Varför denna lögn?

Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg förklarade i kvällens Agenda att AF är beroende av statens subventioner för att förbättra statistiken över antalet arbetslösa.

Många nyanlända har ett arbete att gå till tack vare att staten subventionerar deras löner med 100%. På så vis ser den statistik som den rödgröna regeringen kunnat yvas över mycket behagligare ut. Sanningen är en annan. Mikael Sjöberg lade fram att majoriteten av de som anländer till Sverige är outbildade och att vi i intervjun fick veta att ytterst få av de nyanlända har en vilja att utbilda sig.

Man har alltså ljugit för oss under många år. Till Mikael Sjöbergs och kommande regerings fasa lär 300 000 asyl- och anhöriginvandrare anlända inom tre år. Även dessa kommer från länder där utbildningsgraden är låg och de anländer när Sverige är på väg in i nästa lågkonjunktur och företagen börjar säga upp personal.

Bild från kvällens Agenda.

22 thoughts on “Varför denna lögn?

 1. Det var ingen nyhet. De kommer hit för bidragen. Han har lite fel där Mikael Sjöberg tror ja, när han säger att dom inte vill utbilda sig. Det ska vara, de vill inte utbilda sig om de inte får betalt.

 2. Finns det något annat ställe i Sverige d det hittas på så många lögner som i riksdagshuset ?????????

 3. Och migrationsdomstolen gav förra veckan flera 100 000 personer rätt att anhörigainvandra till Sverige mot reglerna som fanns då deras släkting här i n t e kunde försörja dem eller ha bostad ordnad….. Politiker och myndigheter kommunicerar tydligen inte med varandra. Kraven skulle ju skärpas hette det före valet. Vad hände?

 4. Alice Teodorescu: ”Verkligheten viktigare än orden.”

  ”Hur man väljer att beskriva verkligheten är viktigt. Ord spelar roll. Men idén om att ord kan, eller rentav ska, användas för att manipulera verkligheten, då verkligheten av någon anledning framstår som obehaglig, är destruktiv – och historiskt välbeprövad med förödande resultat.”

  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-verkligheten-viktigare-än-orden-1.6326576

 5. En förvånadsvärt ärligt och unikt uttalande som faktiskt säger en hel del är väl Stefans kanske inte grammatiskt helt korrekta
  ”Sverige har varit naiva” om jag minns rätt .
  En förklaring hade varit mumma men uttalandet är unikt , ett erkännande att något är fel.

 6. Otroligt att SVT tog upp detta ämne i Agenda. De brukar ju också vara duktiga på att mörka och förvränga när det gäller det som rör nyanlända.

 7. Här finns det gott om välutbildade personer som Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg (= fd statsminister Göran Perssons kusin) skulle kunna engagera sig i och fixa hederliga och lönsamma jobb till:

  Citat

  107 SVT Text Måndag 12 nov 2018
  INRIKES PUBLICERAD 11 NOVEMBER

  Välutbildade brottslingar förvånar

  Brutalt våld, droger och ekonomisk
  brottslighet. En unik rapport som SVT
  tagit del av har kartlagt Sveriges
  extremister, fotbollsfirmor och
  kriminella nätverk.

  De är totalt 15 244 personer – många
  fler, mer välutbildade och bättre
  organiserade än forskarna räknat med.

  Flest personer finns inom mc-gängen
  med 5 693 individer, näst flest i
  kriminella nätverk med 5 094.

  Fotbollsfirmorna består av 835
  individer, något fler än islamisterna
  som är 785.

  Slut citat

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/02/fatemeh_twitter_byggjobbare.png

  https://e.cdn-expressen.se/images/ea/4b/ea4b08f8ea934c5b98b3c2d62a8d40d9/annan/493@60.jpg

 8. ”Varför denna lögn?” … Snarare …. ”Varför dessa lögner?”

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2017/01/lc3b6fven-utbildning.jpg

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/04/politikfakta-fc3b6rtjc3a4nst-lite-lc3a4ngre-fram.jpg

  De rödgröna propagerar för ”Inga vinster i välfärden” … Däremot välkomnar sosseriet och deras allierade partier (MP) och (V) med öppna armar förödande brakförluster i mångmiljarklassen.

 9. Man ljuger av gammal vana.
  Var det någon som trodde på arbetslöshets-siffrorna?
  Eller fortfarande tror på dom.

 10. Så otydlig och så fullständigt befängda svar som denne generaldirektör gav får en att undra om man inte har ens elementära krav för rekrytering av myndighetschefer.

  Släktskap kanske.

 11. Så har vi då belagt nomenklaturan med lögn och förbannad dikt vilket v.i.o.f. tidigare förstått.
  Tro inte att det blir någon större uppståndelse utan det städas fort undan för att inte rubba cirklarna för PK-eliten. Arma land!

 12. De som kommer till Sverige har inte tänkt jobba då man ju valt vårt land pga feta bidragen som kravlöst delas ut………………..
  Länder som ställer krav på migranterna(glöm att de är flyktingar,endast knappt 3 % är det) som Portugal undviker dessa hens trots landet är tryggt och säkert men där delas inga bidrag ut fr och med dag 1

  • Så länge etablissemangets öppenhjärtliga generösa solidariska och alltid stormrika Sverige existerar så finns det alltid en fristad för hela världens lycksökare och övriga !

Kommentera