Vilka europeiska länder går bäst?

EKONOMI OCH INVANDRING. Pettersson är inte nationalekonom men gör en iakttagelse på diagrammet nedan. Det verkar som de flesta ekonomier och länder med högst tillväxt per capita ligger i det Östeuropa som förtalas av Västeuropa för motstånd mot asylinvandring från dysfunktionella länder. 

Men läs gärna Ekonomifakta för jag har nog fel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “Vilka europeiska länder går bäst?

 1. Får man all sin information från PK medier är det inte konstigt att det sjusovande och rusdimmiga svenska folket beter sig och röstar som de gör. Jag hoppas att det händer något riktigt allvarligt med landets ekonomi så att det högt belånade folket får sig en rejäl lusing.

 2. Intressant att länder med högre arbetslöshet än Sverige, till exempel Spanien går bättre än Sverige.

 3. BNP per bubbe < BNP per Capita(framtid) < BNP per Capita(nu) < BNP per Capita(förr)

  Bubbe ingår numera i per capita, så BNP per Capita(nu) suger.

  Mest suger BNP per Capita(framtid), dvs. efter anhöriginvandring, men BNP per bubbe kommer alltid att vara lägst.

 4. Går inte världens största socialbyrå Sverige som tåget, det sägs ju så i alla fall ?

 5. Tino Sanandaji: ”Nej, det går inte bra för Sverige.”

  ”Länders samlade produktion och inkomst måste delas på folkmängden för att ge ett mått på välstånd. Större befolkning gör att ekonomin blir större, men också att inkomster måste delas på fler.

  Nationers välstånd mäts därför alltid och överallt per invånare. Därför används BNP per capita – det vill säga per person – som den viktigaste indikatorn på ekonomisk aktivitet.

  Framtidens pensioner och förmågan att finansiera välfärden avgörs av BNP per capita, och har ingenting med total BNP att göra.”

  https://www.breakit.se/artikel/15180/tino-sanandaji-nej-det-gar-inte-bra-for-sverige

Kommentera