringen blir statsminister. Vice dito är lika illa. Hon verkar ju gärna vilja sitta i knä på Löfven.

  Gilla

 • Stenbock

  En sådan plan kan endast ha utarbetats i trakterna av Maramö….
  Tror inte någon behöver befara att ett sådant elände skall ske,även om vi befinner oss i ett land,likt ett Dårhus !
  Det fordras trots allt mer än majoriteten av Riksdagens ledamöter,för att få bli utnämnda till ”dessa höga poster” . Inte lär ”Svittsaren” & Co så lätt träda tillbaka !
  Har skrivit det tidigare och upprepar,att SD sitter med mycket starka kort, inför slutrundan.I stort enda partifraktion,som kan avgöra vem som blir nästa lycklige ledare,för ”världens mest humana stat”..

  Gilla

 • Punto

  Jag törs inte skriva vad jag tycker och vill.

  Gilla

 • bj

  Har också haft denna strategi i tankarna men eftersom det i mina ögon är ett skräck scenario har jag försökt att skjuta problemet åt sidan. Önskar mer och mer ett nyval där MP och L åker ur riksdagen och C minskar

  Gilla

 • gamgubben

  En utopi! Vad skulle en sådan konstellation kunna uträtta? Riksdagen skulle fälla deras förslag de flesta gångerna.

  Gilla

  • nosferatu

   Lägg till sossarnas 28 och kommunisternas 8 och mardrömmen är besannad.

   Gilla

   • anne b rat

    Även om allt tycks kunna var möjligt i Riksdagshospitalet så tror jag dock inte att kommunisterna skulle rösta fram Rödluvan till statsministerposten.

    Gilla

   • Tomas

    Hej Nosferatu ! Om jag knappat rätt på dosan blir det väl 55%. Stämmer det?
    Tomas.
    Sorgsen.

    Gilla

 • S Eriksson

  Kan man kanske kalla det för sönderingsuppdrag?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: