16-årig invandrare döms för brutalt rån till ungdomsvård

BROTTSLIGHET. I slutet av juli 2018 befann sig två unga pojkar på köpcentret Emporia i Malmö när två för dem okända personer, däribland en numera 16-årig person, under knivhot tvingade ut pojkarna därifrån. De utsattes sedan för misshandel, hot och förnedring i några timmar.

Pojkarna tvingades till ett närbeläget parkeringshus där de beordrades att kyssa gärningsmännens skor. När pojkarna gjorde som de blev tillsagda blev de sparkade i ansiktet. De blev sedan tvingade att lämna ifrån sig en del tillhörigheter. Våldet och hotet mot pojkarna fortsatte och de blev tvingade att följa med till en Ica-butik på Lindeborg för att ta ut pengar.

Därefter gick de till en plats utomhus där framför allt en av pojkarna blev utsatt för ett om-fattande våld bestående i slag och sparkar. Båda pojkarna blev också brända med en cigarett. Delar av händelseförloppet dokumenterades av gärningsmännen och lades ut på sociala medier. Innan gärningsmännen lämnade pojkarna hotades de till livet med att de skulle bli skjutna om de inte väntade en viss tid innan de gick därifrån.

Tingsrätten dömer nu 16:e årige Hassanain för rån och övergrepp i rättssak till ungdomsvård. Den andre gärningsmannen har inte lagförts då han vid tillfället var under 15 år.

Hade Hassanain varit vuxen hade straffet blivit 3 års fängelse. 

Malmö Tingsrätt dom B 6706-18

TIDIGARE 2018-07-28. Hassanain, 15, häktad för brutalt och förnedrande rån i Malmö

BROTTSLIGHET. Det är ytterst ovanligt att 15-åringar häktas, men åklagaren motiverar häktningen med att det rör sig om synnerligen grov brottslighet. Två 15-åriga pojkar knivhotades, rånades, misshandlades, förnedrades och mordhotades av tre ungdomar. En av de misstänkta gärningspersonerna är Hassanain, trots sin ringa ålder har han varit misstänkt för flera grova brott – samma gäller den medmisstänkte 14-åringen.

Malmö tingsrätt Målnr: B 6706-18

TIDIGARE 20118-07-26. 15-åringar förnedrades och misshandlades i flera timmar i Malmö

BROTTSLIGHET. I måndags blev två 15-åriga pojkar misshandlade, rånade och förnedrade i Malmö. En 15 och en 14-åring har greps. 15-åringen är anhållen medan 14-åringen är för ung för att anhållas.

Mats Attin, inre befäl vid Malmöpolisen, säger att brottsoffren utsatts för en mycket förnedrande behandling.
– Vi som varit med länge tänkte ”vad fan är detta, detta finns ju inte”, säger Attin.

De båda rånarna filmade när de förnedrade offren, mobilfilmer som nu används som bevis mot dem själva. Poliskällor beskriver materialet som vedervärdigt.

Det var i måndags kväll som polisen fick kännedom om händelsen på Emporia. Två pojkar, 15 år gamla, hade tagit sig till akuten efter att ha varit i andra ungdomars våld i flera timmar.

Pojkarna som är från Svedala ska ha blivit slagna, rånade och förnedrade. Det hela började när tre andra ungdomar, två pojkar och en flicka, sökte kontakt med 15-åringarna på andra våningsplanet på köpcentret Emporia. Enligt anmälan blev pojkarna knivhotade och förda till ett garage i närheten – där de blev misshandlade. Båda pojkarna ska ha behövt vård efteråt.

Misshandeln ska sedan ha fortsatt på olika sätt i över tre timmar. Sydsvenskan skriver att allting avslutades med att 15-åringarna hotades med att bli ihjälskjutna om de larmade polis. Innan de lämnade platsen tvingades de räkna till 900. Händelsen förbryllar nu Malmöpolisen som kallar det inträffade för ”vidrigt”.

– Det de har utsatts för är väldigt förnedrande behandling. Vi som varit med länge tänkte ”vad fan är detta, detta finns ju inte”, säger Mats Attin, inre befäl vid Malmöpolisen.

Pojkarna ska, innan de blev lämnade, ha tvingats handla åt de andra ungdomarna på en Ica-butik på Lindeborg. Där tvingades de också ta ut pengar till gärningsmännen innan de togs med till en förskolegård där förnedringen fortsatte.

Själva rånet ska enligt polisen inte vara huvudsaken – gärningspersonerna har verkat mer intresserade av själva förnedringen av 15-åringarna. 

– Detta är så utstuderat under lång tid. Så det är riktigt hänsynslöst. Man har sett dem som lätta offer att dominera under lång tid, plågat dem. Det är riktigt vidrigt, säger Mats Attin till Sydsvenskan, tyvärr bakom betalvägg.

-Pettersson säger att ursprungsbefolkningen ska vara försiktiga i det socialdemokratiska kalifatet Malmö…

Stöd bloggen…

7 thoughts on “16-årig invandrare döms för brutalt rån till ungdomsvård

  1. Det här handlar om totala psykopater. Den värsta har ju nyligen blivit utsläppt från ”ungdomsvård” eftersom de inte kom någonstans med honom.
    Har kommer fortsätta med grova brott tills han blir i vuxen ålder åker in i fängelse. Tyvärr kommer det inte vara något till tröst för kommande brottsoffer att han slipper undan nu med fortsatt daddande

  2. Brottsoffret med kanske men för livet är det ingen som bryr sig om, inte värd någonting i de kriminellas paradis Sverige !

  3. Ungdomsvård ?
    Fy vad hemskt, lövkrattning några timmar i veckan om och när solen skiner ?

  4. ”– Det de har utsatts för är väldigt förnedrande behandling. Vi som varit med länge tänkte ”vad fan är detta, detta finns ju inte”, säger Mats Attin, inre befäl vid Malmöpolisen.”
    Vad säger ansvariga för den humanistiska stormakten, som envist har ambitionen om just mer av detta mångkulturella samhälle? Varför tar ingen ansvar? Vem ansvarar för nästa brott de gör efter samtal med socialen och är ute i frihet igen?

  5. Det handlar om att förnedra sen finns det dom som förnedrar sig själva igenom att gå på stan hand i hand med dessa individer.

Kommentera